"За МАРТенчето таз година подарък под елхичката ще има!"

• 10 464
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен!Алекс преди малко заспа и аз реших да се включа!Аз лично купувам плодове от пазара и от тях и правя сок още от 3 месечна възраст,и то специално от моркови,защото доскоро имах ябълки от село,но сега и тях купувам от пазара.Иначе от други плодове не съм й правила сок,освен един-два пъти от круши!Аз засега карам само на готови пюрета,няколко пъти съм и правила месно-зеленчуково пюре от домашно пиле и тя много го хареса,а и днес пак ще направя.На мен детската кухня ми е няколко спирки и затова предпочитам зимата да изкараме на готови пюрета,а ще и правя и бульони,защото няма кой да ми помага!Нашият татко не е много от помощичиите,което мен адски ме изнервя,но гледам вече да не се впечатлявам и всичко си правя сама.Даже сутрин като се нахраним я слагам в кошарата и аз минавам с прохосмукачка,бърша прах и така.Нея малко я е страх от прахосмукачката,но нямаме избор.В проходилка още не съм я слагала,защото не съм купила,но дядо й иска да купи за Коледа и ще слагам,но под наблюдение,лекарката изрично ме предопреди,защото много от децата се обръщали,като искат да докопат нещо.Това е засега от мен.Лек ден на всички  мами.

# 226
здравейте,
реших да си търся вече работа и не ми остава време тия дни да пиша.

Писи вече почти пълзи, всъщност минава няколко крачки пълзейки и после продължава "войнишката" да се набира само на ръце. Голям стимул са й всички видове пантофи, джапанки и т.н., препоръчвам на мамите на непропълзяли бебчета да пробват  Grinning
Ние нямаме проходилка и май няма да й купувам. Као имам работа я оставям на земята, ограждам я с едни големи възглавници от канапето и тя седи в този кръг. За съжаление и аз като чистя, тя е в същата стая и малко или много гълта прахоляка, ама няма начин.

Дейзи, страхотна украса, много ми хареса, браво за аранжорските ти умения!

Сега ще чета инфото за кухните, че май и ние ще трябва да започнем след около месец.
Супа още не съм давала, макар че педи каза преди обедното хранене по30-40 мл че трябва да се дават  newsm78

Нашия татко също върши всякаква домакинска работа, в някои отношения много по-добре от мен и нямам оплаквания. Единствено ме нервира като ми прави забележки как съм щяла да разглезя детето, защото като се събуди нощем не я оставям да си реве, а я взимам при нас и я гушкам  #Crazy трудно е да се обясни на един мъж какво е майчински инстинкт, и че щом плаче, значи има причина, даже имахме разправия по този повод.

целувки от нас! нека всички разболяващи се да оздравяват бързо, че събота наближава!

# 227
  • София
Добро утро, милички,
Герчо, направо ме уби с изказването за олтара  Joy hahaha
Прасенце, сълзите в нашата къща действат безотказно- а съм се разплакала, а любимия изпада в потрес и става готов на всичко, само, че съм забелязала, че трябва да съм предварително подготвена с претенциите, защото после става късно  hahaha Иначе аз изобщо не смея да се оплаквам, много ми се помага за всичко, плача само като се задържиме много в къщи да не излизаме, Борис е домошар, едно на ръка, второ много пътува и когато се прибере с излизането е много тежък. И аз си излизам сама в повечето случаи, но от време на време изкам и семейно да излизаме все пак.
Милички, дали ще е интересно за малко по-големи дечица, за да дойдат още една две мои приятелки с децата?

# 228
Дейзи, много хубава украса  Grinning Особено ми харесват тези ниши с луничките отгоре. Ние сега си нямаме, но много искам и сигурно ще измисля нещо такова в новия апартамент.
Като стане и нашата украся изцяло ще я снимам и аз  Grinning
Хайде и другите мами да се похвалят

А иначе и аз купувам зеленчуци и плодове за пюретата на Маги още от лятото. И аз се чудех много, но кято няма от къде да ги взема какво да правя. Взимах ги от едно магазинче, където уж били по-хубави според майките в квартала. И ги избирах да са с по-нормални размери, а не някакви гигантски.

Гале, и нашите зъби избиват по един на повече от месец  Tired Първия беше на 6м, втория - месец след това, а трети още си нямаме. Тръгнали са горните два и им остава още една идея да пробият, но си седят така от три седмици  Tired Дано до Коледа се покажат. Както е тръгнало ще ни ръстат зъбите до 1-и клас  Tired

