СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 292
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, дъщерята я делят 0,50 точки от желаното у-ще. Спорад вас има ли шанс, дали е възможно балът да се вдигне?? Съвсем се обърках в логиката на класиранията.
Между първо и второ класиране може само да пада. Обикновено пада поне с 2-3 точки дори за най-желаните паралелки.

Вече на трето и четвърто има и риск да се вдигне.

# 391
  • Пловдив
А при нас точно обратното. Баловете са доста по високи от миналата година.

# 392
  • Пловдив
А при нас точно обратното. Баловете са доста по високи от миналата година.

Да, 445  минималният за испанската паралелка- колко беше вашият

# 393
РУО Стара Загора са пуснали справката за минимален и максимален бал по училища, а не по паралелки. Scream Мислех си, че няма с какво да ме учудят вече.
И само едно предложение – пишете бала на детето и какво точно е прието, както и дали е момче/момиче и дали продължавате на второ за статистиката – ще е много по-полезно за останалите, особено за чакащите.

# 394
  • Пловдив
426,5 и се надявах на второто класиране, но няма да падне толкова. Тя до последно се чуди кое първо ,кое второ не знаеше немски ли ,испански ли иска. От една страна английската си е топ, от друга ще трябва да се откаже от испанския ,че с 3 езика мазало ще стане.

# 395
Помните ли кой беше публикувал обобщена таблица с движението на баловете между първо и второ класиае за миналата година? Гледах я, много удобна, ама я загубих.

# 396
В сайта на Дидева вероятно я има.

# 397
Дъщеря ми е приета по първо желание във Френската гимназия (9 ФЕГ).
С това участията на нашето семейство в кампания за кандидатстване след 7 клас приключиха. Simple Smile
Пожелавам успех на всички, които чакат второ класиране!
Нека всяко дете попадне в училището, където ще се чувства най-добре и ще бъде щастливо!

И да попитам: какви документи трябва да носим, когато отиваме да я записваме?

# 398
Моля за малко помощ - защо в изнесената статистика Първа английска не е подадена с прием по квоти?

# 399
Помощ! Дъщеря ми има нужен бал за дадено училище, но е приета на следващо желание. Има 6ци в дипломата. Каква може да е причината?

# 400
  • Пловдив
Бърз анализ за руския. Всички паралелки, в които се учи руски са надолу от миналата година с доста точки-до 10 и повече. Само испанския е нагоре. За сметка на това в английската всичко е нагоре. Непредвидими са желанията.

# 401
  • София
Помощ! Дъщеря ми има нужен бал за дадено училище, но е приета на следващо желание. Има 6ци в дипломата. Каква може да е причината?

Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

(3) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

(4) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

# 402
  • Sofia
Моля за малко помощ - защо в изнесената статистика Първа английска не е подадена с прием по квоти?

Не съм сигурна, че разбирам въпроса, но в раздел Желания в сайта аз виждам Първа английска с минимален бал по пол жени/мъже.

# 403
  • Майничка
PolaB, да не гледаш бала за момчета, ако е с квоти?

# 404

Не съм сигурна, че разбирам въпроса, но в раздел Желания в сайта аз виждам Първа английска с минимален бал по пол жени/мъже.

В таблицата с минимални и максимални балове пише: "Забележка: Оцветените в зелено паралелки са с прием по квоти!!!". И Първа английска не е оцветена в зелено. А, за нас това беше основен критерий. Надявам се да е грешка. В сайта на училището също пише, че са с квоти 50:50.......

Общи условия

Активация на акаунт