Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спагети

  • 27 134
  • 43
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • out of space
  • Мнения: 8 323
Споделям моята любима рецепта за спагети:

2/3 пакет спагети
200 грама шунка
3 пръста шпеков салам
1 бр. кремвирш
1 буркан доматен сок
200 грама гъби
4-5 кисели краставички
половин глава лук
4-5 скалидки чесън
250 грама кашкавал
200 грама сирене
зехтин
олио
къри, черен пипер, босилек
100 грама бира

Изброеното месо може да се замени с 500 грама кайма.

Слага се вода с малко сол и една с.л. олио на котлона и като заври се добавят спагетите счупени на две. Варят се около 15 мин. с разбъркване от време на време.
През това време се прави СОСА:
Лука и чесъна нарязани на ситно се запържват, добавя се месото или каймата, след около 5 мин. гъбите и киселите краставички нарязани на ситно също се прибавят. Залива се с бирата и се добавят подправките. След около 5 мин. се слагат и доматите. Чака се да се сгъсти като пак периодично се разбърква сместта.
Сварените спагети се измиват на порции в сито със студена вода.
В голямо ийенско се слагат ред спагети, ред настърган кашкавал, ред сирене. Всичко това, отгоре се залива с 2-3 с.л. зехтин и се затваря с капака до като стане готов соса.
След това спагетите се заливат с готовия сос и хубаво се объркват до като всичко е топло.

Пробвайте, много са вкусни....особено с чаша вино или бира! Grinning

# 1
  • Мнения: 1 413
Спагетите не бива да се измиват със студена вода - чела съм,че италианците отричат това. По добре да се залеят със ттопено масло стават ммм обожавам спагети!

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 323
Цитат на: me4tiza
Спагетите не бива да се измиват със студена вода - чела съм,че италианците отричат това. По добре да се залеят със ттопено масло стават ммм обожавам спагети!


Права си, но на италианците спагетите са по- различни от нашите.
Измиват се със студена вода, за да не се слепят.

# 3
  • sofia
  • Мнения: 1 424
Ерика, звучи много вкусно. Ще взема да ги приготвя тези спагети и да си разваля диетата.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 326
Струва ми се, че миенето на сварените спагети може да се избегне, ако във водата, в която се варят, освен сол се сложи и мазнина - на всеки литър вода по 1 с. л. олио. Тогава не се слепват - поне при мен не се слепват, а това е добре, защото не ми допада особено идеята за миене на който и да е продукт от т. нар. паста.

# 5
  • out of space
  • Мнения: 8 323
Цитат на: Karimma
Струва ми се, че миенето на сварените спагети може да се избегне, ако във водата, в която се варят, освен сол се сложи и мазнина - на всеки литър вода по 1 с. л. олио. Тогава не се слепват - поне при мен не се слепват, а това е добре, защото не ми допада особено идеята за миене на който и да е продукт от т. нар. паста.


Това с мазнината съм го написала.

# 6
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 600
Ето и от мен няколко идеи за сосове за спагети.


Спагети с джинджифил и чесънЗапържват се леко 12 - 13 скилидки чесън в зехтин. Добавя се джинджифил на върха на ножа и се зепържва леко. Изсипват се и спагетите в тигана, за да се смесят добре със соса. Може да се добави и соев сос.

Спагети с гъби и сметана

Задушават се гъби с една скилидка чесън и малко босилек. Като станат готови се добавя сметана и се свалят от огъня. Смесват се със спагетите и се поръсват с кашкавал.

Спагети със доматен сос.
Задушават се лук и чесън, добавят се шепа гъби по желание и доматения сос. Като поври се добавя чубрица или босилек. След това се сервират с настърган кашкавал или сирене.
За любителите на мръвката може да се сложи всякаква  в самото начало и да се позапържи с лука и чесъна.

Спагети за много гладни
Запържвате чесън с малко домати и чуквате едно или две яйца. Смесват се със спагетите и се поръсва малко сирене.[/u]


Спагетите се измиват, за да се спре варенето. Но аз не винаги го правя, защото си ми харесват по-лепкави. Blush

# 7
  • Мнения: 2 220
Ерика, тези спагети ми звъчат мноооооогооооооо вкусно! Ще ги направя задължително през уикенда! Благодаря за рецептата.