# 229
Здравейте ,
линка за млечната кухня го пуснах просто за инфо .Стела още не е прояла като хората , та сигурно до кухня ще стигнем чак на пролет.  Засега събирам впечатления , пък ще видим, Удобството разбира се на кухнята е ,че не мислиш всеки ден какво да предложиш за хапване , но пък разбира се не трябва да се разчита само на нея , а да се наблегне и да не се забравят  пресните плодове и зеленчуци, млечните и зърнените храни.
 Ger4o , в кърмаческия пишат много такива майки , които кърмят деца на по 1,5-2 годинки и за тях това не е странно .Но пък това с олтара си го бива  Grinning
 Дейзи , това джудже е много сладко и какви чудеса само прави  GrinningИ аз ще се похваля скоро с нашата коледна украса , но фотоапарата ми прави страшно големи снимки и ми е трудно да ги качвам.Някой ако знае как да си ги намаля моля да ме светне.
 Незнам да се хваляли  , но Стела снощи като заспа към 22,30 и чак в 6 се събуди да хапне и пак до към 8 часа.Това не беше се случвало никога до сега и се чудя дали е само инцидентно или и мен ще ме огрее  да поспивам без прекъсвания.Е тя само хапва и пак заспива , ама вес пак не е като да спиш поне 6-7 часа бе прекъсване.Гледам да не се надявам много ,че тя няма още един зъб  , а като ви чета как е при някой от вас . При нея няма никакви признаци за поява на зъб - нито се лигави , нито е раздразнителна .Имали други такива бебоци , че май ние до годинката все ще сме беззъби?! newsm78
 Усмихнат ден от мен Hug

# 230
  • София
prasentze  Аз не обичам да плача пред хората и изглежда там ми е грешката Confused
Ама ще опитам Wink

За кухнята ние още не ползваме Rolling Eyes нямам какво да кажа

Ger4o Отивай да се напариш в банята, пий 2-3 фервекса и ударна доза Вит Ц Wink
Не се предавай предпразнично Hug Ще те чакаме на партито !

Еееееееееее, daizy красота Flutter а джудженцето  love001 още по-хубава е станала!
Аз пък моята украса няма да я покажа Crossing Arms, защото мъжо ще вземе пършива  елха и ще е грозна Mr. Green

Сега да ви се оплача! Дени снощи заспа в 9 и до 12 само се пробуждаше, аз го гушкам и той пак заспива  Shocked.Това никога не е било! И си дойде татито, събуди го естествено #Cussing out
и си играхме до 3.00 Tired- Ей така помага нашия тати Crazy

# 231
Илиана не разбрах дали ще има проблем , че не сме в списъка за коледното парти????

Нашто педи от 14поликлиника е Тодорова -дългогодишен педиатър много съм доволна.

Проходилката е голам кеф за Вени като фурия е с нея.
За плодовете  и аз давам копешки от пазара , като беше по-малка моркова г онакисвах за 1 час в студена вода.

# 232
Сега да ви се оплача! Дени снощи заспа в 9 и до 12 само се пробуждаше, аз го гушкам и той пак заспива  Shocked.Това никога не е било! И си дойде татито, събуди го естествено #Cussing out
и си играхме до 3.00 Tired- Ей така помага нашия тати Crazy

Ооо, мъжо, ако се случи да събуди Маги от несъобразителност, му я връчвам той да си я дондурка кисела и мрънкаща, докато пак заспи  Crossing Arms

Анетка и Маги нито се е лигавила кой знае колко, нито е била раздразнителна, докато се появиха тези 2 зъби, пък и сега. Единствено за първия вдигна температура и имаше малко разтройство. За втория имаше само малко разстройство. За тези зъби няма нищо необичайно за сега  Thinking

# 233
  • София
Здравейте!
Днес купих гърне за бебката. Много се чудих каква марка да е, но накрая все нак се спрях на Чико. Другите все ми изглеждаха с много големи отвори и ми се струваше, че дупето и ще падне вътре.  hahaha "Бебе комфорт" имат някакъв нов модел - с много готин дизайн, но цената му е към 20 лв и реших, че няма смисъл.  Naughty
За пюретата - зеленчуковите аз и ги правя с домашно картофче и купешко морковче. Слагам още чушка, броколи, целина, царевични зрънца, а понякога и грах. Умира си за маминото зел. пюре. Месни не съм правила - само на ХИП и НЕСТЛЕ. По принцип не е злояда и всичко си хапва. Единствено с попарата не е съгласна. Пробвала съм преди месец 2-3 пъти и се отказах. Няма и да и предложа скоро.
Като гледам изпълненията на Кайо, нервите на Kalina трябва да са от желязо. Май ще е най-търсеният каскадьор в България, а и не само тук.  Peace
За зъбите - много лиги, мрънкане, ръцете в устата (особено като я храня) и ..... нищо. Без зъбче сме и това е.
Още не съм украсявала и много се чудя как точно ще стане номерът с елхата. Някой на шега беше предложил висяща елха, та аз сериозно се замислям дали да не е този вариант.  newsm78 Имаме кука на много удобно място (там баткото си закачаше боксовата круша). Още не съм решила.

И мен нишите страшно ме кефят. А джуджето така мило е погледнало.  Grinning

# 234
Kalina na Kayo, твойто бебче е голям сладур, до сега не бях виждала такива умения с проходилка, и най важното е че не го е страх, да ти е здрав.
Аз все още не съм решила за детската кухня. От една страна е хубаво да има разнообразие, но от друга аз не съм го захранила с всичко. А както прочетох в детската кухня има мляко, яйца и т.н. В такъв случай ние на млечна ли трябва да се запишем? Иначе от скоро се опитвам да му правя аз повечето пюрета и следобедните закуски, но за супа не ми остава време, а и не съм по готвенето. Зеленчуците си купувам от пазара.
На Илин долните 2 зъбчета му излезнаха на 5 месеца, вече имаме и 3 от горе, а са тръгнали и още 3 горни.Страшно много се лигави  и се буди по няколко пъти през нощта, мисля че се дължи на зъбките. Кога ли ще мога да спя без да ставам по 4-5 пъти.

