АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 059
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас / Славейков
Е немогат да ви изчета.Честито на Росинкаа.Да е жива и здрава малката принцеска.Аз изпрах комплект за изписване.Остана да изсъхне и да го опаковам.Дъската ми за гладене взе че се счупи сега ще ходим за нова.Добре че стана сега да не тичаме в последния момент.Горе долу съм готова с подготовката.за предстоящото събитие.Напоследък пък на мен ми се спи много.Сутрин не мога да стана . Вечер много късно си лягам .Въобще никаква настройка че скоро ще имаме бебе.Каката днес си взе практиката със 6ца та един ангажимент по малко.На тонове ходя всяка седмица от 36,. Другата седмица пак съм на тонове.Идея си нямам ако не се е извъртяло правилно как ще раждам секцио ,екип ще имам ли .Нищо не съм решила.В пълно неведение съм.

# 271
Аз също ще си взема помпата.
Нямам отоци, иначе и аз отвреме на време имам такова боцкане/болка и трябва да посетя тоалетната за 3 капки 🙃.

Направлението за хоспитализация следящият лекар ли го издава?

# 272
Ние взехме количка Чиполино Елит. Много е лека,сгъва се и заема супер малко място. В малък апартамент сме,но количката се събра в коридора. Беше намалена като я взехме от Хиполенд с 20%. Със сина ми преди 14 години също съм използвала количка на Чиполино,но тогава бяха модерни с три гуми и останах мн доволна.
За Вис Виталис може и да е на късмет,но има мн мами,които са недоволни от там😊

# 273
  • София
Да, направление и обменна карта ги издава следящия лекар. Аз утре съм на преглед и ще си взема документите. Ще искам и да ми погледне разкритието, че тези дни чат пат си имам болезнени контракции, не само Бракстън Хикс. Дано има развитие, ама и да избутам до 37+. Претенции 🤣

# 274
Аз също ще си взема помпата.
Нямам отоци, иначе и аз отвреме на време имам такова боцкане/болка и трябва да посетя тоалетната за 3 капки 🙃.

Направлението за хоспитализация следящият лекар ли го издава?
И ЛЛ може да издаде направление за хоспитализация

# 275
  • София
Ние си взехме количка Cybex Talos Lux (Розова 😁), кош за новородено към нея и кошница за колата. В Raya toys имаше намаление 25% до края на Юни и тогава я взехме. Не е супер лека,но ми се видя доста удобна и маневрена заради големите гуми. А и на външен вид много ми харесва.

За помпата,мисля да си взема ръчна на Авент ,сега я има на промоция с комплект шишета в Аико.
С баткото ми вършеше чудесна работа но тогава я амортизирах много и след това я изхвърлих.

Вие какви чанти за количка ще ползвате? Аз към количката нямам ,а и не смятам да взимам на Cybex,защото са по 300-400лв.
Харесала съм такъв тип раница,моя приятелка има и казва,че й е много удобна.

# 276
Ох аз се вкарах в страшен филм. Докато проучвах двете лекарки при които АГ каза, че мога да планирам секцио се замислих дали изобщо да раждам в тази клиника като ще е при непознат. После се сетих, че една лекарка при която ходих в друга клиника и беше много внимателна и мила изражда и се замислих дали да не и се обадя. И сега влизам в групичката на тези, които не знаят къде ще раждат 🤷😃 а трябва да е планово. ММ много ме изнерви,коментарът му беше "както си решиш" 🤷

# 277
И ММ не се бърка, оставил ме е да е реша сама, а страшно имам нужда да чудя и други гледни точки Flushed

# 278
Честито Росинка, да ти е живо и здраво бебчето.
Magic , направо не мога да повярвам да отидеш в болницата и да те върнат, и какво от това нали си там, защо не преглеждат....Бях чувала, че ситуацията е зле, но чак пък толкова не вярвах. Явно трябва и ти да се отпуснеш ии да не го мислиш много, иначе ще се побърка човек от нерви 🙄 Ако отидеш в частна болница, пак ли е така?
 Ангелова, от кой град си, за коя клиника става въпрос?
Да се оплача и аз вииинаги ми е изморено, постоянно ми се спи, а вечер се въртя само и не мога да заспя..незнам вече и вечно ми е жега и се къпя по 1001 пъти на ден😄

# 279
Аз си купих и ръчна и електрическа. Помпата е нужда за да се изцежда гърдата, от която бебето не е сукало- така че е абсолютно задължителна според мен, за да се предотврати мастит.
Аз от няколко дена имам ужасен задух, преди като легнех малко се оправяше, сега няма братче. Уф....утре съм на преглед за разкритие, 37 седмица- хем ми е интересно колко ще е, хем супер ме е страх от болката и дискомфорта Grinning
Аз кърмех задължително и от двете гърди. Така кърмата се регулира според нуждите на бебето и не е нужно втората да се изцежда. Иначе можеш да получиш и хиперлактация. Мастит не съм получавала. Имах на два пъти запушване, но тогава малката беше на около годинка. Единия път причината беше, че се ударих, а първия път, че някакси много странно бях спала върху гърдата. Но малката отлично се справи с запушването.

# 280
И аз ще измрънкам.
Бях на преглед по каса, за който плащам 40лв. Чаках 40 мин,заради забавен график, прие ме точно за 5 мин измери, изслуша ме и хайде чао. Много се издразних, ще раждам при него попринцип. Първото дете раждах при него, а не ми се пътува далеко, в случая Плевен - 1ч30мин. С тази шийка и серклаж и второ раждане....
Първата бременност пак ми я неглижира без малко да родя в 28г.с...отпреснах се. Просто се ядосах! Дори не мога да знам реално има ли 2кг ...от това скоростно мерене 😤😤😤😤😤😤
В Плевен ходя на частно,но АГ не изражда и добре,че е той. Мери по 3-4 пъти всеки параметър...следи шийка и серклаж, микробиология и кръвни...
Почувствах се супер използвана и разочарована. Ходя там заради раждането, ама въпреки всичко със серклаж,болки и стягания. Нищо не взе под внимание....

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 16:33 от 33hope

# 281
Момичета, утре влизам в болницата за индукция.Много съм притеснена. Стискайте ми палци  всичко да мине леко и бързо. Четох страшни неща за окситоцина , та много се наплаших. 😞😔

# 282
Rosinkaaaa честита Михаела! Да ти в жива и здрава и много да слушка мама! На теб бързо възстановяване от секциото.Ако искаш разкажи  как се случиха нещата Simple Smile
Королева имаме неприятби тип цикъл болки, нормални са и явно подготвят шийката , но не са родилни.На тонове ходя от 35 + всяка седмица , а ултразвук е през седмица.Съответно сега в 36 + имах само тонове , но и преглед за разкритие.Диди Б попита . Malka prashinka ти не се настройвай от преди прегледа , че е страшно и ще боли , а се опитай да се отпуснеш.Докато заболи и е приключило, а и раждане предстои все пак!
Хубаво се надъхваш Меджик, все пак и след секциото си боли и трябва воля и стимул да св движиш повече за по - бързо възстановяване.
Помпа няма да си нося , но ще я пруготвя ако се наложи да ми я носят.Ще нося термоподплънки.Мисля си , че ще имам нужда от студени компреси като се няпълнят с кръв и лимфа - така съм чела.
33hopе, в коя седмица си и кога е следващия ти преглед ? Ако е до седмица две и усещаш движенията не се тревожи , ако нещо те притеснява потърси второ мнение .

# 283
Имам дата момичета Hug
След по малко от две седмици, ще си гушна момченцето, дай боже всичко да е наред Heart Eyes

Toni_  всичко ще е наред! Стискам палци  Flowers Four Leaf Clover Flowers Cherry Blossom

Tedi8904, аз имам проблем с чантата за количката. Имам от комплекта, но тя е закачена долу за багажника и е просто като голямо портмоне. Искам нещо малко за дръжката, като тази
Беше изчерпана, сега видях, че я имат и направо я поръчвам. Бях оставила за накрая тази покупка, че не ми беше до нея.
Мисля, че раницата, ще ми пречи на краката незнам защо. Иначе и тук са скъпички или поне каквото аз си харесвам. Не ми се дават пари точно затова, аз и за себе си не давам, и нямам много чанти.
Оказа се, че не мога да бутам и количката, ММ се хвана за главата. Днес нали прахме, и аз исках да я изкарам от стаята, как не я надрах цялата незнам, навсякъде е блъснах. Grinning

# 284
Момичета, вие имате ли разстояние между матрака и кошарата? Ей сега забелязах, че все едно матрака ми е по къс с 10см., а няма как понеже уж е 60/120, за такъв матрак е и кошарата.. Така ли трябва да бъде или има някакъв дефект при мен?

Общи условия

Активация на акаунт