91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 134
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Аз по съвсем различен въпрос да питам...абе относно тази екскурзия до Разлог? Знам, че се провежда от много години в немската, само че мястото е Боровец. Та какво представлява, че нещо чувам, че нямало учители

# 346
  • където и да е,само да не съм сама
Една от най-коментираните теми е.
Разгледайте назад всяка година по това време се дискутира.
Децата се самоорганизират/11кл./.
Няма учители.
Въпрос на преценка дали ще си пуснете детето.
Аз моите ги пуснах.

# 347
  • София
Нека организаторите отговорят защо не е вече в Боровец.

# 348
  • София
ЗаСлон - защо не е ... Защото примерно  имаше вандализъм, изпочупиха чужда собственост, но далеч не само деца от НЕГ, нали..Това го пропускаш в намека за НЕГ-ри вандали. На тази екскурзия ходи кой ли не, от години,  от всякакви училища ученици, та не мисля, че  случилото се е достатъчен повод пак да се напада/хейти НЕГ, в случая точно децата от нея, понеже учители и управа нямат нищо общо с тази екскурзия, повтаря се този факт като мантра на родителските срещи от време оно.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:36 от пенсионирана русалка

# 349
  • София
А на какво се дължи факта, че екскурзии в НЕГ с присъствието на учители не се организират? Какво против би имала директорката, ако учител реши да заведе група деца някъде?
Гореописаното не бих го нарекла екскурзия, а “дринкбилдинг”. Когато учител поеме инициативата да направи екскурзия с определена програма и някакви цели, децата ще имат друг фокус.
Аз навремето съм ходила в НЕГ на екскурзия -обиколка из югозападна Б-я с небезизвестния учител по география Грегъри. Ами имаше си дозирано и балансирано “от всичко по малко” и деца и учители и хотелиери бяха доволни.Simple Smile Имаше и една учителка по физика - фен на планинските преходи и спане по хижи.
Учителите по история и география в другите гимназии (конкретен пример давам с 1АЕГ) най-често поемат инициативата за такива обиколки. Нашите защо се дистанцират?
Ясно е, че децата имат желание да се съберат заедно и извън училище, но изобщо нямат представа какво да правят след това и го удрят на запои и зулуми. А когато неконтролирано има и “внос” на други екземпляри, както е писала Русалката, нещата съвсем загрубяват.

# 350
Skiorche,
Мотивите на директорката остават неизвестни.
Неведнъж сме питали на родителски срещи защо няма организации за екскурзии, зелени училища, дори за посещение на постановка, която е по изучавано произведение.
Отговорът е, че за всяко организирано извеждане на децата от училище е необходимо разрешение от директора и процедурата била много сложна...

# 351
Хм, нашите ходят на постановки всяка година,  класната е инициатор на събитията (с изключение на една година, когато бяха затворени театрите). Ние подписвахме съгласия, но разрешение от директор не знам дали е искала. Два пъти ходиха на Витоша, пак с нея и съгласия от нас,  третия път ги домързя и не се събра група.
Та едва ли е толкова сложна процедурата, по-скоро на някои учители не им се занимава

# 352
  • София
Мисля, че разрешение от директор се изисква само за организиране на екскурзии извън София. Иначе за посещение на театри или до Витоша - не, въпрос на организация и желание е.

# 353
  • На планетата Земя
Екскурзиите извън София не искам да ги коментирам.
Но децата ни са вече прекалено големи, за да очакват някой да ги организира за изложба, театър, излет на Витоша. Това е в техните ръце, ако имат желание. И нищо не им пречи накрая да поканят любим учител или родител или каквото там преценят.

# 354
Аз отговарям на Скиорче.
И предавам какво са казвали нашите класни на родителски срещи.
Мисля, че никой не се съмнява, че децата могат да ходят на театър сами.

# 355
  • столицата
И нашите бяха ходили организирано на театър.

# 356
  • София
Засягам една тема, която не би трябвало изобщо да се дискутира в днешно време.
Днес девойката сподели, че повечето момичета стискат, защото ги е гнус да ползват тоалетните.😳 Толкова ли е трагично положението? Разбрах, че тоалетна хартия няма (в старото училище имаше и хартия за бърсане на ръце), както и, че на тоалетните чинии липсват дъски. Питам се как тогава се очаква да се ползват, като върху тях не може да се седне дори с еднократно покривало за дъска? Описанието ми прозвуча като за тоалетна на треторазрядна бензиностанция. Някои врати не се и заключвали. Поне каза, че сапун имало.
Повдиган ли е въпросът за състоянието и хигиената на тоалетните до сега и има ли някакъв отговор от К.?
Предполагам, ако няма финансиране за такива елементарни консумативи, всички родители биха дали по 20 лв., за да има поне налична тоалетна хартия.😳

# 357
  • На планетата Земя
На мен тоалетните ми изглеждат в нормално като за държавно училище състояние, т.е. нищо по-различно от предишното й училище. Ходих последно след родителската среща пролетта, не ми е направило нещо специално впечатление. Мога да кажа, че ние на обществени места никога не сядаме.
Иначе дъщеря ми си носи половин ролка тоалетна хартия в едно пликче.

# 358
  • София
Мерси за инфото, Mileto! То и аз за държавно училище говорех, макар и начално - със сапун, дезинфектант, хартия и салфетки за ръце.
За гимназия - в 1АЕГ има първите три от гореизброените;), както и избор между тоалетни с клекало и такива с тоалетна чиния и дъска.
Знам, че ние сме оцелели при такива условия, ще оцелеят и децата ни😉, ама защо 30 години по-късно нещата да са си същите и да няма промяна към по-добро - не мога да разбера.

# 359
Скиорче, защото директорката не я интересува какво се случва в училището.

Общи условия

Активация на акаунт