Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета (Тема 22)

• 75 739
  • 821
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз се възмущавах, когато Екатерина Захариева доката беше външен министър се явяваше на интервюта по без ръкави.
Нищо против - хубава жена, хубави ръце, но позицията ѝ не го предполага.
По същия начин изумявам от разни "прокурорки" като дават изявления с вафлички в косите си.
И не е до възраст , нито до фигура. До позиция е.

# 496
  • някъде под слънцето...
Точно казано.

# 497
  • пустинята Гоби
E ако сте дипломати, приемете извиненията ми. Със сигурност хората, които представляват държавата трябва да знаят как да се обличат.

# 498
  • София
E ако сте дипломати, приемете извиненията ми. Със сигурност хората, които представляват държавата трябва да знаят как да се обличат.

И все пак има огромно значение дали се срещаш с външни лица.

# 499
  • някъде под слънцето...
Точно, хората работещи в държавната администрация на работното си място представляват държавата.
А тези в пастните фирми са "лице на фирмата".
Примерно един шофьор на автобус на работното си място е с дълъг фирмен  панталон, затворенинобувки, фирмена риза и евентуално вратовръзка.
В свободнито си може да ходи  където пожелае по бермуди и джапанки

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 21:08 от sl

# 500
  • пустинята Гоби
И когато си плащаш данъците на леля със сандали, това по какъв начин бие по реномето на България?

Моите наблюдения са че като цяло дрес кода са спазва в държавната администрация. Има отклонения, но не са вулгарни. Само вулгарното не приемам, сега че някоя възрастна дама ходи с чехли, не бих си правила на въпрос.

# 501
  • София
Ами аз като преподавател си знам, че раменете и коленете ми трябва да са покрити и не мрънкам. Имам 99 варианта на облекло. Сандали може.

# 502
  • София
Най-готиният коментар, който съм видяла е на дъщерята на Келвин Клайн. Беше казала, че всеки път като прави секс вижда името на баща си.

# 503
Какво точно разбирате под държавните администрации.
Министерства и агенции имат изнесени фронт офиси за прием на документи  и по тях не влизат много граждани, влиза се само по  служебна работа и не като да се разхождат масово външни лица по тия служби.
Във всяка работа може да се намери някой с по-нестандартно облекло да го нарека, но и офисните дрескодове вече не са това, което бяха и не са толкова строги.
Също не съм забелязала изцепки по държавните служби, по-скоро са отпаднали строгите костюми.
Отделяте прекалено много внимание на някой неподходящо облечен изаради такива смятате, че е масово явление.
Не е масово явление.

Grinning Как пък им виждате сандалите зад гишетата, данъците вече рядко и се плащат в общините, има толкова много други опции. И навсякъде където достъпът на граждани е до някой зад гише предимно.

Държавата си има много проблеми, но те не идват от облеклото на служителите, не съм фен нито на униформите, нито на супер строгите офисни дрескодове.

# 504
  • някъде под слънцето...
Под държавна администрация визирах община, администрацията на районен съд, ЕСГРАОН, НОИ, РУ на МВР  .Визирам  съответните служби в град Пловдив

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 21:09 от sl

# 505
Това е местната власт. И там положението е същото, основно са хора зад гише, които вършат някаква услуга за граждани. Как успявате да ги огледате от главата до петите незнам, особено пък НОИ, където ти отварят едно тясно прозорче колкото да си подадеш хартийките.
В РПУ са униформени, паспортите и шофьорските книжки  пак са зад гишета. А цивилните какво очакваш - да им направят дрес код - полицай да си личат отдалеч, хора като всички останали.

Вкарали сте се в някакви клишета, а очевидно не ходите и често по институции. Разходете се обедно време, когато е обедната почивка на чиновците в центъра и ще се изненадате колко добре облечени хора има по улиците по това време.
На тези места е важно хората да си вършат работата добре и да са в услуга на гражданите, трябва да е нещо много фрапатно в облеклото, за да му обърна внимание. Но и по облеклото не бих оценявала работата на някой. Моден фен или да го кажа правилно облечения на правилното място не е със знак на равенство с добър професионалист.

За себе си се радвам, че нямам строги изисквания за облекло в работата. Това да ходиш еднотипно облечен без никакво разнообразие би ме влудило.

# 506
  • някъде под слънцето...
Щом казвате, че съм се филмирала и всичко е Ок.
Лично аз нямям  повече работа с българската държавна администрация.
Нямам драма.

Знам какво видях..Да седнали са, но когато  трябва да разпечатат документ стават и отиват до принтера.
Знам какво виждам и в тукашната държвена администрация.
Социално осигуряване, кметство, граждански регистър, полиция, администрация в съда..., дори и агенция по внасянията(макар, че там  не съм стъпвала поне от 18 години.)
Изводите ги прави всеки сам за себе си.
Да, грешката е моя, НОИ.
Благодаря за корекцията.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 18:18 от sl

# 507
  • пустинята Гоби
Мисля, че всеки от нас отдавна си е направил изводите. Освен това доматите не ги ядем с колците, все пак границите вече са отворени, не само за теб, та все ще сме чували/ виждали как е там.

# 508
Като каза НОЙ, се сетих за един виц:
Мравоядът се обърнал към Ной и му казал:
- Ка'и честно, само две мравки ли взе?
Simple Smile
Страхотно Grinning
е са го пускам на колеги и приятели Simple Smile

Rockstar, мхм....ти си по протокол, но на малкия класната на една родителска среща беше с поленце до под г...зленцето Grinning И понеже в природата има баланс, на големия беше толкова стилна и класна, че ми пълнеше душата и ме вдъхновяваше да се обличам по-добре

Мисля че sl има някакви клиширани образи за работещите хора.
От време на време обядвам в центъра на София и е пълно с добре облечени хора излезнали да хапнат нещо в обедната си почивка. Изцепки няма.

# 509
Няма как да пусна снимка от клона на банка в Балчик. Платформи, орлови нокти, тупирани коси, потници, кожени панталони, грим. Каквото и да кажа , няма да е достатъчно. Трябва да се види!

Общи условия

Активация на акаунт