Хърватия - Тема 3

• 41 001
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
В Пула околните улички над Колизеума имаше табели, че са зона и трябва да се пусне смс, не успяхме с бг номер, ако е имало някъде стационарна машинка е била далеч някъде и не сме го видели....не помня вече как се справихме...

# 706
Само че Любляна не е в Хърватия, Satine Simple Smile

Да, знам. Споменавам я, защото нагоре в коментарите се говореше за Словения.

# 707
Благодаря за всички отговори ! Приятен ден!

# 708
  • Бургас
Аз ги планирам за след 20.09. Ходил ли е някой по това време?
Да, аз - в средата на октомври, по назад в темата съм писала
Беше прекрасно, много красиви есенни цветове, уцелихме и слънчево време.

# 709
Здравейте, планирали сме следващата седмица Плитвички езера, но времето се очаква да бъде доста дъждовно. Подготвени сме с дъждобрани,  но все пак ще се радвам някой да сподели опит, твърде неприятно преживяване ли ще е
Здравейте, вчера се върнахме от Хърватия и до заминаването ни постоянно следях времето, понеже го даваше даже с гръмотевични бури, поради, което променях деня за посещение на Плитвички езера, като това ми костваше, да променям билети както за езерата, така и за автобуса от Загреб до там. Та въпреки прогнозата за времето и двата дни си бяха слънчеви и без дъжд, но дори и да вали, по маршрут Н, който ние бяхме избрали доста от маршрута преминава през гора и мисля, че дъжда не би бил проблем, но все пак зависи и какъв е дъжда. Бих казала, че дори и с дъждобрани ще успеете да се насладите на цялата приказка гледка, която определено си струва:)

# 710
  • София
aneli003, значи билетите за езерата подлежат на смяна на датата, така ли? Аз заради прогнозата се притеснявам да купя, а пътуваме утре, но ако може да се променя датата и часа бих купила веднага. Покрай разни други забележителности съм си решила, че не могат да се променят.
И още един въпрос - чакахте ли много на сърбо-хърватската граница?

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 13:50 от миленка_д

# 711
aneli003, значи билетите за езерата подлежат на смяна на датата, така ли? Аз заради прогнозата се притеснявам да купя, а пътуваме утре, но ако може да се променя датата и часа бих купила веднага. Покрай разни други забележителности съм си решила, че не могат да се променят.
И още един въпрос - чакахте ли много на сърбо-хърватската граница?
За билетите за езерата имате право на една промяна, като пишете на контактния център, прикачате вашите билети и веднага ви изпращат новите с новата дата, която желаете и съответно час.
Пътувахме със самолет.

# 712
Не се чака съществено в този сезон, поне в сравнение с лятото. Но и не е като ЕС граница.
Имайте предвид, че приложенията за натоварване на ГКПП-тата, които се разпространяват в интернет, са много неточни. Ние сме потърпевши миналата година от тях Simple Smile

# 713
  • София
Причината за притеснението ми е информация от колеги на мъжа ми, които са пътували към Загреб миналият петък и са чакали 3 часа на въпросната граница, което ми се струва ужасно много и ще ни изяде времето за града. Общо пътуването им е продължило 12 часа, а аз се надявах да стигнем за 8 (като не правим големи почивки). Надявам се да е било нещо инцидентно и ние да извадим късмет утре.
Последен въпрос за езерата - при положение, че пристигаме от Загреб с кола кой вход е за предпочитане? Аз съм се ориентирала към първия, но се чудя дали няма да е по-голяма навалица там. След разглеждането ще спим на Кореница, което е след втория вход, така че моля за съвет има ли преимущества влизането от Вход 2.

# 714
  • София
Много зависи. Аз пътувах след Великден и на отиване чаках около час и половина при работещи 7 гишета на хърватите (което е такава рядкост…). По това време се прибират гастербайтерите от Балканите. Предишна година по същото време чаках 3 часа, но работеха 4 гишета. Като време на деня беше едно и също - по обяд. Улучвала съм сутрин смяната на персонала - тогава пък хич не си дават зор. Сега се връщахме на 1-ви май за България и гледах, че на влизане в Хърватия работеха 3 гишета и опашката от автомобили беше около 6 км преди границата.
Като цяло лично аз нямам спомен да съм чакала по-малко от час на тази граница.

# 715
  • В полите на Пирин планина
Значи ние точно след Великден сме изкарали голям късмет, защото не сме чакали повече от 15-20 минути на никоя граница. На отиване беше рано, но на връщане си беше през деня.

Обаче при Загреб имаше ужасно задръстване и там си откарахме повече от час. От София до езерата пътувахме повече от 10 часа.
На връщане минахме през гр. Сисак и избегнахме Загреб, като се качихме на магистралата доста на юг.

# 716
Аз пътувах след Великден...По това време се прибират гастербайтерите от Балканите.
Ама това просто не е вярно.
Иначе на Шид се минава почти без спиране на колата, но е опция за лятото, когато са големите опашки, защото пътят е с около час по-дълъг, отколкото по магистралата.

При Загреб трябва да минеш в работен ден на обяд (и да не вали) или посред нощта, за да няма задръстване минимум на толовете. От моя опит сутрин има, вечер има (от 16 някъде започва), в петък има и уикенда също има. Не знам как го постигат. За юли-август да не говорим Simple Smile

# 717
  • София
Момичета, говоря за католическия Великден. Този път просто съвпадна с нашия. Няколко пъти съм пътувала точно в края на католическия и винаги е било голямото прибиране на “швейцарците” от Косово, Албания и другите балкански страни.

И няма как да не е вярно, при положение, че винаги съм чакала ужасно много сред щвейцарски коли (но вътре са много далече от швейцарци) точно тогава. “Врътката” и “моят късмет” са, че пътувам последния ден на католическия Великден, за да си хвана отворени магазините. И точно последния ден се връщат и хората, които тогава са се прибирали по родните страни.

# 718
  • In transit
Миленика, виж тук камерите на КПП-то:
https://alltrafficcams.com/live/border-crossings/serbia/croatia/ … ajakovo-batrovci/
В момента няма никакъв трафик. Дори да има разминаване с часа е много малка. Винаги ги ползваме, като ориентир по пътя.

# 719
Но ако има трафик, камерите са напълно безполезни, защото колите просто седят неподвижно на опашки и няма никакъв ориентир за 1 или 3 часа ще минат.

Общи условия

Активация на акаунт