Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 320
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Ти си знаеш какви дрехи имаш и как ги подреждаш.
На ММ закачалки изобщо не му трябват, примерно
...  Тия рафтчета в ниското ми се струват супер неудобни да им се дупя.

# 631
Горният лост е на 230 см..кой ще го стига там? За мен не е удобно да е толкова високо.
Максимум на 2м височина е при мен.
Моят гардероб е само с лостове, два един над друг са. Гарсеробът ми е 2м висок.

235 е в детската, горе има рафт, който достъпвам единствено със стол и там стоят несезонни неща.

# 632
  • Велико Търново
Teta получава пълната ми подкрепа - горен Лост на такава височина е ок, ако и двамата сте волейболисти или баскетболисти. Аз съм висока 178см и всичко нд 212см ми е недостъпно без стълба (бивша стюардеса уонна би и си знам точната височина на достъп Simple Smile).
Отделно, щом имате скрин, места за съхранение на сгънати чаршафи и хавлии, аз не виждам смисъл от толкова кутии, а повече лостове. Оставете някой и друг рафт (за тениски и домашни дрехи) , но щом има друго място за съхранение, действай те с лостове и закачалки.

# 633
cherry_blossom, най-долу аз бих сложила чекмеджета. За мен рафтове ниско долу са страшно неудобни.

С каква програма са чертани схемите на гардероба?

# 634
Ако якета, бельо, чорапи, чаршафи и т.н. се съхраняват на други места, не бих слагала чак толкова чекмеджета, че и толкова дълбоки. Аз обичам дрехите ни да са на закачалки и бих направила максимално много лостове. Като казвам дрехи, имам предвид и летните, и зимните. Всичко е на показ, както се казва. При нас има 9 чекмеджета - по 4 на човек и 1 за някакви общи неща - кутии с бижута, часовници, документи и т.н. Останалото е в лостове, като ти говоря за доста голям гардероб. Но ти си знаеш дрехите и какви са ви предпочитанията.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 22:21 от Смърфиетка

# 635
  • Варна - Черна гора
Ето така изглежда моя гардероб. След много умуване и съобразяване за мен това е оптималния гардероб.
Скрит текст:

# 636
А защо не е плътно до стената, малко ми стои като наказан.

# 637
И аз бих оползотворила цялото възможно пространство.
Нашият гардероб е от стената до края, дори "захапва" малко от ключа за лампата Simple Smile и пак ни стана малък, предвид че имам голям скрин и гардероб-портманто в коридора. Най-горните и най-долните рафтове съм отстъпила на ММ Simple Smile, а в скрина всички чекмеджета са само за мен, затова той си държи бельото във второто чекмедже на нощното шкафче Laughing

# 638
На мен ми се струва, че има комин, затова не е до края.
За да съм по темата: Моят гардероб е само с 1 лост в средата, на който има палта и ризи. Останалото е по рафтове и чекмеджета.
Как и къде подреждате чантите? Аз не мога да ги организирам -някои са като пълнеж на другите, но пак ми стоят хаотично. Може би в някакви кутии...?

# 639
Чантите си държа на рафта, който се пада под закачалките с дрехи в гардероба в спалнята (половината гардероб е с голям лост за закачалки, рафт и отдолу празно пространство, а другата половина са само рафтове).
В празното пространство държа кутии с обувки, защото основният ми проблем са те. Сега да си купя нов чифт, нямам място къде да го сложа. Обмислям да купя от прозрачните кутии за обувки, които спестяват двойно място и да се отърва от оригиналните.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 15:17 от Marie 🎬📚🗺️

# 640
При мен е шкаф с рафтове и два двукрили гардероба ( най- долу са широки и дълбоки чекмеджета за бельо и чорапи, после лостове за дрехи на закачалки, над тях рафт за чанти(полегнали) и най- отгоре надстройка до тавана за извънсезонни неща).

# 641
За чантите си съм определила едни рафтове в дрешника. Но аз нямам много. Започнах да си купувам от една мадама, която ги прави на ръка. Повечето й модели са със сменяеми елементи. Хем си взимам качествени чанти, ръчна изработка и естествена кожа, хем мога да сменя някакъв елемент и да е все едно имам друга. Отплеснах се малко. Ето така съм ги наредила.

Чудя се само дали да не им сложа пълнеж, като в магазините, за да стоят по-естествено и красиво. Grinning
Когато живеех сама, нямах много място и ги прибирах в едни пластмасови икейски големи кутии. Като задължително всяка чанта се прибираше в хартиена торба, за да не се боядисват една от друга. Стигнах до този извод, след като си съсипах две любими чанти. Не можаха да се изчистят и с мъка на сърцето ги изхвърлих.
За гардероб предпочитам повече място за закачалки. Почти всяка дреха искам да ми е закачена. Така хем си виждам имането, хем по-малко се чудя какво да облека. Joy Мъжът ми обаче има точно 10 неща на закачалка. Казва че понеже неговите тениски са по-голям размер от моите, просвисват на закачалки. За това за него са гардеробите, за мен лостовете за закачалки. Joy

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 15:53 от Minnie.Mouse

# 642
Чантите ми стоят в торби за прах и с пълнеж, който е от пликове от дрехи след химически.Една част са в органайзъри за обувки висящи, които се закачат на лост.
Пълнежът се слага, за да не се мачка кожата.

# 643
Ще търся тогава откъде да се сдобия с пълнеж. Вече имам трета причина да ги напълня. Grinning

# 644
Вестници,хартия амбалажна, торби за боклук, найлони всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт