Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 490
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • София
ТиЛи,
аз използвам тези и съм много доволна. Можеш да ги тестваш в "Лили" - хайлайтъра е с различни нюанси и трябва да прецениш кой ще е добре точно за нейната кожа.  Simple Smile
https://shop.lillydrogerie.bg/za-hajlajt-r
https://www.pinkpanda.bg/produkt/revolution-hailaitur-highlight- … ed-make-an-impact
https://shop.lillydrogerie.bg/llums-chetka-za-pudra

# 166
Какво е ББ- крем? ФДТ не ползвам.
Попитай и в раздел "Красива мама" . Дъщеря ти все пак вече е достатъчно голяма за там. Сигурна съм, че имат цели теми с препоръки.

# 167
ББ крем комбинира овлажнител, ФДТ и слънцезащита.

# 168
А какво означава ББ?

# 169
Съкращение от “beauty balm” или “blemish balm”. Неговата роля е да прикрие недостатъците на кожата и е предназначен предимно за хора, които не слагат "тежък" грим. Препоръчва се и за млада, но също така и за кожа, която е достатъчно зряла за първоначална anti-age грижа.
Има и СС крем, което пък е съкращение от “color control” или “corrector control” и означава крем, чиято основна цел е да скрие петната. Те са по-покривни.
И DD крем - съкращение от "daily defence" или dynamic-do-all - т.е. е подобрена версия на горните два крема и е по-подходящи за зряла кожа.

Това намерих от нета.

# 170
Благодаря. Аз ползвам само крем против бръчки с някакъв фактор тип 15 и много не съм се интересувала от названията и видовете.

# 171
Попитай и в раздел "Красива мама" . Дъщеря ти все пак вече е достатъчно голяма за там. Сигурна съм, че имат цели теми с препоръки.

Да, и там попитах.

# 172
Здравейте, днес открих темата и започвам да ви следя Simple Smile.
Дъщеря ми е на 13.
Имаме проблем с мазен скалп и пъпки на челото?!
Пробвахме различни шампоани и козметика за лице. От Виши до Филип Кингсли.
Юсерин и Биодерма, номрезултата е 0.
Водих я на дерматолог е Токуда, предписа терапия с крем на Юсерин.
В последно време и от горещините положението не е добро, омазнява се косата, пъпки и хормони на макс. Sad
Та мисля да направя консултация в някоя дерматологична клинка Денкова или Паскова и да и направят и почистване на лице?!?
Имате ли мнения или отзиви за някоя клиника за тийн проблеми Simple Smile.?

# 173
  • На морето!
Момичета, аз не знам дали дъщеря ми е в пубертет- още е на 11г, но напоследък забелязвам промени във физиката ѝ, които са ясен белег, че наближава тази специфична възраст.
Това, което ме притеснява е напълняването. Тя тренира художествена гимнастика, тренира почти всеки ден, не е променяла хранителните си навици, но от няколко месеца виждаме, че е започнала да се позакръгля около дупето, бедрата и корема. Според ЛЛ това е нормален етап от възрастта и предстои скок в растежа, но треньорката ѝ е казала да вземе мерки, защото още е твърде малка за такива форми и ще изпусне нещата от контрол. Виждам, че започва да се потиска, сравнява се с останалите момичета в отбора, някои от които са наистина много, много слабички. Висока е 152см, тежи 41кг и има доста мускулести крака и ръце.
Моля, споделете вашите момичета минавали ли са през такива периоди на качване на кг, на каква възраст, как ги свалиха и пр! За мен тя си е прекрасна, повтаряме ѝ го постоянно, обясняваме, че не трябва да се сравнява, наблягаме на най-силните ѝ черти (тя е най-гъвкава и бърза в ансамбъла), винаги сме се стремили да се храним здравословно и сме говорили много за това, но все пак имам нужда да сверя часовника си, за да знам дали неглижирам проблем, дали трябва да искаме направление за ендокринолог, дали да говоря с треньорката и да я помоля да не набива такива комплекси на детето....

# 174
  • Mediterraneo
И двете ми минаха такъв период, малката все още е в него, всъщност. Наливат се в женски форми, бюст, дупе, бедра, после изведнъж дърпат по- рязко на височина. Голямата, вече на 17, е абсолютна хилка, висока и слаба, без ясно изразен ханш, с плоско дупе. Малката в момента е по- пухкава, но в никакъв случай пълна, просто губи детските си форми и се превръща в жена. Наскоро говорихме с нея, че още малко търпение трябва; жалваше се, че не е като сестра си слаба и висока. А тренира волейбол, има добре оформени мускули на ръцете и краката, хубави, широки рамене и знам, че след 1-2 години ще е съвсем различна.

# 175
Момичета, аз не знам дали дъщеря ми е в пубертет- още е на 11г, но напоследък забелязвам промени във физиката ѝ, които са ясен белег, че наближава тази специфична възраст.
Това, което ме притеснява е напълняването. Тя тренира художествена гимнастика, тренира почти всеки ден, не е променяла хранителните си навици, но от няколко месеца виждаме, че е започнала да се позакръгля около дупето, бедрата и корема. Според ЛЛ това е нормален етап от възрастта и предстои скок в растежа, но треньорката ѝ е казала да вземе мерки, защото още е твърде малка за такива форми и ще изпусне нещата от контрол. Виждам, че започва да се потиска, сравнява се с останалите момичета в отбора, някои от които са наистина много, много слабички. Висока е 152см, тежи 41кг и има доста мускулести крака и ръце.
Моля, споделете вашите момичета минавали ли са през такива периоди на качване на кг, на каква възраст, как ги свалиха и пр! За мен тя си е прекрасна, повтаряме ѝ го постоянно, обясняваме, че не трябва да се сравнява, наблягаме на най-силните ѝ черти (тя е най-гъвкава и бърза в ансамбъла), винаги сме се стремили да се храним здравословно и сме говорили много за това, но все пак имам нужда да сверя часовника си, за да знам дали неглижирам проблем, дали трябва да искаме направление за ендокринолог, дали да говоря с треньорката и да я помоля да не набива такива комплекси на детето....
Разбира се, че трябва да говорите с треньорката, защо Не.
164 см - 46 кг.
И да след 11 години започна да качеа, също спортува и това си оказва влияние на апетита и мускулите съответно.

# 176
Помислете и какво правите, ако все пак детето се окаже с нормална пищна фигура, не дебела и лекаря-ендокринолог каже, че с детето всичко е наред. Какво точно ви предлага треньорката? Още по-строга диета?

# 177
А нашата девойка утре навършва 11 години. Сега украсява къщата. А партито ще бъде в събота. Големи вълнения са. Heart Eyes

# 178
  • София
И моята бивша солетка на 10 г. се сдоби с дупе. Много е странно, изведнъж й омаляха всички дрехи и обувки. Говорим понякога, за храненето, за коремчета и т.н. - не е страховито, но я наблюдавам.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 05:26 от зелено човече

# 179
Krasvost,

Да, ако сте в София, препоръчвам Хил Клиник за почистване на кожа. Водих брат ми преди 10тина години и после още едно дете преди 5 някъде с много добър резултат.

Общи условия

Активация на акаунт