# 8
  • София
  • Мнения: 2 671
Ето и моите любими спагети. С бял сос тип Карбонара са. От доста време правя само такива, защото много ни харесват.

200 гр. пушени гърди (бекон)
4 кисели краставички, нарязани на много ситно
1 малка кофичка заквасена сметана на Данон
100 - 150 гр. сирене
3-4 с. л. майонеза
настърган кашкавал
4 твърдо сварени яйца
риган, черен пипер и сол на вкус

Запържвам нарязания на кубчета бекон в малко мазнина. Като се запържи хубаво добавям сметаната и майонезата. След като леко се сгъсти, добавям сиренето и варя на слаб огън, докато се сгъсти съвсем. Добавям киселите краставички и подправките и оставям още 3-4 минути.

Поливам спагетите във всяка порция със соса, отгоре поръсвам с настъргания кашкавал. Най-отгоре слагам по 1 варено яйце, нарязано на малки кубчета.

Да ви е сладко!

# 9
  • Мнения: 3 086
Чудесни рецепти! Голям привърженик съм на пастата и правя всякакъв вид ! Със сигурност препоръчвам спагетите да не се мият със студена вода, а когато станат готови, в тенджерата да се излее чаша студена вода, за да спре варенето... Не се слепват, защото има олио във водата. По този начин остават топли!
малко офф от темата: ето любимата ми салата с фусили - става точно за 10 мин. всъщност няма нищо сложно... какво да добавите е въпрос на вкусове и фантазия...
Слагате фусилите да се варят (500гр.) и в това време нарязвате 1 буркан кисели краставички и някакво пушено месо. Когато фусилите са готови, изсипвате в голям съд, слагате 1 пакет майонеза, краставичките и пушеното месо. Разбърквате и оставяте в хладилника за 30 мин.
Най-често не слагам никакви допълнителни подправки, но много върви с черен пипер.

# 10
  • Мнения: 6 472
Аз най- обичам спагетите със сметана и бекон или с домати и кайма. Ето и една малко по- нестандартна рецепта.

Нарязва се на ситно предварително сварен спанак и се задушава в 1-2 л зехтин. Добавят се 1-3 скилидки ситно нарязън чесън и към 100 гр настъргано синьо сирене. Когато сиренето се разтопи, сосът се разрежда с течна сметана.
Сварените спагети могат да се полеят направо с него или в йенска тенджерка да не наредят на пластове спагети - сос и да се позапекат с малко кашкавалче отгоре.

# 11
  • Мнения: 950
Доколкото знам спагетите се измиват със студена вода за да се спре процеса на варенето-иначе те се разваряват и стават на каша(така съм чела)

# 12
С каквото и да ги заджуркам спагетите (паста и пастоподобните) най-обичам накрая като ги разпределя в чиниите да настържа отгоре кашкавал (оформям го като гнездо) и вътре чуквам по едно яйце. После пъхам под грила докато се изпече яйцето, а кашкавала тъкмо придобива червеникавият си цвят

# 13
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 600
Сега се сетих за една салата от спагети, която правехме в Студентски град и много вървеше по купони Laughing
Спагетите се варят, но предварително начупени на къси парченца. След като станат се разбъркват с едно пакетче майонеза, горчица, поръсват се с чубрица и малко черен пипер.

# 14
  • Мнения: 948
Erica,

спагетите станаха фантстични! Снощи приготвих по твоята рецепта и...станаха уникални! Grinning
Мъжо беше много впечатлен Wink

ПП. Това, с рецептите на другите жени, понякога ми прилича на малка свежа нотка на изневяра...тоталната смяна на вкуса и аромата, неизбежно се улавя от половинката Wink

# 15
  • София
  • Мнения: 3 326
Цитат на: Erica
Цитат на: Karimma
Струва ми се, че миенето на сварените спагети може да се избегне, ако във водата, в която се варят, освен сол се сложи и мазнина - на всеки литър вода по 1 с. л. олио. Тогава не се слепват - поне при мен не се слепват, а това е добре, защото не ми допада особено идеята за миене на който и да е продукт от т. нар. паста.


Това с мазнината съм го написала.

Видях едва сега, моля да ме извиниш - но пък количеството е по-малко от това, което съм написала аз, а тъкмо то е важно, за да не ги миеш после.
А пропо - едно питане, ако позволиш: гъбите стерилизирани ли са, или сурови? Питам, защото ми се струва кратко времето на приготвяне на соса /до сгъстяването му/, за да стигне и за тяхното приготвяне, ако са сурови.

# 16
  • out of space
  • Мнения: 8 323
Да, права си Каримма, ако гъбките са пресни трябва по- дълго да се държат на огъня, колко точно- ами всеки сам да си прецени. Моите гъби са почти винаги от фризер.

# 17
  • Мнения: 3 211
Ние с мъжа ми сме големи фенове на пастата. ето и 2 рецепти от мен с талатели:
/1/
Сварява се половин пакет талатели
Запържва се 4-5 скилидки чесън, малка кофичка сметана, 100гр.синьо сирене, поръсва се с босилек
Смесва се с талателите, без да се мията, за да могат да поемат соса, поръсва с настърган пармезан.
/2/
Сварява се половин пакет талатели
Запържава се 200гр бекон, нарязан на много ситно.
В йенск съд нареждаме ред талатели, топено сирене, бяло сирене, бекон, кашкавал настърган на едро, после още веднъж същото, заливаме с 1 малка сметана течна, не заквасена, печем

Малко по-различни, много бързи и лесни рецепти и много вкусни

# 18
  • Мнения: 3 211
А относно измиването на спагетите, ако ще се смесват веднага след това в тенджерата със соса, не трябва да се измиват, за да може нишестето от спагетите да се "свърже" със соса и кашкавала. А ако няма да се смесва, а после в порцията, трябва да се измият

# 19
  • София
  • Мнения: 3 326
Цитат на: Erica
Да, права си Каримма, ако гъбките са пресни трябва по- дълго да се държат на огъня, колко точно- ами всеки сам да си прецени. Моите гъби са почти винаги от фризер.

Благодаря Simple Smile
За довечера имам почната плънка за баница с праз /задушила съм лука Blush /, обаче за утре вечер - спагети по твоята рецепта Laughing

# 20
  • Мнения: 180
За соса: Запържвам кайма и чесън на много ситно нарязан или настърган.Като се позапържи слагам гъби нарязани на едро(от буркан). После добавям доматено пюре и подправям с черен пипер, кимион, босилек и сол.
В чиниите, в които ще сервирам спагетите на дъното слагам ленти кашкавал и отгоре изсипвам горещите спагети за да се поразстопи кашкавала. Най-отгоре заливам със соса.
Половинката ги унищожава в несвяст  eat и после  hug

# 21
  • София
  • Мнения: 3 326
Цитат на: Erica
Споделям моята любима рецепта за спагети:
...

Споделената от теб рецепта е страхотна - това беше неделната ни вечеря и много ни хареса Grinning Благодаря ти!
Сложих гъбки от буркан, а пропо, като ги накълцах на блендер /така ли се казва на резачката?често тук чета за някакъв такъв уред, с който се кълца, за мен си е просто резачка/.
А за десерт направих кейка "Кралица Елизабет", за чиято рецепта пак оттук научих, но е постната най-напред в съответния клуб в дир-а. Прекрасно допълнение към основното ястие се получи Laughing

# 22
  • Den Haag
  • Мнения: 1 590
Ето и моята любима:Взех я от е-Кулинар много е вкусна и ви я препоръчвам: Куатро формаджи на Любомира Димова
ПРОДУКТИ:
1 пакет спагети
1 /250 гр/сметана заквасена
150 гр сирене
150 гр синьо сирене
150 гр кашкавал
150 гр топено или пушено сирене
100 гр прясно мляко
1 ч.л. босилек
4-5 скилидки чесън
зехтин/олио/
черен пипер


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Спагетите се сваряват и прецеждат.
За соса "Куатро Формаджи" - скилидките чесън се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина/зехтин,олио/ след като се зачервят се прибавят нарязаните сирена и се разбъркват до получаването на еднородна смес,след което се прибавя сметаната с прясното мляко и подправките/босилека,черния пипер/. Всичко заедно се вари около 10-15 минути, до получаването на гъст сос
Спагетите могат да се залеят със соса или да се заливат в индивидуални порции.

# 23
  • Мнения: 1 541
Всички споделени рецепти звучат прекрасно, но нека ви предложа още една хитринка- след като сварите спагетите(относно миенето- аз също не ги мия, но слагам зехтин във водата и не се слепват) докато са още  Sign Exclamation много горещи Sign Exclamation се счупват вътре 2/3 яйца и се разбъркват, за да се "пресекът" след което се сипва течна сметана. Аз лично отделно приготвям доматения сос с кайма, шунка и гъби и ги заливам при сервиране с него! Гарантирам ви, че наистина стават прекрасни така. Grinning

# 24
  • Мнения: 3 643
Като сме минали на споделяне Wink , айде и аз да споделя, че спагетите изобщо не се хабя да ги варя. Счупвам ги на две, сипвам струйка олио против залепване и ги заливам с 2 литра гореща вода Bulb  от бързонагравящите кани, похлупвам ги и след около 30-40 минути спагетите са готови - все пак на тях им трабват само да попият определено кол-во вода.

След това обаче ги правя на фурна....но и поляти с някой сос пак стават....

# 25
  • Мнения: 4 358
Ето и нашата любима рецепта за спагети:

250 гр пилешки гърди (на хапки)
200 гр спагети
1 глава лук (на ситно)
4-5 скилидки чесън (на ситно)
1 морков (на лентички)
1 картоф (на малки кубчета)
1 чушка (на ситно)
2 чл къри
джинджифил
2 стръка зелен лук за поръсване

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат.
Задушават се лукът, чесънът, добавя се пилешкото месо, морковът, картофът, чушката. Добавят се кърито, джинджифилът и 250 ml вода. Слага се капак и се задушава до омекване на зеленчуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус.
Зеленчуците се смесват със спагетите и се оставя на тих огън за още няколко минути.
Поръсва се със зелен лук преди сервиране.

# 26
  • Мнения: 373
Цитат на: luluto
Аз най- обичам спагетите със сметана и бекон или с домати и кайма. Ето и една малко по- нестандартна рецепта.

Нарязва се на ситно предварително сварен спанак и се задушава в 1-2 л зехтин. Добавят се 1-3 скилидки ситно нарязън чесън и към 100 гр настъргано синьо сирене. Когато сиренето се разтопи, сосът се разрежда с течна сметана.
Сварените спагети могат да се полеят направо с него или в йенска тенджерка да не наредят на пластове спагети - сос и да се позапекат с малко кашкавалче отгоре.
Скъпа, на вариянта с бекон и сметана прибави на всеки в чинията по един ЖЪЛТЪК и веднага объркай!!! После ми се обади Mr. Green  Wink  Wink  Wink
Бекона може да се замени с пушени гърди и си става Карбонара. Laughing  Laughing  Laughing  

# 27
  • Мнения: 6 472
Ееее след такава реклама няма как да не опитам Mr. Green

# 28
  • Мнения: 373
Цитат на: luluto
Ееее след такава реклама няма как да не опитам Mr. Green
Направо още утре!!!!!!! Laughing И не се бой за суровия жълтък, баба ми ги изливаше в гърлото всекидневно и оцелях де, за сега Mr. Green

# 29
Относно измиването на спагетите със студена вода - просто купете по-хубави спагети, не са толкова по-скъпи от българските и никога не ми се слепват.
Пробвала съм преди много време български, и колкото олио да сложа във водата за варене винаги стават едни такива кашкави, така че просто си зависи от качеството на спагетите.

Тези на Erica определено ще ги направя!

