Нашите цветя - обща тема 17

• 34 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Soft Click, твоят
 Сингониум е Mango Allusion, затова е с розови жилки.

# 181
Soft Click, твоят

Но не беше такъв и половината листа са чисто зелени.

# 182
  • София
Soft Click, твоят

Но не беше такъв и половината листа са чисто зелени.

Може би ще станат по-късно. За Сингониума, жилките и окраските на листната маса е много важно мястоположението.
А може и да е Gokd Allusion или Bob Allusion. Разликата е малка.

# 183
Може, не дном какъв вид е, пишеше само сингониум.

Цвят от хибискус наяден от някаква гадина. Още преди да се отвори пъпката имаше дупка по хоризонтала. Пръскам с нийм, но явно не помага на 100%, а не искам да ползвам химия.

На калдъръмчетата новите цветове направо изядени.

# 184
Какво жълто 😍
Нийма не помага за по-големи гадове. Софт, търси гъсеници.

# 185
Мариета, Пентас е или Мадагаскарски принц( миналата година го видях сред прекрасните цветя на Натуся, но никъде нямаше по цвет.магазини в Бургас).
Магни, за първи път имам Лантана, държи се добре в жегите, но я поливам всяка вечер, един път съм я
торила с тор за цъфтящи.

# 186
Нат, страхотни цветя, както винаги.

# 187
Лантана та при нас загива зимата вън. От опит!
Казват, че уж можела да презимува вътре.

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в българия презимува вътре, но иска светлина и умерено поливане.
в Кайро и Валенсия е като бурен Simple Smile значи и при магни ще се чувства добре. не полагат никакви специални грижи, не я завиват, загърлят или каквото и да е. тези срещу комплекса не съм видяла и да ги кастрят - перят се ня всички страни диви и щастливи.
Wink

# 189
Много странно. По принцип са много държеливи. Да не е проблема с корените? Какво не е наред във вида му?
Ами май желязо му липсваше,пусках снимки и така казахте. Листата бяха едни светли,не растеше изобщо. Смених пръстта,торих,правих струвах,сега се оправиха листата,но пак не ми харесва. За цвят не си и мечтая. Утре ще го снимам,да видиш и да кажеш какво да го правя,ако имаш някакви идеи. 🤗

# 190
  • на острова на мечтите

Част от моите лантани. Аз зимата ги режа. Както се режат розите, или лозято в България. Почти до корен.Не ги заривам естествено, че сняг няма, но на пролет стават още по кичести.Не че има кой знае какви студове, но само да паднат през една нощ и листата изгарят.
 Магни, има много лантани в най-различни цветове. Ще ти напълнят терасата с цвят.Моите са повече жълти и оранжеви, а сега са се опрашили помежду си и са в меланж. Тези дори не ги поливам кой знае колко. Но са на двора. Може би затова и издържат.

Едно от новите мушката. Смалиха се от жегите, но засега издържат.

Вечерниче.

# 191
  • София
Тъй като моите петунии(остана само една саксийка която подстригах) и едно сандъче биденс заминаха в цветния рай реших за ги заместя.

От петуниите които имах през годините съм доволна от"Звездно небе". Но всичките са толкова красиви когато ги продават,че човек не може да им устой.

Natt***,такива екзотики съм срещала в ФБ
В някоя от предишните теми някой беше споделил(ако не се лъжа Мариета) как слага шишарки в големите саксии.Та при една влогърка видях същото ,но в нейния случай беше стиропор и го сложи в мрежесто чувалче( в подобни слагат картофи).Сподели,че е много удобно така да се слага /вади от саксията и лесно се съхранява.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 21:39 от Натуся

# 192
  • на острова на мечтите
Soft,  може и охлюви да ти ядат цветята. Огледай ги привечер. Те излизат нощем обикновено.

# 193
Добри, Добриииии, виж какво си имам 😳
Не знам от колко време расте, аз го видях преди половин час и просто не мога да чакам до утре за снимка на светло.

Около педя е голямо и се отвори като се стъмни.
Ени ще чакам снимката.

# 194
Да Натуся, аз слагах шишарки за уплътнение в аранжировките. Спестява почва и корени. Те се свиват като се овлажнява също. Тази година не съм правила аранжировки. Американците ползват стиропорени топки. Аз не на мерих такива.
https://pin.it/4MsjBZi
https://pin.it/6VkrXKY

Общи условия

Активация на акаунт