Дете родено без анус?!

• 154 610
  • 532
  •   1
Отговори
# 330
Галя, кутията ти е пълна и не мога да ти изпратя ЛС.

# 331
razbiram roditelite 4e nqmat vreme i pari da se zanimavat s advokati no ti moje6 da im pomogne6 kato napi6e6 tazi istoriq v kolkoto e vazmojno pove4e saitove no ne krii imenata na tezi doktori ubiitzi na detza a gi napi6i s glavni bukvi

# 332
Здравейте!Ние пак сме със запек и зацапваме гащите.Добрата новина е , че ще сме заедно в училище/ да мога да реагирам при нужда/.За да не си мислите друго-аз съм учител и ще бъда на 1 клас.Ще чакам информация от д-р Оги и Илиана за новости в лечението.Успехи и целувки на всички, които бяха мислено с нас!

# 333
Д-р Оги, моля Ви, ако има някакъв шанс детето ми да бъде нормално да ми помогнете!Днес по физическо при тичането се е изпуснала и децата са и се смяли.Страх ме е да не и погубя и психиката.В чужбина не могат ли да ни помогнат.Ох, много гадно се чувствам, извинете ме, че пиша неразбрано, но искам да и помогна.Не може цял живот да е отритвана, толкова е красива и добра, а хората са ужасно вестоки...

# 334
  • София
Италианските професори идват на 21 октомври.
Обадете ми се да ви уредя консултация.
Имайте пред вид, че в цял свят се наблюдава недостатъчна функция на правото черво след такива операции.
Ние сме говорили за това, както и за факта, че една евентуална коригираща операция би могла да навреди още повече.
Мисля че с много търпение ще се оправите. Чакам ви.

# 335
Благодаря Ви, Докторе!Много Ви благодаря за съдействието и подкрепата.Ще ви се обадим за консултация.Знам, че всичко ще е наред и че просто трябва време, но понякога има моменти на слабост.Детето се чувства добре, госпожите и са добри и знаят за проблема/аз също съм там и реагирам при нужда/.Страхувам се от подигравки на другите деца, но за сега няма проблем.Работим върху обучението за ходене до тоалетна и се надявам да има все повече подобрение.Още веднъж от сърце Ви благодаря за всичко!

# 336
Горкичкото, дано всичко да бъде наред!

# 337
За Вашия проблем с детето мога да ви посътветвам да отидите на консултация при доктор Мошеков в Пловдив, той е единствения специалист който се занимава с този проблем.

# 338
Hisa, как е детенцето?

Колкото повече си мисля, толкова повече ми се струва, че трябва някак да приемете мисълта, че ще се случва да й се смеят, но все пак е по-добре да е сред дечица, отколкото сама. Децата са си жестоки по природа и се смеят на всички и всичко, така че независимо дали едно дете е здравичко или болничко, има ситуации, при които то е обект на присмех. Дали ще му се смеят защото се е напишкало като във вашия случай или защото си е разсипало сокчето върху чантата - и в двата случая детето страда и се чувства засегнато. Но ако вие му помогнете да разбере, че е нормално понякога да му се посмеят, че утре то ще се посмее на някое друго дете и че не бива да го взима чак толкова навътре, може би така то ще се адаптира по-лесно. Действително, детенцето ви е добро, красиво и сто процента има куп дарби и заложби, които може да прояви, ако се абстрахира от това, че има здравословен проблем. Всяко дете има някакъв здравословен проблем в даден момент от живота си, в крайна сметка - някои носят очила, други заекват, трети са дебели, четвърти имат астма, пети са сополиви, а се случва и някое детенце да няма анус и да претърпи такава операция. Може да е по-рядко, но ето че ви се е случило, значи трябва да помогнете на детето да свикне с физиката си такава каквато е и да не се притеснява повече, отколкото би се притеснявало, ако нослето му тече постоянно или носи очила. Мисля си, че ако детето приема проблема си спокойно и не се срамува, после децата ще свикнат и също няма да се впечатляват толкова. Огледайте се кое от дечицата е по-склонно към емпатия, по-добронамерено (нали сте учителка там, няма да ви е трудно) и насочете детето си да се сприятели с такива дечица. Мисля си, че колкото и да му трудно да е сега, ще придобие изключително ценен опит за адаптация и социализиране, който ще му е полезен в живота на по-късен етап.

Дано не съм ви досадила с този дълъг пост. Надявам се всичко да е наред с вас! Поздравявам и доктор Оги Simple Smile))   

# 339
  • София
... той е единствения специалист който се занимава с този проблем.

Звучи като скрита реклама, дано не е така.
Незнанието подвежда, но не оправдава.
Д-р Мошеков от Пловдив е много добър специалист и е защитил в Москва дисертация по тази тема.
Но в България много хора работят по този проблем. Най-голям опит имаме в Детската хирургия на "Пирогов", която е и най-голямата клиника с водеща роля. Няма да споменавам предишните ни професори, сега младите хора които имат успехи са д-р Георгиев, д-р Пенушлиев, д-р Шивачев, без да включвам себе си.
Но има проблеми, които можем да решим само с чужда помощ. Това става благодарение на Фонда за лечение на деца и МЗ, които редовно канят световно известни специалисти да оперират в България - така ние всички научаваме нещо, а и излиза по-евтино.

Двамата италиански професори ще оперират сега едно дете и ще консултират други три, а миналата година бяха оперирали два сложни случая, като аз организирах видеоконференция, на която  операциите наблюдаваха повече от 20 хирурзи от Балканските страни. Така смятам да правя и занапред.

# 340
Доктор Оги, на какво се дължат всичките тези вродени увреждания всъщност? Има ли някаква статистика? Райони в Бг, където са по-разпространени, възраст на родителите, заболявания по време на бременност и тн? Знам, че не е тук мястото, но все пак? Дайте нещо да прочета по темата.

# 341
много тъжно.незнам какво да кажа толкова е ужасно  Cry

# 342
  • София
По целия свят има определен процент на вродените аномалии. За България не знам някой да е правил проучване за районирането им. За малко болести е доказано връзката с определен район.
Колкото до влиянието на възрастта на родителите или болести по време на бременността - това е повече от доказано. Подробна информация има в специализираната литература.

# 343
направо ми иде да крещя с глас като чета подобни неща, но единствено ми избиват сълзи от безсилие и състрадание към това детенце... newsm45 newsm45 newsm45

как е възможно човешката безотговорност и безхаберието на една голяма част от така нареченото лекарско съсловие да повлича след себе си човешки съдби и да ги обрича на жалко съществуване, вместо да им даде крила на надежда за малко по-лек живот...

думи нямам и се моля за това детенце да стане някакво чудо! както и с всички такива дечица, които не Господ, а немърлива човешка ръка осакатява за цял живот....

Нека да се кажат на ВИСОК ГЛАС имената на КАСАПИТЕ!!!

Дано се намери кадърен лекар, който да успее да се справи с този проблем и да даде шанс за нормален живот на това малко създание.  Praynig

# 344
  • София

Какво искате да кажете с този цитат от 2006 година?

Стига негативни внушения!

Както виждате правим всичко възможно за да помогнем на изключително тежко болни деца.

Общи условия

Активация на акаунт