# 30
  • Бургас
  • Мнения: 154
аз соса за  спагетите го правя така-запържвам си малко лук,чесън,шунка или бекон,или по скоро каквото имам под ръка и слагам от готовия гъбен сос на Дерони.купуваме си го от Метро,в голям буркан е 1.8 л..той е с доста подправки и затова слагам само малко черен пипер.
това е една страшно бърза и вкусна рецепта,който иска може да го пробва този сос Grinning

# 31
  • Мнения: 1 616
Момичета, "изваждам" темата на първа страница, за да не пускам нова. Наумила съм да сготвя спагети за довечера и тук намерих доста апетитни рецепти. Но имам въпрос към вас- удачна ли е комбинацията гъби+домати? Някъде бях чела, че на гъбите не подхождат домати (доматен сос), но тук в рецептите виждам обратното... Искам да уточня, че единствените гъби, които мога да намеря, са култивирани печурки от магазина. Да пробвам ли сос от кайма, гъби, чесън и доматен сос? Казвайте, че да не се изложа- на вас разчитам! Поздрави!

# 32
  • Мнения: 2 123
Но имам въпрос към вас- удачна ли е комбинацията гъби+домати? Някъде бях чела, че на гъбите не подхождат домати (доматен сос), но тук в рецептите виждам обратното...
Аз също съм на мнение, че гъби и домати не е най-добрата комбинация. Има различни рецепти за диви гъби с доматен сос, но по-добре си направи класиката сметана  с гъби.

А сега и една от моите любими рецепти /става добре и с пенне, и със спагети, и с талиателе/

Задушавате ситно нарязана скилидка чесън и 1 малък настърган морков в малко зехтин. Добавяте 2 с.л.  бяло вино. Сваляте от котлона да се поохлади и слагате 200 гр. сметана. като се загрее, към нея добавяте 200 гр. настъргано синьо сирене - като се хомогенизира, добавяте 2-3 шепи нарязан спанак /може и замръзен/
След 3-4 мин махате от  котлона и овкусявате с черен пипер на вкус.
Ако готвите пенне - най добре става като го изсипете в соса. Така тръбичките се пълнят със соса.
При сервиране настъргвам отгоре кашкавал /а ако имам ементал или пармезан/

# 33
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Моми4ета,написали сте много апетитни рецепти  Blush само едно мъни4ко пояснение:ако спагетите са ка4ествени те не се слепват и съответно не се сипва нито зехтин ,нито студена вода нито се изплакват след изцеждане. Достатъ4но е да се опитват от време на време за да се разбере дали са готови или не. Правило ми е впе4атление 4е на гръцките спагети пиШе: време за сваряване към 13,14 мин. На мен ми се вижда ужасно много. Тук обикновенните спагети се варят около 8,9 мин. Дано не ви прозву4и като поу4аване,само споделям собствен опит и впе4атления  Grinning

# 34
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Ето финално мнение от мъжа ми, който е работил професионален готвач в ресторант за пица и паста в Лондон (само дето проявява уменията си у дома мнооого рядко, за съжаление):
Спагетите се слагат в голямо количество подсолена вряща вода с доста мазнина. В идеалния случай зехтин, но и обикновено олио става. Водата - колкото повече, толкова по-добре. Качествените спагети (Barilla, Divella) винаги стават по-вкусни и не се разкашкват. При варенето се разбърква чат-пат, което, съчетано с мазнината във водата, гарантира не-слепването им. Може и без мазнина, но тогава се бърка енергично и постоянно...
След сваряването им (обикновено 6-8  минути, за разлика от гръцките, които ако ги варите обозначеното време, се разкашкват и губят вкус) спагетите се прецеждат/вадят от водата. Не се мият със студена вода, ако директно ще се консумират. Смесват се със вече готовия сос и се ядат горещи.
Ако няма да се ядат веднага, се измиват бързо със студена вода и се разбъркват с малко зехтин/олио. Преди поднасяне се потапят във вряща вода, да станат горещи, смесват се със соса, и се поднасят.
Това е Simple Smile

# 35
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Ето финално мнение от мъжа ми, който е работил професионален готвач в ресторант за пица и паста в Лондон (само дето проявява уменията си у дома мнооого рядко, за съжаление):
Спагетите се слагат в голямо количество подсолена вряща вода с доста мазнина. В идеалния случай зехтин, но и обикновено олио става. Водата - колкото повече, толкова по-добре. Качествените спагети (Barilla, Divella) винаги стават по-вкусни и не се разкашкват. При варенето се разбърква чат-пат, което, съчетано с мазнината във водата, гарантира не-слепването им. Може и без мазнина, но тогава се бърка енергично и постоянно...
След сваряването им (обикновено 6-8  минути, за разлика от гръцките, които ако ги варите обозначеното време, се разкашкват и губят вкус) спагетите се прецеждат/вадят от водата. Не се мият със студена вода, ако директно ще се консумират. Смесват се със вече готовия сос и се ядат горещи.
Ако няма да се ядат веднага, се измиват бързо със студена вода и се разбъркват с малко зехтин/олио. Преди поднасяне се потапят във вряща вода, да станат горещи, смесват се със соса, и се поднасят.
Това е Simple Smile
Съгласна с вси4ко написано от Бу ( карай мъжа  да ти готви ,мила,такова ценно кадро требе да се използва  chef Wink) Единствено "оспорвам" мазнината във водата при варене Crossing Arms Wink Аз когато варя спагети и всякаква паста в домаШни условия слагам в подсолена,вода,разбърквам от време на време и това е. Зехтин се сипва евентуално след изцеждането ако рецептата го предвижда... Това е за домаШното приготовление. Имам приятел който държеШе ресторант_пицария тук и той ме е пускал да надниквам в кухнята ,4е ми беШе много интересно:и там не сипват мазнина във водата... newsm78
Малко ОФФ: Бу,много сте сладки и двете с Мая на тази снимка  Heart Eyes Браво за пампата:ние сме на 2г и 2 мес и оЩе не сме се преборили  Embarassed

# 36
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Тенк ю, пийпъл Simple Smile

# 37
  • Italia
  • Мнения: 4 492
De nada   Wink

# 38
  • Мнения: 1 616
Такааааааааа....пак ми трябва съвет. Тая вечер сготвих спагети и станаха много вкусни. Запържих лук, чесън, кайма, гъби, прибавих чаша вино и подправки. Целият този бъркоч го изсипах при вече сварените и изцедени спагети, като налях и 500 милилитра бульон. Оставих ги на котлона, докато течността поизври, като непрекъснато бърках. И точно тук се издъних- спагетите се начупиха и поразкашкаха. Искам да ви кажа, че ги варих в подсолена вода с малко олио и наистина не се слепнаха, но на финалния етап- при бъркането- се начупиха. Освен това са български- май произведени в Добрич. Та къде сбърках или виновни са калпавите спагети?!?!

# 39
  • София
  • Мнения: 708
след като ги свариш, ги слагаш в готовия сос, без да се варят допълнително в соса..аз ги изваждам полуготови и после в соса, сами си се довършват..моя приятелка е омъжена за италианец и казва, че е много важно да не са преварени, даже леко недоварени спагетите..
дано да съм била ясна

# 40
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Виновна си ти - как така ти хрумна да вариш вече готовите спагети със вече готовият сос?!
Пак да кажа: приготвяш соса, какъвто си го избрала; сваляш от огъня и оставяш в похлупена тенджера. Сваряваш спагетите, прецеждаш ги и смесваш със соса. Толкова - никакво варене-печене повече.
Отделно от това българските и гръцките спагети по принцип са чувствително по-безвкусни и се разкашкват. Другия път вземи спагети Divella или поне да са италиански, и ще видиш колосалната разлика Wink

# 41
  • Мнения: 1 616
Виновна си ти - как така ти хрумна да вариш вече готовите спагети със вече готовият сос?!
Ами хрумна ми, защото го видях в поредицата "Вкусът на Европа" (ако се не лъжа, така се казваше)- готвачът запържи чесън, гъбки, зеленчуци, след това метна при тях сварените спагети, добави бульон и бърка, докато изври течността, но неговите спагети не се пихтосаха- може би са били полусварени, знам ли..?!?! Все пал благодаря на Бу и Миленка за съветите, едно е ясно: никога да ен преварявам спагетите! Но да подчертая, че въпреки че изглеждаха като сдъвкани и изплюти, бяха мнооооооооооооого вкусни и домочадието си облиза пръстите!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 42
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Хихи, това май е най-важното Wink
Но за такъв метод като на този готвач сефте чувам... Нищо, другия път пробвай по моя начин и пак постигни такива отлични на вкус резултати!!!

# 43
  • Мнения: 2 282
Станаха страхотни, най-вкусните, които съм готвила!!! благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт