АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Мони, по принцип на матраците им трябват 2-3 дни да се раздуят и да си влязат във формата, особено ако са били вакуумирани на руло. За това ни предупредиха преди няколко месеца като купувахме матрак за спалнята. Но пък чак 10 см разлика сякаш нямаше. Ако си го сложила сега изчакай да видиш дали няма да се оправи.

# 286
Аз също имам разлика и мисля, че мидуайфката ще направи забележка затова, незнам как да го оправя, някакви идеи. Мислех да сложа някаква калъвка като продължение, но в чаршафа.

# 287
  • Пловдив
Тони, дано всичко мине леко и без много зор. 🍀😇Ще чакаме да разказваш, особено пък аз, че нали сме избрали една болница 😁

Днес си взех направлението и другите документи от ЖК, изписа ми еднократно Гиназол заради Кандидата и каза, че малчо ако до 8-9.08 не се е обърнал няма смисъл повече да чакам а да отивам в болницата да се разбираме за дата.А ако пък потекат води преди това като ида в болницата да предупредя, че е седалищно за да събират екип за секцио 🤯 Но все пак каза, че имам месец някъде и е възможно да се обърне.
Забравих да кажа, че на връщане минах покрай един магазин за санитарни материали уж за превръзки след раждане, ама лелката беше нахална и ми набута и памперс гащи.Та, купуването на бабешки гащи отпада 😅

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 19:17 от Елънче

# 288
Момичета, утре влизам в болницата за индукция.Много съм притеснена. Стискайте ми палци  всичко да мине леко и бързо. Четох страшни неща за окситоцина , та много се наплаших. 😞😔

Моето първо раждане беше  без упойки и със системи. Не се филмирай излишно! Ако ще четеш, чети само позитивни неща! Аз имам приятен спомен, не беше без болки, ама нали си е раждане. Минава и заминава.
P.S. Акушерката тогова ми казваше да скачам на топка, успокояваше болките и бебето слизало така надолу. Та скачах си, въхру стерилна кърпа бях седнала.

# 289
При нас сякаш няма разлика от матрака и кошарката,но нашата е дървена☺

# 290
  • Варна
Минах и аз ЖК днес (37 + 3 г.с.) и сууупер странно, но не ме викат другата седмица за тонове, а чак след 2. И нямам повече прегледи с лекаря, чак ако пренося, каза да отида деня след термина. Измериха я 3200, което ми се струва доооста. Преди месец беше 2060. Ама иначе пише +- 475 г, което е огромно отклонение реално. Иначе каза, че според плацентата поне още 10 дена не би трябвало да има нищо. Обясни ми кога трябва да отида към болницата и каза, че детайли за самото раждане няма да обсъждаме (като упойки и т.н.), защото ще се решава в самия ден. Взех документите поне - обменна карта, направление, здравен картон и лична карта - това ми искат.

По другите теми: ние взехме Cybex Balios количка, а чанта миналата седмица поръчах от Раятойс на Lorelli Maya - изглежда ок, дано да е практична. А помпа смятах да не вземам, но накрая се предадох и също на една промоция взех Cangaroo Grace за топ цена

# 291
Аз също имам разлика и мисля, че мидуайфката ще направи забележка затова, незнам как да го оправя, някакви идеи. Мислех да сложа някаква калъвка като продължение, но в чаршафа.

При мен е почти по същият начин. И аз не знам как може да се оправи, а много ме дразни.. 😅

# 292
  • София
Аз от Вис Виталис няма да взимам дрешки. От H&M съм си наумила. Повечето ми приятелки взимат от там и са доволни.
От Вис Виталис ще ходим да взимаме пелени, чаршафи, протектори, повивалници и всякакви такива дребни неща, които останаха. Ние сме още без кошара и ако си харесаме от Вис Виталис, ще вземем от там. Ако не, може да отидем до айко например да видим и там, че от там съм си харесала една със сигурност. Дано я имат налична да я погледнем на живо.
Леле момичетааа....аз пак не мога да смогна да изчета всичко 😁 Наистина е много дейна групата.
Първо да честитя на Росинка бебка. Да е здрава малката Михаела и мнооого да ви радва! ❤ А мама бързо да се възстановява 🤞❤
Аз за помпа съм решила да си купя електрическа, двойна или на медела или на филипс. Шишета вчера си взех на филипс. Ето този комплект:

Сутринта за пръв път бях на тонове. Казаха, че били перфектни. Сега съм 34+3 г.с. и ще ходя веднъж седмично. Другата седмица ще погледнат пак и водите как са и ако не съм успяла с режима да им вдигна количеството в 37г.с. ще предизвикат раждане. Утре съм на очен, да видим дали съм ок за естествено раждане, защото към това се стремим с АГ.
Вчера дойдоха и дрешките на бебка за изписването. Утре ще дойдат и моите и мисля и да отида до H&M за някои дрешки за бебка с късо ръкавче и панталонче, защото почти всички, които приятелки ми дадоха са с дълго ръкавче. Ще взема и няколко и от тези памучните триъгълни малки лигавничета и ръкавички. А събота вероятно ще ходим с ММ до Вис Виталис да накупим останалите неща за бебето да знам, че съм взела всичко поне.
Май това е за сега около мен. С ремонта все още сме до никъде и нещата отиват май да ходя при сестра ми или при свекървата като се прибера от родилното. 😕
Бих те предопредила,че лично аз от дрехите на Вис Виталис не останах доволна. След изпиране се свиха,а едното ромпърче с късото ръкавче копчето,тик так се прецака още преди да е насено,ръкавичките им така се свиха че на кукла нз дали ще станат☺

