АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Да, и в моите представи беше така, но така и не се научи да пие от шише с биберон. Цедях се и преди да изляза, за да е прясна кърмата, че като цяло замразените продукти не ги харесвам Grinning Нооо, не, детето си искаше цица и това беше. Та, в един момент спрях да се цедя преди да изляза, а просто я кърмех. И  след час и половина, два, трябваше да съм се прибрала Grinning

Иначе не съм разчитала на акушерките в болницата. Най ми помогна един плакат залепен на вратата, където с картинки и текст обясняваха как да се сложи на гърда бебето, как да се подаде зърното и т.н.

Меджик, ти си като машина за оферти Smile
Доставките до България стават с фирми-превозвачи. Аз ползвам ГГБГ, 5 лв/кг.

Амели, къде се изгуби? Нанесохте ли се вече?

Днес съм си вкъщи, но ни-щи-чко не съм бутнала още. Никак не ми се чисти и прибира Sad

# 256
Blush
Забравих Tommy tippee, но незнам защо не е с добра оценка. Иначе и тя е на 44% в момента.

Tommee Tippee Made for Me Double Electric Breast Pump, Quiet and Lightweight, USB Rechargeable, Portable Unit with Massage and Express Modes https://amzn.eu/d/ceLaJDe

# 257
Аз ще ви нося помпа, всъщност идеята е ММ да ми я донесе след секциото. И аз имах кърма в пликове, но малката не искаше да пие от шише, ако се наложеше да изляза обикновенно оставях събрана в хладилника, след кърмене цедях по малко, но обикновенно гледах да се прибера, защото аз не можех да я нахраня от шише какво остава за друг. ММ единия път ме прибра на пожар, защото била гладна, а не искала шишето, а аз бях на лекар и се забавих.
Аз все още имам кърма във фризера и последно като отварях не ми изглеждаше развалена. Не я ползвам за хранене, а за направа на сапун, че много ми хареса. Слагах и във ваната на малката и изхрърлих доста, сега има още 3-4 последните пакетчета.
Иначе като ми се регулира кърмата и спрях да цедя.

# 258
  • София
Роси, честито бебче! Да расте здрава и много щастлива малката Михаела, а на теб скорошно възстановяване и много приятни емоции Simple Smile

# 259
Имам неприятни болки в продължение на около 10 минути ниско долу, като преди цикъл. Нямам стягане. Това е нормално, нали? Случва ли ви се?

# 260
  • София
Какво разбираш под "долу"? Под срамната кост? Или вътрешно? Аз лично не съм имала. Моите винаги са около пъпа и по-скоро стягане. Болка имах и отстрани около кокалите, явно от движенията на бебето. Ако можеш, полегни, и виж след 20-30 мин. как ще си. Ако не, пиши на лекаря за всеки случай и за твое спокойствие.

# 261
Королева и аз съм с боли редовно, навсякъде. Като легна и минава, но ако се притесняваш, лекар най добре да каже.

https://fb.watch/efCFYtlVkg/ трябваше да ви покажа, как се яде мляко Grinning

# 262
Аз имам всякакъв вид болки🤣🤣Вчера имах едно като боцкане във влагалището,беше ужасно и ме караше да уринирам по често,но днес съм ОК. То ми се случва доста често.
За помпа аз не съм много за кърменето,защото с първото беше ад. Сега нз дали ще имам кърма но сестрата ма моя АГ държи да пробвам. Взех си една електрическа помпа,единичка на Кангаро,която има горе долу добри отзиви,ако тръгне кърма ще вложа повече пари в помпа,ако ли не няма да ме е яд че съм дала за тази 60лв. Категорично ще си я взема помпата в болницата. Там си имат,но тя е обща за родилките. Колкото и да стерилизират маркучи,прочие си предпочитам да е с моя.
Някоя да има проблем с отичане на краката?

# 263
Аз се чудя дали да купувам ръчна или електрическа помпа. Ако потръгне кърменето, реално няма да ми е нужна много. Май повечето сте се спрели на електрическа.

# 264
Хоп на отчет, 35+6 бебка тежи около 2700, води и плацента са ок, комфортно и е вътре 😍 иначе снощи ме побърка, големи премятания прави, чекна се върху пикочния ми мехур, будувах до към 3.
Моята АГ е отпуск първата седмица на август, когато е оптималното време за планово секцио, аз категорично отказах да планираме дата преди 38ма седмица, тя като се върне ще е късно за планово в 39+4 и ми даде опция да си избера между други две лекарки, за да се разберем за първата седмица на август. Другия четвъртък съм на тонове и ще запиша окончателно дата. Взех си и направлението за хоспитализация и картона.
Помпа си купих електрическа - Cangaroo Elegance, имаше много хубави отзиви за нея като съотношение цена-качество и не ми се инвестираше в по-скъпа. Силно се надявам да се кърмим и да не влезе особено в употреба. Ще я взема в болницата.

# 265
Аз си купих и ръчна и електрическа. Помпата е нужда за да се изцежда гърдата, от която бебето не е сукало- така че е абсолютно задължителна според мен, за да се предотврати мастит.
Аз от няколко дена имам ужасен задух, преди като легнех малко се оправяше, сега няма братче. Уф....утре съм на преглед за разкритие, 37 седмица- хем ми е интересно колко ще е, хем супер ме е страх от болката и дискомфорта Grinning

# 266
Честито, Росинка 💓 Да е много здравичка!

Аз също не съм взела помпа, но смятам да купя Cangaroo Elegance - електрическа. На по-ниска цена е в сравнение с другите електрически и имам вече няколко много добри обратни връзки за нея. Така че от опита на приятелките ми и аз препоръчвам Simple Smile

Ние все още не сме купили количка и аз изобщо не мога да се ориентирам. Какво мислите за така популярните Cybex Balios S Lux? Мъжът ми харесва Чиполино Електра откъм цена, качество, лекота и маневреност. Знам че темата с количккте е страшно обширна, но ако някоя от вас има мнение за някоя от двете, ще се радвам да споделите.

Аз съм в 36 г.с. И все още не съм ходила на тонове. В понеделник съм на преглед и ще попитам моя АГ.

# 267
  • София
Леле момичетааа....аз пак не мога да смогна да изчета всичко 😁 Наистина е много дейна групата.
Първо да честитя на Росинка бебка. Да е здрава малката Михаела и мнооого да ви радва! ❤️ А мама бързо да се възстановява 🤞❤️
Аз за помпа съм решила да си купя електрическа, двойна или на медела или на филипс. Шишета вчера си взех на филипс. Ето този комплект:

Сутринта за пръв път бях на тонове. Казаха, че били перфектни. Сега съм 34+3 г.с. и ще ходя веднъж седмично. Другата седмица ще погледнат пак и водите как са и ако не съм успяла с режима да им вдигна количеството в 37г.с. ще предизвикат раждане. Утре съм на очен, да видим дали съм ок за естествено раждане, защото към това се стремим с АГ.
Вчера дойдоха и дрешките на бебка за изписването. Утре ще дойдат и моите и мисля и да отида до H&M за някои дрешки за бебка с късо ръкавче и панталонче, защото почти всички, които приятелки ми дадоха са с дълго ръкавче. Ще взема и няколко и от тези памучните триъгълни малки лигавничета и ръкавички. А събота вероятно ще ходим с ММ до Вис Виталис да накупим останалите неща за бебето да знам, че съм взела всичко поне.
Май това е за сега около мен. С ремонта все още сме до никъде и нещата отиват май да ходя при сестра ми или при свекървата като се прибера от родилното. 😕

# 268
Леле момичетааа....аз пак не мога да смогна да изчета всичко 😁 Наистина е много дейна групата.
Първо да честитя на Росинка бебка. Да е здрава малката Михаела и мнооого да ви радва! ❤ А мама бързо да се възстановява 🤞❤
Аз за помпа съм решила да си купя електрическа, двойна или на медела или на филипс. Шишета вчера си взех на филипс. Ето този комплект:

Сутринта за пръв път бях на тонове. Казаха, че били перфектни. Сега съм 34+3 г.с. и ще ходя веднъж седмично. Другата седмица ще погледнат пак и водите как са и ако не съм успяла с режима да им вдигна количеството в 37г.с. ще предизвикат раждане. Утре съм на очен, да видим дали съм ок за естествено раждане, защото към това се стремим с АГ.
Вчера дойдоха и дрешките на бебка за изписването. Утре ще дойдат и моите и мисля и да отида до H&M за някои дрешки за бебка с късо ръкавче и панталонче, защото почти всички, които приятелки ми дадоха са с дълго ръкавче. Ще взема и няколко и от тези памучните триъгълни малки лигавничета и ръкавички. А събота вероятно ще ходим с ММ до Вис Виталис да накупим останалите неща за бебето да знам, че съм взела всичко поне.
Май това е за сега около мен. С ремонта все още сме до никъде и нещата отиват май да ходя при сестра ми или при свекървата като се прибера от родилното. 😕
Бих те предопредила,че лично аз от дрехите на Вис Виталис не останах доволна. След изпиране се свиха,а едното ромпърче с късото ръкавче копчето,тик так се прецака още преди да е насено,ръкавичките им така се свиха че на кукла нз дали ще станат☺

# 269
  • София
Радди, за количките и аз четох много и се бях настроила за Mutsy. Но като отидохме в магазина пробвахме няколко различни и от всички най-много ми допадна на Сайбекс. Имаше отстъпка като я купувахме, става въпрос за 3 в 1 (летен, зимен кош и кош за колата). Като маневреност, дизайн, лесно сгъване, лекота и удобство ми допадна най-много. В крайна сметка взехме нея. Още не е при нас, понеже я оставихме на склад и тази седмица ще си я приберем, заедно със столчето за кола. Ние също гледахме чиполино, но сравнение със сайбекс ми се видя много обикновена и недотам удобна. Все пак всеки си преценява спрямо това колко често ще я ползва, къде ще я държи и така нататъка. Ние инвестирахме доста, защото планирам да я ползвам всеки ден и не ми се иска да се потроши в движение. Успех с избора Simple Smile

Аз си взех помпа на Филипс авент, но ръчна. Беше намалена, заедно с комплект шишета за новородено, но беше преди доста време, може би 3-4 месеца.
От Вис Виталис купих дрешки. Изпрах ги и нямаше никакъв проблем с тях. Нито са се свили, нито са се раздърпали. Може би е на късмет.

Честито, Росинка 💓 Да е много здравичка!

Аз също не съм взела помпа, но смятам да купя Cangaroo Elegance - електрическа. На по-ниска цена е в сравнение с другите електрически и имам вече няколко много добри обратни връзки за нея. Така че от опита на приятелките ми и аз препоръчвам Simple Smile

Ние все още не сме купили количка и аз изобщо не мога да се ориентирам. Какво мислите за така популярните Cybex Balios S Lux? Мъжът ми харесва Чиполино Електра откъм цена, качество, лекота и маневреност. Знам че темата с количккте е страшно обширна, но ако някоя от вас има мнение за някоя от двете, ще се радвам да споделите.

Аз съм в 36 г.с. И все още не съм ходила на тонове. В понеделник съм на преглед и ще попитам моя АГ.

Общи условия

Активация на акаунт