Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета (Тема 22)

• 75 743
  • 821
  •   1
Отговори
# 510
София не е България. В провинцията масово не знаят какво е дрес код и се обличат както си искат,

# 511
2/3 от времето си прекарвам извън София.
Аре стига с легендите, че всички жени извън София не знаят как да се обличат.

# 512
Момичета, няма как да ни дадат да ги преоблечем  и преобуем Wink
Покажете нещо хубаво моля Simple Smile да изплакнем око!
Тръшна ме ДЗверът модерен и скоро няма да стигна дори до красива пижама Simple Smile

# 513
  • София
Бързо оздравяване, Мариета!
Дано мине леко.

Аз утре ще обикалям някои язовири и нямам идея как да се обличам.

# 514
  • София
Ако са климатизирани помещенията, хората ще понаметнат голия гръб и ще обуят затворени обувки с чорапи.
Мен само ме дразнят сервитьори  мъже и жени с потници. Е това голи мишници на нивото на лицето ми не мога да преживея.

# 515
Заповядай Мариета, едно крило от мен. Прекрасно ни е морето. Бързо оздравяване пожелавам.

# 516
Благодаря, Пепси!

# 517
Чудесно е че го позволяват ,  но лично  аз не бих отишла с рокля с гол гръб на официален повод  по "зърна" .Идва ми малко "хард" . ..
Скрит текст:
Миналата седмица имаше интервюта за  работа.
Кандидатите  чакаха да ги извикат долу  при охраната и на влизане ги видяхме.
Едно девойче с прекрасна фигура и стегнат красив  бюст,  беше дошло с   потниче  без  сутиен и къса прилепнала пола.Имаше и някалво сако  , което нервно мачкаше в ръце.
Мъжката част от колектива разпалено коментираше  потника..., дамската също  Simple Smile  .
Никой не мислеше , че и стои зле.
Разбрахме че колегата  от човешки ресурси е отказал да проведе интервюто  заради неуважение към фирмата  позовавайки се на неадекватното за случая облекло на  момичето.

И все пак си личи неодобрителното и иронично отношение към девойчето. Вярвам, че част от стила и чара на възрастта е щедрото отношение към онези, които са в началото на пътя и имат още уроци за учене. И желанието, когато е възможно, да им се помогне да научат уроците, вместо доволно да се заключи, че "не са се прицелили правилно". Аз и колегите ми ( сигурна съм и за тях ), бихме поканили девойката да я изслушаме - да вземеш решение за професионалните и личните качества само заради неподходящо облекло, и то еднократно демонстрирано, не влиза в разбирането ми за обективност. И бих намерила елегантен начин да посоча, че конкретното облекло на подобни събития и позиции няма да носи позитиви.
За протокола - юрист съм, ръководя екип от юристи, доволно строги и делови хора. Сутиенът ми не се вижда, повечето рокли с презрамки, които си купувам, имат приспособление за закрепване на сутиена към презрамката, за да не се позволи дори случайно показване ( бизнес стил, нали така : ))). Но не ми пречи да виждам на околните, не се дразня, нито го намирам за непремливо.

Аз работя във финансовата сфера. Човек с неадекватна снимка на CV-то (виждали сме селфита!) никога няма да бъде допуснат до интервю. За справка, хората с такива снимки никога не са били адекватно квалифицирани.

Ако някоя ми дойде облече по подобен начин на интервю бих ѝ отказала. Това означава, че не се е интересувала (в интернет има много статии в това отношение за нашата сфера) какво се очаква откъм визия. Горе долу на едно ниво ми е с това да я попитам дали знае с какво точно се занимаваме в нашия конкретен отдел/сфера и да не си е направила труда да отвори първия резултат в Гугъл да види за какво аджеба си е пуснала документите. Не сме имали нито един добър кандидат с такива издънки. Още за стажове ходих с костюм и бизнес облекло. Стажантите ни идват с костюми, в началото като още не знаят дали трябва или не, и с вратовръзки. На интервютата винаги и задължително с костюми и вратовръзки. Това всичкото без някъде да е упоменато нещо, дрес код (формално написан) нямаме.

Със сигурност зависи от бранша, моят е много консервативен и с такова облекло човек става за смях. И да, според мен говори за некомпетентност и несъобразителност на изключително базово ниво. Хора, които дори толкова не могат да съобразят, не ми трябват в екипа.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 20:27 от Анонимен

# 518
    Обещаната снимка на приспособлението за фиксиране на презрамките на сутиена
[/list]

# 519
  • Виена
BadKarma, не знам за каква фирма в каква финансова сфера говориш, но банките в момента с костюмчета са точно стажантите, рилейшъншип мениджърите и СЕО-то. Изключвам безнадеждните натегачи. Добре образованите кандидати обикновенно са добре облечени, факт, но в конкретния случай говорим за млади хора, които не трябва да бъдат съдени само по облеклото или снимката. Селфи в съвкупност с неподходящо облекло, ниска квалификация, липса на подготовка за интервю-да, това са ясни знаци за непригосност на кандидата. Неизряден стил на 25 обаче не е сам по себе си

# 520
Говоря за инвестиционно банкиране, Junior Partner съм и не съм започнала да работя миналата година, познавам огромна част от релевантните хора в индустрията във всички големи фирми и банки, и не, не са облечени както им дойде и хората на високо ниво. Аз съм в отдел инвестиции, не продажби, и те уверявам, че не ходят разпасани. Когато са по-спортни се ходи с жилетките на Patagonia, запазената марка на банкерите, комбинирано с чинос панталони, винаги с риза, май не съм виждала никога някой по тениска. Никой никога не ходи така на интервю.

И да, съдят ги по визията измежду други неща, но както казах, на добрите кандидати тези неща са им ясни. Ако човек си сложи селфи на автобиографията, заключвам, че IQто му е стайна температура и въобще не бих се занимавала. Липса на всякакво светоусещане.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 20:09 от Анонимен

# 521
Всъщност първото впечатление и изключително важно и няма как човек да направи първо впечатение втори път.

Аз наемам хора в моя отдел, и никога не бих погледнала два пъти някой, който е дошъл неподходящо облечен, независимо от възрастта, физ. данни и т.н. смекчаващи обстоятелства. Бад Карма е права, че обикновено квалификациите на човек, който не може да съобрази как да се облече за интервю не съответстват на това, което е нужно за позицията. 

Да умееш да се обличаш подходящо за даден случай е толкова елементарно и базово умение, че ако  човек прави гафове след като е излязъл от тийнейджърските си години, говори много за умствения му капацитет.

# 522
  • Виена
Лош стил е да си мерим позициите, но да кажем, че и аз наемам хора в банка и че съм интервюирала способни хора без стил и неспособни добре стилизирани, тоест облеклото е нерелевантно към способностите. Инвестиционните банкери все пак са известни със стила си Simple Smile

# 523
Затова казах “моята сфера”. IT-тата в банките може и да ходят по тениска, тях никой не ги вижда. Не съм си казала позицията, за да си меря нещо, а за да натъртя, че не говоря за стажантите и рилейшъншип мениджърите, които според теб явно са единствените хора в банките освен изпълнителните директори, които носели костюми.

Кадърни зле облечени хора в моята сфера не съм видяла. Особено като мъж е изключително трудно да се издъниш с костюм и риза.

# 524
Малко пояснение какво е за мен старт на кариерата - стажанти за лятото, работа в офис, възраст 16-18 години и от тях не очаквам да дойдат с костюм 🙃 дори снимка не искаме, защото е дискриминация.

И света не е само инвестиционно банкерство Wink и перфектния костюм не е гаранция, че човека си го бива.
А Патагония не я трая като марка точно заради едни намазани преструванковци 😃

и специално за Савова бял потник

Общи условия

Активация на акаунт