91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 143
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Какво се случва с г-жа Старирадева?

# 406
  • София
Класната на дъщеря ми - 8Ж - вчера ни прати покана за родителска среща в понеделник 21 Ноември. В сайта на НЕГ още не е отбелязано, но предполагам, че ще е за всички 8-ми класове.

# 407
Здравейте! Получих информация относно немски езиков летен лагер в Австрия. Лагерът се организира не от 91 НЕГ, а от фирма Велбург в извънучебно време. Тъй като всички други дати вече са заети, по молба на родители на осмокласници от нашето училище е открита специално нова дата за ученици главно от НЕГ – от 21.08.2023 до 02.09.2023, 15 дни/14 нощувки, Хиршег, Алпите, Австрия. Повече информация за програмата може да се открие тук

https://m.welburg.net/ezikov-lager/view?oid=21

Пътува се с автобус. Придружителите са от фирма Велбург (с богат опит в организирането на езикови лагери), а преподавателите по немски език са австрийци. Цената е 2265 лв, заплаща се на части. Всичко е включено в цената - нощувките с пълен пансион; транспорт;  51 учебни часа по немски език; екскурзии до Виена, Грац, Клагенфурт, Бернбах; следобедни спортни занимания (стрелба с лък, скокове върху батут,спортно катерене, спускане с алпийски тротинетки през Алпите до лагера; басейн ако времето позволява); поход в Алпите или разходка край езерото "Packer Stausee“. Тъй като всички други дати вече са заети и тази дата е извънредна, Велбург са помолили Хиршег да я блокират специално за нас до 23.11.2022. До тази дата родителите трябва да заявяат желание за участие в лагера (трите имена на детето, дата на лагера) до имейл: office@welburg.net

Лагер ще има ако има поне 30 записали се деца. Надявам се да се съберем необходимия брой деца!

# 408
  • където и да е,само да не съм сама
Този лагер само за 8кл.ли е или със свободен достъп от всички випуски?

# 409
  • На планетата Земя
Ina78, би трябвало достъпът да е напълно свободен. Велбург открай време организират такива лагери за активно изучаващи немски език, като обикновено пътуват деца след 6,7,8 клас от училища: 145-то Шилер, СМГ, начални класове на НЕГ., т.е. рекламират се по тези училища предимно. Дъщеря ми ходи на такъв лагер след 6 клас и беше много доволна.
На сайта им няма изписано, че за другите дати са се свършили местата, така че, ако има интерес, може да се пита. Децата обикновено гледат да са си в компания с други познати зверчета.
Датата, за която се пише по-горе, не е описана на сайта им.

# 410
Ina78 - не, не би трябвало да има ограничение за достъп за други випуски и за други училища по принцип. Идеята е, че родители на осмокласници от НЕГ са се заинтересували от допълнителна дата, защото в останалите дати има останали единични места - както Mileto писа, децата гледат да са в компания с други себеподобни зверчета. Тази дата не е посочена на сайта, защото ако не се събере група, няма да има лагер на тази дата.
Моите две деца в 4-ти клас също бяха на лагер с тази фирма, но във Фюрстенфелд - неверояни емоции и спомени! Както езикови (отдиференцираха австрийския диалект от немски), така и чисто детски! Силно препоръчвам!

# 411
  • София
Здравейте,
А по какъв начин информацията за този лагер достига до децата и родителите в НЕГ? (Все пак не всички чатат БГ мама:)). Има ли начин на предстоящата родителска среща да се анонсира от класен ръководител, например или да бъде поканен представител на въпросната фирма, който да разкаже за лагера?
Моето дете би отишло, стига “и другите зверчета” да са там. Макар, че тогава съм сигурна, че помежду си ще приказват само на български и малко ще се изгуби смисълът.

# 412
  • Sofia
Моят син ходи след 9-ти клас. В автобуса бяха предимно ученици от 12-то училище, пътуващи организирано, а останалите единични места - заети от такива като него. Сприятели се с 2 негърчета, които бяха една година по-големи. Подкрепям, че откъм емоции и преживявания беше много доволен, аз - от организацията на Велбург (баш в Ковид времената), но откъм полезност за езика... не. Имат по няколко часа по езика почти всеки ден, бяха правили и някаква пиеса, но през цялото време общуват помежду си на български.

# 413
  • На планетата Земя
Скиорче, вие родителите трябва да се информирате взаимно и да се организирате. В случая това не е инициатива на училището и се провежда през лятната ваканция. Предполагам, че класната ви няма да има нищо против към края да отдели минути и да обсъдите.

# 414
  • София
Mileto,
Въпреки че не е инициатива на училището, реших, че имат практика поне да допускат представители на такива фирми да си презентират лагерите на родителски срещи.
Скрит текст:
Май трябва да спра да сравнявам НЕГ с 1АЕГ 😉 и да се моля Катрана да си хване пътя възможно най-скоро.

# 415
  • На планетата Земя
Ами сигурно допускат представители, но нали първо трябва вие родителите да говорите с класната? Или вече сте я попитали и тя е отказала?

# 416
  • София
Интересна информация, благодаря! Аз, честно казано за пръв път чувам за такава екскурзия. Синът ми не е споменавал , когато беше 8-ми или 9-ти клас. Но те достатъчно страдаха заради проваления Austausch .............
Ако децата искат - защо не. Всяко пътуване обогатява. 

# 417
Mileto,
Въпреки че не е инициатива на училището, реших, че имат практика поне да допускат представители на такива фирми да си презентират лагерите на родителски срещи.
Скрит текст:
Май трябва да спра да сравнявам НЕГ с 1АЕГ 😉 и да се моля Катрана да си хване пътя възможно най-скоро.
Скиорче, вие извадихте космически късмет с най-готината класна. Така че - просто говори с нея.

# 418
  • София
В моите представи поредността е следната:
1. Представител на въпросната фирма отива при директорката с молба да презентира услугите (ако има интерес, разбира се), защото на принципа ЕЖК, ефектът едва ли ще е същият.
2. След като получи разрешение, минава по класовете на родителската среща и разказва подробно за лагера
Така ще има компактна група от познаващи се деца само от НЕГ и 73-то, напр. (Ако това е идеята).
А в този случай, щом трябва да се действа бързо, предполагам, че някой от четящите родители тук, ще информира по някакъв начин останалите родители от класа.
AniK, и аз си мисля, че ефектът от лагера е, че децата ще си изкарат приятно:), което е основното. Немският ще е на последно място😉
Zigizagi, права си! И децата и родителите я харесват много. Четворките и тук-там някоя петица валят напоително, подарени оценки няма, принтерът у дома скоро ще изпуши от допълнителни материали, а детето учи до нощите. И въпреки това всеки ден ми казва - класната ни е страхотна:).

# 419
Всички отдавна са се отказали да предлагат каквото и да било на директора по каналния ред.
И, да, за това училище, форумът и ЕЖК са доста по-ефективен начин за получаване на информация.

Общи условия

Активация на акаунт