Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 326
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, правим в момента ремонт на  детската стая и децата имат много пъзели и игри в кутии. Моля дайте идеи какво да измислим, някак да ги приберем. Досега бяха на стената в нещо като полици, но нещо не ми харесва така 🤔 Благодаря!

Доста често попадам на това решение в последно време:

https://passionatepennypincher.com/board-game-storage/

# 616
Аз прибирам по няколко пъзела в една кутия. В кутията на най-големия пъзел, слагам по-малки кутии. Но най - вече ги нося на работа, за да не ми се моткат (работя в детска градина, а там пъзелите са почти консуматив 🙂)

# 617
Пъзелите и игри с дребни части съм прибрала в голяма пластмасова кутия с капак. Вътре всичко е по пликчета с цип от ИКЕА.

# 618
  • София
И аз пъзелите и игрите ги слагам в пликове, кутиите много място заемат.

# 619
Моля за малко идеи за гардероб в спалнята Simple Smile

В момента проекта изглежда така:
Скрит текст:
Скрит текст:

Не съм сигурна дали е оптимално...
- издърпващите закачалки удобни ли са?
- чекмеджета с височина 30см практични ли са?

Като цяло приемам всякакви идеи за по-добро разпределение Simple Smile

Гардероба ще се ползва само за дрехи от мен и мъжа ми, има достатъчно място в останалата част от апартамента за завивики, якета, кърпи и т.н.

# 620
За бельо чекмеджетата са по 15 - 20 см. Трийските са доста дълбоки, но ако желаеш да имаш и от тях просто раздели най-горното чекмедже на две по 15 см.

# 621
Ок ми изглежда.Аз обичам дълбоки чекмеджета.Сега имам такива по 20 и ми се мачкат сутиените.Трябва да ги слагам един до друг, а не един върху друг, но нямам
толкова място.В плитко чекмедже  не могат да се сложат органайзери, които предпочитам, за да има ред вътре.Така че помислете как ще ги ползвате.
Аз държа в скрин бельо, чорапи, колани и пижами, електроуреди( маши, сешоари..).
Не всички органайзъри  влизат в моите чекмеджета, та в това за чорапите е хаос.

# 622
  • София
Разглеждали ли сте варианта лостовете да бъдат само от едната страна? Долният лост може да е по-дълъг, рафтовете най-вдясно се махат, като се остави само малко място за по-дълги рокли, примерно. Зависи какви дрехи имате, разбира се, и как ги групирате. Не бих сложила подвижен лост, много бързо ще ми писне да го свалям всяка сутрин (пак лично предпочитание). Бих заменила с рафт за по-рядко ползвани неща, за да сваля лоста малко надолу. Отляво остава да са само рафтове. Това малкото чекмедже долу в левия ъгъл за какво ще служи? Неудобно ми се вижда да се навеждаш чак до долу за едно чекмедженце.

# 623
От две седмици ползвам тези органайзери в бяло с височина 12 см за бельо и чорапи. Идеально се побират в икейски чекмеджета Komplement 75 см.
https://m.aliexpress.com/item/1005004780769776.html?spm=a2g0n.or … .7.4e751261mfegkZ

# 624
Тук и някакъв дизайн е гонен, така че бих го запазила.В такова ниско чекмедже държа малки електроуреди, очила слънчеви, които рядко вадя и подобни джунджурии.

# 625
Винаги има неща които рядко се пипат изобщо, но те също трябва някъде да са прибрани... на такива забутани места не е проблем да се прибират такива. Дреболии, резервни батерии, сезонни неща и т.н. - ако визуално им е по-добре там да е чекмедже, ще си им върши работа пак.
Изтеглящ се лост и на мен ми звучи неудобно, но в моя случай е само предположение, не съм имала такъв.

# 626
Изтеглящ се лост не е удобен, казвам го от личен опит. В гардероба с връхните дрехи имаме две нива, като по-високото го решихме с такъв лост и хич не го използваме. ММ няма проблем да ги сваля и без лоста, а аз се повдигам съвсем леко на пръсти, за да откача някое яке. Като го издърваме надолу, закачалките така се разклащат, че ако не са якета, които са по-тежки от риза да речем, ще изпадат от лоста. Освен това, самият механизъм изяжда от вътрешната ширина едни 15-на см.

Имаме чекмеджета с вътрешна височина 20 см и купих едни икейски органайзери за гардероби. В тях съм подредила бельо, тениски, пуловери, шорти, нощници и т.н., сгънати по метода на Мари Кондо, ама без да се старая чак толкова много в сгъването. Wink
Ето така, снимката е от нета, да не си показвам натуриите:

Скрит текст:

# 627
Знаем го метода, често се споменава Simple Smile

Аз нерви нямам да нагъвам така гащи след простора..

# 628
  • София
Аз имам висок лост в едния гардероб и там държим костюми и якета, които слагаме много рядко. (това е на височина около 2,50 лоста). Обикновено мъжете ги слагат.

В един друг гардероб пак качихме много високо лоста и там ММ си закача дрехите и ги сваля с една пръчка
http://jumbo-online.bg/zakachalki-za-stena/10145-Prcka-za-drehi- … 0-sm-1125716.html

Въпреки че съм кинта и половина, сложих лостовете на възможно най-голямата височина (около 1,85) - където да оперирам с тях свободно, а простраството отдолу ми е с рафтове и чекмеджета. Аз например рафтовете над закачалките до вратата, и тези над телевизора, не бих могла да ги използвам.

20 см чекмеджета са ми идеални като дълбочина. Но пък в тях не държа обемни дрехи, а бельо, чорапи и т.н

# 629
Момичета, благодаря ви за включването! В крайна сметка обаче променихме концепцията на целия гардероб, сменихме му мястото, размерите, вратичките и махнахме телевизора Grinning
Та сега разполагаме с гардероб с широчина 220см и височина 235см, който ще делим с половинката. И плъзгащи се врати.
Имаме няколко варинта:
Скрит текст:
Скрит текст:

Кое ви се струва по удобно? Какво бихте направили вие?
Гардероба ще е само за дрехи, нищо друго. Бельо и чорапи са в отделен скрин с чекмеджета. Якета също ще са на друго място. Чаршафи, кърпи, чанти няма да има нужда от място за тях тук.

Общи условия

Активация на акаунт