91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
За НЕГ зависи за кои тоалетни се говори, на един от етажите бяха (поне до скоро) значително по-прилични. Знам, че децата масово ходеха там. Милето, вероятно за тях говориш. Simple Smile Сигурно в годините немците са изпищели и заради тях..

Скиорче, май доста от основните училища са с много хубави тоалетни, вероятно И защото децата там са по-малки, има шестгодишни в ПУК даже, знам ли... Едва ли пък всичките тези директори са като  ЦТ в познатото ни ОУ и успяват да издействат средства  по проекти за какво ли не - окачени тавани, модерно осветление в двора, меки настилки в двора, игрища, цветни лехи, беседки, зоокът.... Отделно не забравяй, че там доброволно (понякога доброзорно) се събират пари от всеки ученик всяка учебна година. А те ен са само за лекар..Нормално е да разполага училището и през настоятелството при нужда със средства за сапун, хартия, дезинфектант и сие.. Това не оправдава, разбира се, липсата на инициативност за  ремонтиране и поддръжка на тоалетните в много СУ/гимназии, вкл.в НЕГ. Години наред на родителски срещи  в НЕГ се предлагаше събирането на средства от родителите за това или онова. И понеже учителите явно имаха страх от мама и тотално отказваха да са "събирачи " (което, апропо, се случваше  и в коментираното ОУ, но там си имаше представители на настоятелството по класове и те ги събираха), отделни родители реагираха  с доброволни дарения на топове хартия, маркери за дъската,  хилки  за тенис масите и др....

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 22:23 от пенсионирана русалка

# 361
Скиорче, важното е, че покривът не тече и се затварят прозорците! Ти знаеш ли, че има училища, в които вятърът свири през дограмата и при дъжд капе в класните стаи! Добре си е нашето училище! Е, няма сапун и тоалетна хартия, няма дъски на тоалетните чинии, но в крайна сметка кой в 21 век ползва такива неща на обществени места и то по време на пандемия!
Нали си имаме тоалетни в къщи!

# 362
Поне по едно кошче да има в тези тоалетни. Моето е момче, да кажем, че няма колосална нужда от дъска, въпреки че и той се оплака. Ама и кошче да няма, но има надпис "Не хвърляй хартия в тоалетната!" Дано не ги хваща нещо стомашно нашите деца.

# 363
  • София
Дали някой има позитивни впечатления от г-жа Христова по математика? За пореден път дъщеря ми споделя, че не обяснява хубаво, че никой нищо не разбира и по-досаден час от нейния нямало. 🙁
Чудя се дали “грешката е в нашия телевизор” и да й търся уроци, макар че на входното има 6.
Много се надявам госпожата да не преподава и на горните класове.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 16:46 от Skiorche

# 364
При нас са споделени подобни впечатления по отношение на липсата на обяснения на материала.

# 365
Ако став въпрос за Г-жа Лиляна Христова и моя син не е очарован

# 366
  • София
Значи не си измисля детето. А и сега една дама ми сподели на ЛС, че в 9. клас на входното по математика масово децата са с тройки, благодарение на г-жа Христова. 😕

# 367
  • тук-там
Трагедия е госпожата и според дъщеря ми.

# 368
  • София
Скиорче, май преди Христова преподаваше само на 8 клас, но ми се мотае нещо, че миналата или по-миналата преподаваше и на някои от деветите, не на всички. На другите беше Василева (без лайстунг, разбира се).

# 369
Скиорче, ако не преподава математика на някои класове, то преподава физика на други. И е все същото.

Не бива да се съмняваш какво ти казва детето, колкото и невероятно да ти се струва.

# 370
Миналата година моят син беше при Христова и напълно потвърждавам, че не обяснява добре (да не кажа направо зле). А освен това на някои от тестовете даваше и грешни задачи, с невъзможни решения.

# 371
Ние след Христова, сега сме при Василева.
И от двете не съм доволна, и за двете бих препоръчала частен учител. Особено ако детето ще кандидатства после с математика.

# 372
  • тук-там
Моята през престоя си в НЕГ никога на никакви частни уроци не е ходила, освен по мат в 8 клас заради Христова. Заяви, че не разбира нейните обяснения и има нужда от помощ.

# 373
Като преподавател по ИТ Василева се справяше зле. Проблемът беше точно в обясняването. Не всеки става за учител, колкото и "красив ум" да има.

# 374
За да си даскал, трябва да можеш да обясняваш сложните неща просто, казва баща ми, който е даскал.

Общи условия

Активация на акаунт