# 293
  • Пловдив
Кажете за помпите.Видях промоцията в сайта на Айко на Авент, нея ли да взимам?В юлската тема хвалят Cangaroo-то електрическа.Гледам, че има и двойна такава с почти никаква разлика в цената.Какво да поръчам не знам 🤔

# 294
  • София
Аз съм ползвала половин година Cangaroo Elegance, тогава нямаше двойна и моята е единична. Ама като казвам ползвала, имайте предвид брутална експлоатация шест месеца всеки ден през 3-4 часа. Здрава е и ще съм с нея и сега.

# 295
Дрешките, които имам са от SinSay, LCW, Next. Изпрани и през сушилнята. Изглеждат добре, не са се свили. SinSay-ските са доста приятно тънко трико. За новородено съм предвидила 56ти размер. Четох в някоя от темите, че взимат 62, те са големи обаче.
Имам няколко подарени бодита от George..ми доста са дебели, никак не са ми летни.

За мен си взех един халат за болницата.
https://www.lcw.com/bg-BG/BG/product/LC-WAIKIKI/дамски/Дълга-дам … а/5837279/2414450

Още нещо, което съм предвидила за болницата да взема са охлаждащи/затоплящи компреси за гърди на Avent.

За помпата смятам, че ако ще е само за подпомагане ма кърменето, единична е ОК.

Утре съм на преглед. Не знам дали няма да са само тонове, миналата седмица ме гледа и на ехограф. Ще съм 36+3, ще ми вземе и секрет за микробиология, ако има нещо, да го чистим.

# 296
Аз преди малко си взех една обикновена ръчна помпа на Cangaroo, понеже не знам ще имам ли кърма. Предполагам поне за в болницата ще свърши работа, а вече ако стане ясно, че ще ми трябва нон стоп ще взема електрическа.
Един малоумен въпрос да задам (не ми се смейте), след като стерилизирате шишенца, биберони, залъгалки, помпа, как ги съхранявате за да останат стерилни?

# 297
Момичета, утре влизам в болницата за индукция.Много съм притеснена. Стискайте ми палци  всичко да мине леко и бързо. Четох страшни неща за окситоцина , та много се наплаших. 😞😔
Аз първото раждане бях с оскитоцин. Наистина боли много- затова си уговори възможност за епидурална упойка. Аз също ще съм на този принцип и този път с упойка, иначе само окситоцин не се изтърпява!

# 298
Аз днес прекарах половината ден в хоспитала с моите диабетични проблеми. После втората половина ревах. Сега дойдох на себе си малко, да подредя у нас, понеже родителите ми вече са при сестра ми, утре идват при мен.
И като прочетох какво сте писали, осъзнах, че  проблемите ми са глупави, но ще си помрънкам😂

висока ми е сутришната захар, след глюкозата е на границата. Нужна ми е само диета, дадоха ми глюкомер с блутут да се следя и те мен. Имах лекция за храните, като изключим количествата плодове и шоколад, които поглъщах, нямам нужда да си променям храненето, просто да го следя.
Това от хубавите новини.
От лошите, няма да родя в акушерския юнит, както си мечтаех, а отивам в болницата( разбирайте на друг етаж) със специален екип от диабетичния център. Това значи че водното раждане ще го гледам през крив макарон, както и любимата ми акушерка. И като чух, че най-вероятно ще имам предизвикано раждане се разревах истерически.
 Не ме разбирайте погрешно, всеки има право да ражда както си иска. Аз искам моето да е максимално естествено в спокойна атмосфера. При акушерките всичко е много…как да кажа… някак си домашно, спокойно, като в някаква приказка. Знам, че раждането няма да е приказка, но ми се искаше да е максимално близка до мен самата обстановка и хора. В крайна сметка ми казаха, че ако бебето не е огромно и захарта е в норма, няма да ме пресира никой за предизвикано раждане.
Не знам дали някой разбра за какао мрънкам, но аз гледам на раждането като специален момент, който въпреки всичко, искам да направя максимално естествен, без крайности естествено.

Росинка, честита рожба!
Тони, успех! Очаквам подробности.

# 299
А термо подплънките които ще вземате как ще ги изстудявате? И аз мислех да си взимам такива, защото предния път гърдите ми много отекоха, а сега в жегата се очаква да е още по-зле, но доколкото разбрах трябва да се слагат във хладилник. Което няма как да стане в родилното, а за вкъщи реално мога всичко да използвам и няма нужда да си купувам специално от тези подложки, предния път и студена зелка оправи работата.

Общи условия

Активация на акаунт