Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета (Тема 22)

• 75 730
  • 821
  •   1
Отговори
# 525
  • Виена
Ми в Централна Европа са единствените, честно Simple Smile Останалите не са облечени как да е, напротив, елегантни са, но костюми няма

# 526
Потретвам, не говорех за света, говорех си за моята конкретна среда. Казах още в първия пост, че зависи от бранша. Ако някой работи в маркетинг и дойде креативно облечен на работа сигурно ще се оцени.

Перфектният костюм, както и много други неща, не са гаранция за нищо и не се възприемат като такава. В отдели с много кандидати е нормално и такива неща да се ползват като филтър.

# 527
ползвам друг филтър аз, не дрехите, но това е без значение за темата.

Но ме загриза любопитство как се обличат инвестиционните банкери в жегите - след няколко дни очакваните температури са 42 - 45  градуса.

# 528
Има хора, които са тотално ампутирани от всякаква суета, вглъбени и знаещи, ходят прилично облечени и чисти, но далеч от върха от модната вълна. Голяма част от младите хора също са такива.
Излишно е това мерене, всяка сфера си има специфики и щом шефовете на въпросните хора са ок, аз не виждам никакъв проблем.
Интервютата за работа в повечето случаи са за младите и начинаещите, много хора преминават от една работа на друга работа защото са потърсени или са заявили интерес за преместване. Браншовете се знаят и хората с опит се местят без тези процедури.

# 529
Те работят на климатик, така че обичайно - скучно Simple Smile. Но един моден, графичен или пространствен дизайнер да се облича в сиви костюми, едва ли ще му е предимство при кандидатстване за работа Simple Smile

# 530
Ал, при нас в момента е много топло, имаме климатизация, всички идват с коли на работа. Днес бяха с панталони и ризи, единият си седя цял ден със сакото. Тоест, както си се обличат винаги. Вратовръзки се носят обикновено за срещи или видео колове с клиенти, иначе не. Всеки има по една вратовръзка в офиса, за всеки случай. Някои от моите колеги имат и по едно сако, за видеоколовете, ако не са дошли с такова. Стандартно е.

Аз бях с панталон и риза, в синьо. Колежките, които мернах, бяха с рокли. Една единствена беше с тъмносин костюм и светло синя риза, оплакваше се, че ѝ е студено, седя си със сакото. Има едни прекрасни тъмно червени обувки и страхотна бизнес чанта в същия цвят. Много ми харесва как се облича тя, изключително консервативно, но много стилно. Много добре изглежда. Важно е, когато се опитваш да убедиш разни клиенти да ти поверят милиони, в някои случаи милиарди. Имаме и клиенти църкви, има един старши поп дето си идва всеки път с расото - нали не мислите, че е приемливо да се появиш в облеклото, което беше споменато по-рано, пред такива хора?

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 20:48 от Анонимен

# 531
Наскоро ми се наложи да проучвам няколко фирми с лъскави сайтове и снимки на мениджърките екипи.
Леле! Както казваше баба - ум да ти зайде. То букли, то джуки, то мигли....а бе стил и професионализъм да искаш... Grin

Ама щом си ги одобряват шефовете, значи всичко може вече. Аз съм за приличното и адекватно за сферата на работа и заеманата позицията облекло. По-добре семпло и скучно, отколкото, пак ще цитирам баба - още клюн и паун.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 22:21 от Sysly

# 532
То е и до народопсихология.
Колегите англичани преди няколко години промениха дрескода. Говоря за производствена компания. Но не мога да приема това английско ходене на бос крак целогодишно. И в Америка май има такъв момент? МОЕ МНЕНИЕ. Мъжете възприеха ходенето с дънки и риза на работа. В смисъл да сменят панталона с дънки.
В Англия, Бях шокирана как хора кандидатстващи за техници, идват на интервю с костюми. Тогава разбрах, че в Англия е стандарт да се ходи на интервю с костюм, дори има вариант да се отпускат средства на безработните за костюм.
Когато започнах работа имах няколко години преки ръководители англичани - и двамата си ходеха с костюм целогодишно. В един момент си позволиха риза с къс ръкав.
В интерес на истината и българските директори на заводите така ходеха тогава. Но Директор в 90те беше друго.
Но сега времената са други . Servant leadership…
И аз като почнах работа ходех с костюми по цеховете, но вече не е така.
Но какви снимки за CV сме получавали…. Тип календар с мацки и автомивка…

# 533
BadKarma, благодаря за изчерпателния отговор. От прочетеното си мисля че не живееш и работиш в България. Тук е мааааалко по-различно, но се хващам на бас, че бия по консервативност и стилност колежката ти /когато ми трябва/. Тъмни костюми, косата винаги на кок, чантата и обувките в тон и т.н. и т.н.

Но MarietaYo хубаво отбеляза че света се е променил и "сега времената са други . Servant leadership…" инямя кой да обере черешите Grinning

# 534
Не съм в България, не. Може и да я биеш, дано, тя не е някаква модна икона, но изглежда много спретнато и като цяло ми харесва. Има много по-разчупени откъм визия дами, в общия случай са на много високи позиции, по-младичките не си го позволяват обикновено. Разбира се много ще се радвам да видя примери и идеи за визии, може да открадна някоя идея за аутфит 😄😄😄

# 535
Понеже съм максимално далеч от коментираните сектори се развеселих като ви четох, представих си какво би се случило, ако видите повечето от моите колеги как са облечени - между тях има такива, на които ще се зачудите дали да не дадете два лева, а са хора доказали се и облеклото им с нищо не накърнява професионализма им.
По въпроса за презрамките, не мисля че хората извън броени на пръсти офиси се впечатляват чак толкова.
Попаднаха ми случайно снимки на разни "слугини".Joy

Още от Диор, с дизайнер Мария Киури - жена с впечатляваща творческа биография та, да....

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 13:40 от silver pearl

# 536
  • някъде под слънцето...
Мисля, че всеки от нас отдавна си е направил изводите. Освен това доматите не ги ядем с колците, все пак границите вече са отворени, не само за теб, та все ще сме чували/ виждали как е там.
Да бе вярно, kak не се сетих.Всеки си е вадил поне  акт за раждане и свидетелство за съдимост от местата в чужбина, където е бил  Simple Smile   и  е видял всичко от "първо лице"  Simple Smile .

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 20:00 от sl

# 537
показалата се презрамка излиза че е нещо като разделителна линия - на почтени и непочтени жени (тръгнала по бельо, не я е срам Grinning

а инвестиционните банкери и техният стил ме пращат при две книги - едната за гламура и дискурса на В.Пелевин, а другата за американския психар Grinning (шегувам се, да не се засегне някой, в кръга ми има и инвестиционни банкери)

silver pearl, хората на изкуството са различен човешки вид Sparkling Heart Имала съм и имам щастието да съм близка с творци и да, има го това че на някои от тях облеклото е последната им грижа.

BadKarma, писала съм в модните консултации, че една част от костюмите  и ризите си шия по поръчка, също палто и манто - тук гамата е черна, антрацит, синьо-черна и бяло/бледо лилаво за ризите. Рокли купувам и без да ми трябват ако видя нещо хубаво, както и си шия консервативни рокли за някои бизнес вечери, че такива почти няма по магазините или са като за баби Grinning (последната с гъсениците съм я показвала в модните)
Обувки, чанти и бижута са ясни - показват колко можеш Grinning
А най ми е хубаво със скиорски обувки на краката Grinning
Качи някоя снимка Simple Smile

На MarietaYo бързо оздравяване!

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 10:21 от Al Georgieva

# 538
  • някъде под слънцето...
Голям дебат се заформи.
Нещата съзнателно или не,  се хиперболизират, без да се отчитат  страничните фактори.
Че то в два различни квартала (квартали , някои съседни, не предградия) на наше село  ще видиш коренно различен стайлинг,  а тук  страни с различен манталитет и народопсихология се поставят под общ знаменател.
Ал  не мисля, че имам клиширана представа.
Вярно, не ходя често в България, и когато съм там  времето ми е изцяло за близки и малкото  останали приятели.Не правя проучвания и задълбочени  наблюдения .Това което виждам навън.., У дома имаме и  българска телевизия , та все по нещо гледам., къде новини, къде репортажи, къде предавания....
По казуса за интервюто.
Дъщеря ми навърши 18 и на есен ще е студентка, но  в свободното си време  ще дава уроци и  в  школа по английски(извадила си е необходимите сертификати). Не е била  с костюм на интервюто, но  не е била и по потник..
Взеха я.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 09:46 от sl

# 539
Добре, че си ходя както си искам..😅

Общи условия

Активация на акаунт