Хърватия - Тема 3

• 38 489
  • 688
  •   1
Отговори
# 675
Близо до Задар истински пясъчен плаж е Нинската лагуна. Сега, на мен не ми харесва и едва ли ще те впечатли на фона на местата, които си виждала в Гърция. Но е плаж. Иначе мнозинството са като тези, които описва Евхен.

# 676
  • София
Според моите представи за плаж, или това което съм свикнала в България да е плаж, в Задар няма. Само за там мога да кажа. Камъни и солена вода. Даже не мирише на море. Черно море си е Черно море.

# 677
evhen,  толкова точно ти е описанието на релефа, че се засмях.Ама точно така си е! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 678
За датата, за която искам да купя билети за езерата има сутринта само за седем и после следобед. Да рискуваме ли на место да купя. Дали ще има за друг час според вас? За другите дни има през час

# 679
  • In transit
Спомням си първия път, като отивахме към Хърватия, приятели ни посъветваха да си купим аква обувки. Тогава ми беше смешно, ама добре, че ги послушахме и си взехме... иначе нямаше начин мм да ме накара да мина боса през този камънак. Joy Даже първия плаж, на който спряхме беше с доста едри камъни.

Но, за да ви опровергая, ама леко ще ви покажа, че все пак намерихме почти пясъчен плаж. Съвсем случайно в едно забутано село (може и град да е), което беше някака смесица от изостанали сгради от комунизма и крайбрежна улица отрупана с кич, все едно сте на Златните в сезона...нещо такова ми беше усещането. Като изключим тези ми асоциации, плажната част беше много прилична и спокойна.
Казва се Примощен и се намира между Трогир и Шибеник.

Плажът се казваше "Mala Raduča"

# 680
  • В полите на Пирин планина
За датата, за която искам да купя билети за езерата има сутринта само за седем и после следобед. Да рискуваме ли на место да купя. Дали ще има за друг час според вас? За другите дни има през час

Обясниха ни, че пускат до определен брой посетители на час. Нямам идея колко хора. Аз миналият вторник купих онлайн билети и по-добре, защото дори сега си имаше доста хора по касите - да кажем по двайсетина чакащи, а ние си влязохме веднага.
Мисля, че е по-добре да се вземат онлайн.
Паркът има два входа - проверете за другия евентуално.

# 681
На път съм да резервирам за след 20.09 за някое апартаментче в едно от селцата Кръквеница - Селце - Драмал, като идеята ми е да посетим езерата, Постойна /и Триест/,  а през останалото време - плаж, риболов, шнорхелинг и почивка, разходка до Крк и Риека и т.н.
Не ме притеснява каменистия плаж.
Някой с мнение за тези места като локация за отсядане?

# 682
Mikkey,
има и други пясъчни (или полупясъчни Simple Smile) плажове, на Брач, на Мльет, около Дуче, Макарска и Брела. Но са пренебрежимо малко за размерите на крайбрежието и за броя туристи.

# 683
Здравейте,
Имаме ангажимент в Словения за 24 Май и решихме да разгледаме Истрийския полуостров . Ще бъдем в Любляна за две нощувки като смятам да отидем до Блед. След това запазих една нощувка в Пиран, като се надявам да видим по пътя между Любляна и Пиран пещерата Постойна и замъка наблизо  и другите градчета на Словенското крайбрежие. После се чудя дали да запазя една нощувка в Пула и една в Риека или две в Пула и да оставя Риека и Крк за друг път ?
Какво ще ме посъветвате ?

# 684
Риека на много хора не допада (на мен ми харесва), а и беше яко разкопана за ремонти, не знам дали са приключили.
В Истрия препоръчвам Ровин, Пореч, Бале, Воднян, Мотовун. Пула е симпатична, но си е голям град. Според мен се спрете някъде в западната част на полуострова и разгледайте този район. Риека и Опатия остават доста встрани от маршрута ви.

# 685
  • In transit
Съгласна съм и подкрепям написаното от Параход. Ще ви посъветвам само да си запазите онлайн билети за Постойна, ако държите да я посетите. На място вероятността да има места е много малка.

# 686
Значи може би е по- добре след Пиран да нощуваме в Ровин например и после в Пула. Благодаря за съвета за Постойна.Още се колебая нея ли да видим или  Škocjan?

# 687
  • София
Риека за мен беше безинтересна и скучна, очаквах повече очарование. Не бих повторил.

# 688
  • In transit
Значи може би е по- добре след Пиран да нощуваме в Ровин например и после в Пула. Благодаря за съвета за Постойна.Още се колебая нея ли да видим или  Škocjan?

И двете са много хубави и си струват, но трябва задължително резервация.

Общи условия

Активация на акаунт