1 СУ "Пенчо П. Славейков"

• 23 272
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
И аз точно това забелязвам- разглеждам сайта на училището- за новите паралелки няма планове. Съответно няма как да разберем какъв избор от профили предоставят в 10- ти клас.  Тъй като се говори за т.нар. "замаскирани езикови" паралелки се чудя, дали не бих дали възможност за избор на двата езика, които започват да учат още в 8 и 9 клас.

# 151
  • Там, където мечтите се сбъдват
И аз точно това забелязвам- разглеждам сайта на училището- за новите паралелки няма планове. Съответно няма как да разберем какъв избор от профили предоставят в 10- ти клас.  Тъй като се говори за т.нар. "замаскирани езикови" паралелки се чудя, дали не бих дали възможност за избор на двата езика, които започват да учат още в 8 и 9 клас.

Може да дадат и избор на биология, математика, физика. Не знам защо свързваме географията само с икономиката, тя има допирни точки и с други науки. Но не знам каква е политиката на училището, ресурсите и дали прави проучване сред учениците за техните интереси.

# 152
И аз точно това забелязвам- разглеждам сайта на училището- за новите паралелки няма планове. Съответно няма как да разберем какъв избор от профили предоставят в 10- ти клас.  Тъй като се говори за т.нар. "замаскирани езикови" паралелки се чудя, дали не бих дали възможност за избор на двата езика, които започват да учат още в 8 и 9 клас.

Може да дадат и избор на биология, математика, физика. Не знам защо свързваме географията само с икономиката, тя има допирни точки и с други науки. Но не знам каква е политиката на училището, ресурсите и дали прави проучване сред учениците за техните интереси.
Бррр, обществените науки+ още МАТ, физика, биология- това би го довършило моичкия. Това училище ни е в топ 10 т.к., но с това "откритие" от днес май ще пренареждам. Мислех да звъня по тел., но щом казвате, че не можете да се свържете, значи не остават много възможности. Освен да драсна мейл?

# 153

Бррр, обществените науки+ още МАТ, физика, биология- това би го довършило моичкия. Това училище ни е в топ 10 т.к., но с това "откритие" от днес май ще пренареждам. Мислех да звъня по тел., но щом казвате, че не можете да се свържете, значи не остават много възможности. Освен да драсна мейл?
[/quote]

Това са само предположения. За мен лично е плюс, че не се знаят другите профилиращи предмети. Така детето и да промени интересите си към географията, може да избере предмет, който да му пасва повече.

# 154
  • София
Получих отговор по имейла от училището. Пишат ми, че другите профилиращи предмети за паралелката с Икономическо развитие ще се определят в края на 10-ти клас като класът ще избира какви да бъдат те.

# 155
Ясно, значи нямат концепция...На мен ми се струва идиотско да вкарат профили, различни от езици в подобни училища. До вчера са били езикови, от утре- хуманитарни или природни науки, или кой знае какво друго. И да предложим една камара предмети, които не са интересни...хм...и аз им писах, значи да не очаквам различен отговор. Благодаря за споделеното.

# 156
Ясно, значи нямат концепция...На мен ми се струва идиотско да вкарат профили, различни от езици в подобни училища. До вчера са били езикови, от утре- хуманитарни или природни науки, или кой знае какво друго. И да предложим една камара предмети, които не са интересни...хм...и аз им писах, значи да не очаквам различен отговор. Благодаря за споделеното.

Предимството е, че освен географията, която е основен предмет за профил икономическо развитие, т.е. ако детето няма интерес към нея, то този профил автоматично отпада, го има и английският. А това, че другите два предмета се избират в 10 клас е напълно нормално, така е и във Втора английска, Първа, Испанската и редица други училища. Друг е въпросът ако интересите на част от учениците не съвпадат с тези на другите....Аз като цяло съм против това "профилиране".
Това, че езиковите профили се намаляват за сметка на други, като природни, е заложено от МОН и се наблюдава и в други училища.

# 157
Това е ясно, въпросът е, че се наблюдава в няколко училища това "преминаване" от езикови паралелки (до мин.г.) към природни, хуманитарни, обществени и т.н. науки с по 2 начални профила. И не е ясно дали в 11-12 клас ще им дадат да изберат езиците като 3-ти и 4-ти профил или ще им предложат само МАТ, ИТ, ИЦ, БЕЛ, Предприемачество, Природни. Няма информация на сайтовете им, нали щото това се решавало в 10-ти клас...

Общи условия

Активация на акаунт