# 235
Здравейте мамчета!
Ние си имаме ново зъбче ,горно ляво.  tooth
Мъките ни с нощното спане продължават. Незнам зашо така се получава newsm78 Ние ли я разглезихме, зъбите ли са виновни, но е голяма мъка. Добре че мъма ми не е на работа , че той спи вечер при нея , а аз сега съм при каката. Дадоха ми отпуска един вид.
Вчера говорих с офиса и от 3ти януари съм на линия, а Катерина ще я гледа свеки.
Иначе днес оперираха майка, нали ви споменах, че има бучка на гърдата, но слава богу няма нищо притеснително според пробите Praynig
За кухнята , аз съм много доволна, Катя също. Детето се храни много добре и си изяжда всичко. Супата я давам вечер със сухар, колкото иска, но след това давам и мляко. На обед си изяжда цялото ядене , което е винаги във вид на пюре и почти всеки ден има месо (пилешко или телешко), и голямо разнообразие от зеленчуци всеки ден. В пюрето и супата има паченца твърдо сварен жълтък и /или сирене. С две думи доста им е разнообразно и съм доволна.
Дейзи ,много ти е хубава украсата и джудженцето. Айде мами, ние с Дейзи ви показахме, сега и вие дайте да се порадваме на елхички и джуджета People Santa

# 236
  • София
Днес моята мързеливка най-после се изправи на крачета сама в леглото  Heart Eyes  Иначе за храната от кухнята - днес ни беше първи ден - имаше супа борш, яхния със заек и едно кремче с банани. Емка изяде половината супа и половината заек, което за нея е мноооооого  Mr. Green Май й харесва

Дейзи, ама много ти е сладко джуджето  Hug и украсата същооооо. Аз като довърша моята ще я покажа  Simple Smile

# 237
Калина ,голям разбойник е твоя сладур ,аз между другото точно в тези пози си го представям и Алекс ако го сложа в проходилка най вероятно такива ще са изпълненията като го знам какво диване е.
Дейзи страхотна е Алис голяма кукла  Heart Eyes украсата ви също е страхотна.
Вече и на мен ми се иска да украся къщата ,но тази година това се оказа много сложно защото първо трябва да оправя а това е ,,мисия невъзможна,, един ден оправям едната стая през което време детската е срутена. на другия ден се захващам с нея а децата взривяват хола и така си ги редувам всеки ден /за кухнята и спалнята и третата стая въобще пък не остава време/ и даже незнам кога ще успея да потърся украсата ,че нямам спомен къде съм я прибрала.

А по повод плакането си мислех ,че може би действа ама аз не го прилагам поради 2 причини . Първо виждала съм майка ми да плаче само няколко пъти и това ме смазва психически и от както Симона се е родила не прилагам този метод защото не искам да я разстройвам и да показвам слабост пред нея.
А втората причина е ,че вкъщи когато някой е нервиран изморен или със скапано настроение другия винаги намира начин да го успокои или разсее и обикновенно бързо се справяме със трудните моменти.

Сори че стана доста дълго  Blush дано не ви писне да четете  Hug

а за събота вече съвсем изгубих търпение  Heart Eyes

# 238
Привет!
Аз тия дни бях сама, че мъжо беше в чужбина и направо ми се разказа играта - звярът Преслав може да унищожи всякакъв тип нерви с рева си! Не сме спали повече от 2-3 часа на вечер през последните 3 такива и после цял ден съм на работа - направо се чувствам труп  Cry  Затова и не съм влизала тук... На бебо му излизат 4  горни зъба едновременно и както се оказа, реве и по цял ден с майка ми и с бавачката и е просто АД!!!!

В тази връзка: някой дава ли нещо за успокояване? Хамомила или някакви чайове ми казаха? Няма да издържа още дълго така... Нито ми е Коледно, нито ми се прибира и нищо не ми се прави от умора.... smile3518

# 239
  • София
Борива, аз съм и давала успокояващ чай на Хип, но въобще при Симона няма такъв ефект. Като детето си е буйно, буйно си е. Пък и нали трябва да си изразходва енергията. В последно време смукането на палеца ни е успокоението. Събужда се, смуче си пръста и мама поспива до 11. Embarassed Много успокояващо и действа, но в последно време все повече го прави това и ще взема да я намажа с горчивото лекарство, да не и се изкривят зъбките дето още ги няма. Между другото не знам дали някой вече е взел това лекарство против смукане на палец, но вкуса му наистина е ужасен!!! Мирише на ацетон, вкуса му е горчив и  лют. Нашият тати каза,  да не я мажа с това, че ще и нанеса травми за цял живот. А ако нещо мъжете ви ядосват- малко на езика от това и се успокояват после или точно обратното. Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт