СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 294
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Няма как да не са с квоти, след като имат различни балове за момичета и момчета. Ако нямаше квоти щеше да е еднакъв минималният бал.

# 406
  • София
Моля за малко помощ - защо в изнесената статистика Първа английска не е подадена с прием по квоти?

Не съм сигурна, че разбирам въпроса, но в раздел Желания в сайта аз виждам Първа английска с минимален бал по пол жени/мъже.

В таблицата с минимални и максимални балове пише: "Забележка: Оцветените в зелено паралелки са с прием по квоти!!!". И Първа английска не е оцветена в зелено. А, за нас това беше основен критерий. Надявам се да е грешка. В сайта на училището също пише, че са с квоти 50:50.......

Просто е пропуснато оцветяването в зелено, но баловете показват наличие на квоти.

# 407
Няма как да не са с квоти, след като имат различни балове за момичета и момчета. Ако нямаше квоти щеше да е еднакъв минималният бал.

И аз така си мисля, но се стреснах. И то доста....

# 408
  • София
Девойката приета 2АГ.Първите 6 желания са почти недостижими(НПМГ и испанската).Ще участваме на второ класиране.Остана леко разочарование от квотите,въпреки,че сме го обсъждали.Не е нормално(за мен) да има драстична разлика в балове момче/ момиче.За паралелка ИЕ/ФЕ (в Испанската)минималните балове са 443.0/470.50.Ако беше момче щеше да е вътре.но няма смисъл да се ядосвам за неща независещи от мен.
Моля,който знае да сподели дали в 2АГ  трети и четвърти профил се избират по-късно според желанието или ще ги учи  според паралелката в която класирана?

# 409
PolaB, да не гледаш бала за момчета, ако е с квоти?
Не, мин.бал момичета

# 410
  • София
Девойката приета 2АГ.Първите 6 желания са почти недостижими(НПМГ и испанската).Ще участваме на второ класиране.Остана леко разочарование от квотите,въпреки,че сме го обсъждали.Не е нормално(за мен) да има драстична разлика в балове момче/ момиче.За паралелка ИЕ/ФЕ (в Испанската)минималните балове са 443.0/470.50.Ако беше момче щеше да е вътре.но няма смисъл да се ядосвам за неща независещи от мен.
Моля,който знае да сподели дали в 2АГ  трети и четвърти профил се избират по-късно според желанието или ще ги учи  според паралелката в която класирана?
Избират се в 10-ти клас.

# 411
  • Sofia

И аз така си мисля, но се стреснах. И то доста....

Синът ми е приет в 1ва английска и нещата изглеждат коректни. Виждам мин.бал за момчета, над него сме, като е под мин.бал за момичета. Така че мисля, че няма грешка в сайта.

# 412
  • София
PolaB, написах  най-вероятната причина по-горе, цитирайки закона. Явно детето има същия бал като последното момиче, същия сбор от двете НВО в точки, същия сбор от 100 точки по двата балообразуващи предмета , но по-малък среден успех (обърнат в точки) от предметите от дипломата (раздел А) за основно,  упоменати в алинея 3.

# 413
И да попитам: какви документи трябва да носим, когато отиваме да я записваме?

Пролетната Фея , от информацията, която е дала Дидева  , макар, че е от РУО София, предполагам, че важи и за цялата страна :

1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.

Пост # 307  https://www.bg-mamma.com/?topic=1463954.msg45030367&utm_sour … tlink#msg45030367

# 414
  • София
А балът й равен ли е с този на последното прието момиче или е по-висок и въпреки това, не е приета?

# 415
Шансове балове на второ класиране да паднат с 3-4т ?!

# 416
  • Варна

Не е така. Във Варна няма квоти и въпреки това са посочени балове за момиче и момче и те са различни. Явно просто е посочен най-ниският бал по пол.

# 417
Дъщеря ми е приета по първо желание във Френската гимназия (9 ФЕГ).
И да попитам: какви документи трябва да носим, когато отиваме да я записваме?
ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ
Задължителни документи:
1)    Заявление за записване във 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в VIII клас през учебната 2022/2023 година по образец.
2)    Оригинал на свидетелство за основно образование по чл.130, ал.1 от ЗПУО.
3)    Декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни – попълнена от името на двамата родители/настойници.
4)    Заявление за изучаване на спортни дейности / ИУЧ / ФУЧ.
Документи по избор:
1)    Декларация за съгласие за участие в НП „Ученически олимпиади и състезания“.
* Това са допълнителни 2 часа по френски език, за подготовка на ученици за явяване на състезания и олимпиади. Те не са със задължителни

# 418
  • Sofia

Не е така. Във Варна няма квоти и въпреки това са посочени балове за момиче и момче и те са различни. Явно просто е посочен най-ниският бал по пол.

Хм, май имате право. Има разлика и в училища без квоти, но е малка между половете. Явно са гледали последното класирано момиче и съответно момче, но са без квоти.
За английската все пак прави впечатление по-голяма разлика между половете, та явно си има квоти.

# 419
  • София
И в училищата без квоти има разлики между баловете на момчета и момичета, според мен са дали най-ниският бал на прието момче и момиче.

Общи условия

Активация на акаунт