Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 481
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Krasvost,

Да, ако сте в София, препоръчвам Хил Клиник за почистване на кожа. Водих брат ми преди 10тина години и после още едно дете преди 5 някъде с много добър резултат.
Благодаря!
Ще ги погледна.
При кой дерматолог ?

# 181
Момичета, аз не знам дали дъщеря ми е в пубертет- още е на 11г, но напоследък забелязвам промени във физиката ѝ, които са ясен белег, че наближава тази специфична възраст.
Това, което ме притеснява е напълняването. Тя тренира художествена гимнастика, тренира почти всеки ден, не е променяла хранителните си навици, но от няколко месеца виждаме, че е започнала да се позакръгля около дупето, бедрата и корема. Според ЛЛ това е нормален етап от възрастта и предстои скок в растежа, но треньорката ѝ е казала да вземе мерки, защото още е твърде малка за такива форми и ще изпусне нещата от контрол. Виждам, че започва да се потиска, сравнява се с останалите момичета в отбора, някои от които са наистина много, много слабички. Висока е 152см, тежи 41кг и има доста мускулести крака и ръце.
Моля, споделете вашите момичета минавали ли са през такива периоди на качване на кг, на каква възраст, как ги свалиха и пр! За мен тя си е прекрасна, повтаряме ѝ го постоянно, обясняваме, че не трябва да се сравнява, наблягаме на най-силните ѝ черти (тя е най-гъвкава и бърза в ансамбъла), винаги сме се стремили да се храним здравословно и сме говорили много за това, но все пак имам нужда да сверя часовника си, за да знам дали неглижирам проблем, дали трябва да искаме направление за ендокринолог, дали да говоря с треньорката и да я помоля да не набива такива комплекси на детето....

Да, мисля, че разговор с треньор е добра идея, но доколкото съм запозната треньорите на гимнастичките винаги са прекалено взискателни и вероятно без да се замислят влияят в неправилна посока на детската психика. Мисля, че трябва да се поговори и с детето и да му се обясни, че е възможно физиката му, след като навлезе в пубертета, да се промени в посока, която да го изведе от художествената гимнастика. Може да има по-подходящ спорт за нейното телосложение, което обаче сигурно ще стане ясно след известно време.
За справка - моята дъщеря никога не е спортувала нищо, но има грацилна физика и без да полага значителни усилия, но и без да яде често бързи въглехидрати е 37 кг / 158 см / 12 г. Въобще не изглежда болнаво кльощава, но явно костите ѝ не тежат като на майка ѝ...Laughing

# 182
Krasvost,

Да, ако сте в София, препоръчвам Хил Клиник за почистване на кожа. Водих брат ми преди 10тина години и после още едно дете преди 5 някъде с много добър резултат.
Благодаря!
Ще ги погледна.
При кой дерматолог ?

Да ви кажа честно не помня точно кой беше когато водих децата, но аз също ходя там за всякакви процедури и ходя при др Валянова. Не зная дали тя прави почиствнията , но със сигурност ще ви даде правилният човек.

# 183
Отчет какви ги свършихме с моята родна- първородна относно грима. На който му се чете и се интересува.

Скрит текст:
Така и така кремът й за лице, който ползва в момента й свършвал, взехме тониран крем на Авен, съобразен с възрастта й, матиращ и със слънцезащита 30- ти фактор.
Една палитра с хайлайтъри и една с ружове и два хайлайтъра в нея- и двете на Революшън.
Сетинг пудра на Сефора. Отделно, там тя си поднови спиралата и гела за вежди.
Четки от NYX и Радиант.
Преди малко й показах как да се грижи за четките си и как да ги "пере".
Доволна е много.

# 184
  • София
ТиЛи, със здраве и красота да си ги ползва. 🤗

# 185
Моята ми присвои няколко спирали и 1 хайлайтър,засега само това използва.
Иначе си купува гланцовете на ГР.

# 186
  • София
Относно "заоблянето" на женските форми.

Точно на 11 г се случи същото с дъщерята на моя приятелка. Детето се заобли, наистина, но в същото време фигурата й придоби изящество и се източи на височина. Интересното за мен, сравнявайки я с моята по-малка от нея дъщеря, е, че въпреки това, все още, вече на 12 г, няма никакво увеличаване на бюста, никакво окосмяване където и да било, за цикъл естествено и дума не става. Изцяло детско тяло, единствено оформено в дупето, талията и корема със съответните за пола ни извивки.

