Родени през Март - тема 3

• 18 195
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Моята мома от вчера си има зъбче ,долния резец . На 4 месеца и 20 дни . От около месец е по-кисела,ръцете в устата ,венеца се удебели през последната седмица. Давам дентокинд и като цяло мина леко .

Момичета, на някоя от вас бебчето вече да има зъбки? От две седмици моята Кари постоянно си пъха ръцете в устата но доста на вътре и днес и отворих устата да видя какво става и хоп и от двете страни отдолу бели топчета в края на венците, много странно защото нали уж първо пробиват долните резци, но на моя приятелка на дъщеря ѝ първо пробили кучешите. Притесних се леко, но после четох че при всяко дете пробиват по различен ред, та дано да е нормално.

# 241
След рота вирусна ваксина, забелязали ли сте по често кихане и леко кяшляне, ден след хелсацим и ротатек е. Малко се шашкам заради ковида на мъжа ми... Дано бебан не го отнесе

# 242
И ние сме с нея. Единственият страничен ефект е акане. Задължително на деня или най-много на следващия.

А вашите бебета колко са пораснали от третия до четвъртия месец? Има ли някой с около 800 грама?

# 243
Беба между 3 и 4 месец е качила 300-350 гр. Педиатъра нищо не каза. И в момента на 4 месеца и 10 дни тежи около 6.000 кг. На ядене й правя 150 мл. Мляко по пет пъти на ден. От 8:30 ч. -21:00 ляга да спинка и се събужда към 7 или 8 сутринта и почваме млякото.

Ние от 2 дни започнахме захранването, но съм объркана. Започнах с картоф, два дни, сега на третия ден включих тиквичка. Но моята Беба изобщо не може да разбере какво трябва да прави с тази лъжичка и съответно почти всичко изплюва навън. Не гълта навътре, може би по погрешка ало влезе нещо в гърлото й.
При вас така ли беше? Защото си мисля, че иначе я почнах много рано и трябва да изчакам. Или да продължавам да упорствам а тя сама ще си свикне.

# 244
Вероятно не е готова, пробвай след две седмици пак.

# 245
За захранването и преглъщанеъо. Аз съм на мнение, че това е ново умение, което с времето се усвоява. Нямс как от самл себе си да знаят какво да правят. Все пак месеци наред смучат. Не слюнките си още не преглъщат добре. За това текат лиги. Аз насъоявам и упоратвам. Има дни в, които яде бързо и преглъща чудестно. Други храненето е мъка и се умарвм да връщам в устата й това, което плюе. Въпреки това не се обезкуражавам и продължавам.

# 246
Аз също съм много объркана със захранването…. Два дни давам картоф първо по 4ри лъжички днес 6, утре ще дам тиква и така ще ги редувам, но въпросът ми е кога започвам да ги смесвам и по колко да давам като количество, аз дохранвам след това, на всичко ми е пълен хаос в главата, може ли някой да ми каже каква е последователността, че направо не знам. Първо дете ми е все пак и всичко ми е мното объркано.

# 247

Снимах лошо, но сано се справите и Ви е от полза Wink

# 248
Free, това означава че захранването не е всеки ден ли?  Т.е. през ден? Аз мислех да захранвам по схемата на ХИПП (изпратиха ми някакви промоционални книжки и едно пюре и там има примерна схема), според която първия зеленчук се въвежда 5 дни всеки ден, само се увеличава количеството и на петия ден се добавя втори зеленчук. В понеделник сме при педиатъра и ще питам тя какво препоръчва.

# 249
Според мен захранването трябва да започне когато се надрасне този рефлекс за изплюване на всичко. Вчера бихме последните ваксини и господина е доста кисел, но от последното измерване (57см.) сега е 64см.