В същото време моята почти 9-годишна дъщеря в момента се заобля по описания начин, източи се на ръст, но едновременно с това се забелязва оформяне на гърдите и наченки на окосмяване на пубиса, което, както вече писах, липсва при по-голямото от нея детенце.

Относно гримовете. Двете споменати от мен госпожици се бяха намацали подобаващо с разни мостри на гримове в "Лили" докато ние майките им се бяхме забили в дамските превръзки и обменяхме опит с различните налични марки. Satisfied По-голямото дете доста умело и семпло се беше мацнало, но моето 9-годишно , което за разлика от другото не е наблюдавало майка си да се гримира ( слагам си само спирала), така се беше наклепало с червен руж, че успешно можеше да замести някой клоун в цирково представление. Едва я почистих с мокри кърпи. После и пъпки й се появиха на намацаните места. Не помнеше каква марка е ползвала, че да знаем за в бъдеще да я избягва. Satisfied

# 187
Не помнеше каква марка е ползвала, че да знаем за в бъдеще да я избягва. Satisfied

Като нищо не е било само от марката. Тестери в магазини, без значение какви и къде никога не ползвам директно върху лицето си- не се знае коолко хора с какво ниво на нулева хигиенна култура и бактерии по тях са ги ползвали преди това и са си оставили "наследтвото". Пробвам върху ръката и така решавам ще го бъде ли нещото, или не.
Научила съм и тиЙнката така да порцедира.
Също никога да не ползва чужди козметични продукти (мои в това число).

# 188
+1 за тестерите.

Моята напоследък е с дълги чорапи + сникърси.
Не знам как не завира.
Но гледайки тийновете по улиците, не  е само тя Simple Smile

# 189
  • В царството на игрите:)
+1 за тестерите.

Моята напоследък е с дълги чорапи + сникърси.
Не знам как не завира.
Но гледайки тийновете по улиците, не  е само тя Simple Smile

Това ме побърква. Гълтам жаби и гущери, дишам и си повтарям, че все някога тази безумна мода ще отмине. Обяснявам, че лятото е време, когато трябва да си бос, краката да дишат, а не да се запарват и гъбясват, но не ...на 40 градуса чорапи и маратонки. От това, че болшинството са така не ми става по - леко, а и това да съм от масата /стадото/ винаги ме е дразнело. Но моите са абсолютно като всички и тази липса на индивидуалност и здрав разум ме дразни много. И не се отнася само за маратонките , а и за много други неща, но се надявам все пак този период да отмине и аз да издържа!

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 15:56 от milmich

# 190
Milmich,

Не им се дразни още нямат изграден вкус и мнение и е по- лесно и сигурно да следваш другите. Ще премине.
И аз съм ходила сто процента в черно лятото, защото ни беше модерно Simple Smile

Сега живеем в град на 40градуса и 85% влажност, така че мода не мода никой не си причинява това с чорапите и сникърси:) на есен 🙃

# 191
На Тази мода и другата с опънатите дълги бели чорапи с джапанки ме радва, че не подражава, но масово са облечени така.

# 192
Изобщо не ме впечатляват белите найкове с белите чорапи. И тримата ми ходят така, даже ми харесва. С адилети и чорапи е по-брутално, ама и на това свикнах.
Новата визия на тийнката е късо прилепнало потниче с карирана плисирана пола, с чорапи и маратонки разбира се. Много ми е сладуреста така.
По мое време носехме карираните полички с черно поло и с кубинки и родителите ни въздишаха недоволно. 😂

# 193
  • На морето!
Еее, едно време гръндж модата влудяваше възрастните, а аз имах и мъжки черен гащеризон с бели шевове, купен от метал шопа, страшен кеф, че майка ми ми позволяваше и на училище да ходя с него. Огромните обувки-танкове също не са нищо ново за мен, така че дори са ми носталгично сладки децата така. Виж, плитките дънки и татуираните тазове се надявам никога да не се завърнат.

# 194
Аз водих моята на гинеколог, всичко мина добре,няма признаци за менструация скоро.Взе й секрет и ми каза да го занеса в микробиологията.Резултатът взех днес,даже с докторката се видях.Изписа ЗИНАТ,моля ви се!Най-тежкия антибиотик,за 10 дни.Детето ми не е пило антибиотици от години,в неделя отиваме на море,няма как да й тресна тая отрова точно сега!Няма оплаквания в момента, откъде измислиха тия бактерии не знам! Посъветвайте ме какво билково нещо да взема, колкото да мине почивката?Не знам каква е бактерията,ще приложа снимка.

Общи условия

Активация на акаунт