П.п попитах за обиколниците- каза ми 8-9 месец чак…
Попитах и как мога да разпозная обезводняване,защото фонтанелата е леко хлътнала - каза ми никак…освен,ако не тегля напишканите памперси.
Драмите с памперсите при нас продължават- имах 4 поредни памперса с кървави нишки, няколко дни по- редки изхожданя(почти всичко попива в памперса),а днес пак едни памперс с нишки.
Насочи ме да изследван за окултни кръвоизливи и се бях засилила към лабораторията,но като видях колко болни има се отказах да се редя по опашки.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 17:40 от Обичах

# 250
  • София
Нашият господин между 3м и 4м качи 1300гр. Бях повече от сигурна, че е готов за захранване, защото сам даваше индикации като проявяваше сериозен интерес към нашата храна - зяпане, придружено с обилно количество лиги и преглъщане. Другия признак, по който са готови, съм чела, е като си удвоят рожденото тегло. Той беше 7800гр, а при раждането 3850гр.
Започнах по Хип с тиква - ядеше с огромен апетит все едно не е нищо ново. Дадох му 4-5 лъжички и щеше да изяде колкото му дам. Още на втория ден му дадох половин бурканче пюре. И той избутваше лъжицата с езиче, защото това е единствения начин, по който се е хранил до момента със сукане от гърда и шише. Отне му известно време докато схване. Понеже си иска и млякото и понякога ако е много гладен давам първо мляко по-малко количество 120мл+4 лъжички ам и бурканче и половина пюре. Ако няма пюре 180мл+6л ам.
Племенникът ми е захранен по Хип схемата и много добре се храни и всичко яде и сестра ми ме предупреди да я спазвам супер стриктно и да меря и 5мл дори ако е в повече, да връщам да бъдело точно. Аз не съм толкова точна с мерки и теглилки и слагам в купичката колкото преценя.
Когато въвеждам нов зеленчук като например днес броколи, изсипвам другите два въведени зеленчука в купичката и в единия край сипах 1/3 бурканче броколи на Гербер на око. ( Утре ще дам остатъка с друга комбинация пюре). Дадох първо от броколите да видя дали ще се хареса и като го изяде част от него разбърквам с останалите зеленчуци. Не знам дали е правилно, това е моя метод, но детето обича да папка и не връща нищо. АМ не слагам вътре, защото искам да свикне с вкуса на чистия зеленчук, но така не знам кога ще успея да заместя хранене. 🙂

# 251
Всъщност външните признаци за готовност не са толкова важни, задължително ще изчакам 5 месец за да захранвам. Въпреки, че и 5 е рано, но заради рефлукса...
Педиатърката каза първи ден 1 лъжица, увеличавам всеки ден с по 1 лъжичка, като стигна 5 ден, увеличавам  с 4 5 лъжички и към 10ден е цялото количество ололо 150...поне каквото запомних.

# 252
Мацки, 4+ сме, рано е уж, но сменям зимния кош с летния тази вечер и утре тествам положението. Изключително съм обнадеждена, стискайте палци. Малката мрази зимния кош / мрази количката, и мнооооого се надяваме с мъжа ми сега магически да ѝ хареса летния кош и да започнат най-накрая приятните разходки!

# 253
  • sofia
bloodsugar, ние го сменихме коша като стана на 4м, понеже изведнъж започна много да се нервира и да плаче в зимния. По-добре е положението сега, явно се чувства по-свободен.

# 254
И ние днес излязохме с така наречения летен кош. Голяма жега беше сутринта и не съм свикнала как да засенчвам крачетата в него. Също коланите в тази жега са още един минус, не успях да махна онези дебели подплънки. Той много обича зимния кош, но просто няма къде да си сложи ръцете вече, толкова му е тесен 😄 Спи с вдигнати нагоре ръчички и в най-добрия случай успява да намести вече само едната така. Не че в летния успя да си вдигне ръцете. Като цяло не ни е много удобен засега, но ще се нагаждаме постепено. Другия ни голям проблем е кошчето за колата - с изофикс сме и не му е удобно, защото стои наклонен напред заради наклона на задната седалка. Като седнал и изгърбен едновременно е, вече се чудя дали да не сменим това кошче. Със сайбекс балиос с сме - трите части - кош новородено, седалка, кошче за кола.

Общи условия

Активация на акаунт