Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 549
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
venity, и аз не мога да помогна с информация, но трябва да си възможно най-спокойна. Щом са ти казали, че не е нищо страшно, значи е така!

Аз влизам да се похваля след втората ФМ. Бебка е добре (потвърдиха пола Ribbon ). По календар съм 20гс+3, а отговаря на 20+6дни и е цеели 388грама Heart Eyes Не шаваше колкото на предишния преглед, но пък си криеше личицето.
В 24гс ще ходя за фетална ехокардиография. По принцип не е задължителна, но брат ми е с Тетралогия на Фало и при мен си е наложително - за всеки случай.
Както и преди бременността съм си с ниско кръвно, но и с висок пулс - рядко под 85. На 22.08 ще го кажа и на ЖК. Да видим какво ще ме прави.
И един въпрос. Какви комбинирани витамини ще препоръчате?

# 211
venity, и аз не мога да помогна с информация, но трябва да си възможно най-спокойна. Щом са ти казали, че не е нищо страшно, значи е така!

Аз влизам да се похваля след втората ФМ. Бебка е добре (потвърдиха пола Ribbon ). По календар съм 20гс+3, а отговаря на 20+6дни и е цеели 388грама Heart Eyes Не шаваше колкото на предишния преглед, но пък си криеше личицето.
В 24гс ще ходя за фетална ехокардиография. По принцип не е задължителна, но брат ми е с Тетралогия на Фало и при мен си е наложително - за всеки случай.
Както и преди бременността съм си с ниско кръвно, но и с висок пулс - рядко под 85. На 22.08 ще го кажа и на ЖК. Да видим какво ще ме прави.
Браво  за бебка 💗💓 Аз пия Прегнадуо ,ако не се лъжа  . Иначе съм в същото положение  супер ниско кръвно+висок пулс.Сутрин ми е до 110 в легнало  положение .Пия по едно 3в1 само  . Вечер и докато спя спада на 80,което уж е в някаква норма,колкото и да усещам,че не ми е ок. Кардиолози уж не  виждат проблем.Препоръчвам и вие да посетите кардиолог,АГ без проблем може да даде направление. Моята последно дори ми даде 3 за различни  специалисти, а все лъжат ,че повече от 1 не може.Явно си е  докторски трик и лъжа.

# 212
  • Вестерос
Мери, аз съм доволна от prenatal denk+ dha, пия ги от 13 г.с., отделно вземам витамин д перла на Ойлсен, защото ми беше паднало витамин д-то.

Привет, чета ви отдавна, 23 г.с., розови панделки, по календар термин 03.12, но по бебе е все края на ноември.

# 213
При първата ми бременност с дъщеря ми имах такъв проблем - разширени бъбречни легенчета, но имахме и проблем с кръвотока на сърцето. Затова имаха съмнения за даун и правихме амниоцинтеза. Нямаше Даун, но тя си се роди с тези два проблема - "дупчица в сърцето" и разширения на входа между бъбреците и уретрите. За щастие нямаше нужда от лечение и операции, а само от проследяване. Сърцето се оправи като беше на три месеца, а за бъбреците ни казаха да сме повишено внимание за уроинфекции. Но да чукна на дърво, досега не сме имали нито една такава, тя си е едно здраво дете отвсякъде. Тогава разбрах, че много голям процент от децата се раждат с този проблем на сърцето и си го израстват. Щом споделих с близки, още три мои роднини и приятелки ми казаха същото за техните деца и че проблемите са се оправили. Разказвам всичко това, за да не се паникьосвате излишно. От втората фетална морфология на дъщеря ми тогава до раждането и бъбречните легенчета почти се бяха оправили. Препоръчвам ви да запазите спокойствие, да не се паникьосвате излишно, хормоните на стреса не влияят добре на плода.

Мами  във 22 г.с съм , ходих на втора фетална морфология и ми казаха че бъбречните легенчета са с напречно разширение 5,0мм , казаха ми че просто ще проследяваме , не е нищо страшно. Много съм притеснена да не има някакъв проблем като се роди бебчо. С първа бременност съм и от всичко се притеснявам. Моля ако някой е минал по този път да сподели , ще съм много благодарна.

# 214
  • София

meri.d.3, и моят АГ, и ендокринологът ми, и акушерките ми са против приемането на добавки без установен недостиг или дефицит и подкрепям мнението им. А ако се установи нужда, изписват лекарствена форма, а не хранителна добавка. И пак не в комбиниран вариант, а конкретно каквото си ми е нужно. Сега приемам например желязо, Б12 и витамин Д, но всичко след направени изследвания.

# 215
  • София
Днес бях на втората фетална морфология. Бебока върви с 1 седмица напред. Вече е около 420 гр. За пола също на 100%  потвърдиха, че е господин. Много е вълнуващо да си видиш бебето и какво прави в корема. Някоя мама може ли да каже дали при 3-тата фетална предлагат да се направи клипче на бебето за спомен?

# 216
  • Варна
Днес бях на втората фетална морфология. Бебока върви с 1 седмица напред. Вече е около 420 гр. За пола също на 100%  потвърдиха, че е господин. Много е вълнуващо да си видиш бебето и какво прави в корема. Някоя мама може ли да каже дали при 3-тата фетална предлагат да се направи клипче на бебето за спомен?
Е браво чудесни новини наистина е голям мъж ние миналата седмица бяхме 320 гр 😇, но било ок.
Относно клипчетата не знам дали може на 2-рата бях е с ММ и му дадоха да снима от екрана понеже снимките са черно бели , а на екрана се ви да по добре. Но и на мен ще ми е интересно ако може.

# 217
Все така с хубави новини да сме след всеки преглед! Flowers Four Leaf Clover
За клипчето си зависи от лекаря. На мен още на ранния скрининг ми дадоха флашка, която да нося всеки път. На нея качват всичко, което се снима. Има клипчета, снимки и pdf на листа с резултатите. Ама то за 170лв би трябвало да е така Grinning

# 218
Здравейте,
вчера бях на втора фетална морфология. Всичко с бебето е наред, потвърдиха пола - момиче ще е, 475 грама. Притесни ме обаче дължината на шийката на матката. Оказа се, че е 23 мм. Доктора ми изписа утрогестан и каза да мина след 4-6 седмици за нов преглед. За сега смята, че няма нужда да ми прави серклаж.

# 219
Здравейте,
вчера бях на втора фетална морфология. Всичко с бебето е наред, потвърдиха пола - момиче ще е, 475 грама. Притесни ме обаче дължината на шийката на матката. Оказа се, че е 23 мм. Доктора ми изписа утрогестан и каза да мина след 4-6 седмици за нов преглед. За сега смята, че няма нужда да ми прави серклаж.
Много почивка  и лежане. Трябва да се мери пак.При мен беше 30мм,после 29,сега последно 34 я мериха. Имах и много контракции  .Сега малко  утихнаха нещата,но гледам нищо да не правя.Дори за чистене  не си давам зор,колкото  и да обичам всичко  да свети.

# 220
  • Варна
Здравейте,
Много почивка  и лежане. Трябва да се мери пак.При мен беше 30мм,после 29,сега последно 34 я мериха. Имах и много контракции  .Сега малко  утихнаха нещата,но гледам нищо да не правя.Дори за чистене  не си давам зор,колкото  и да обичам всичко  да свети.
Контракциите ли предизвикват това скъсяване на шийката?
meri.d.3 първата ми морфология беше при д-р Марков мисля че същите пари, но само в един сайт ми дадоха потребителско име и парола и там бяха снимките. Знам че преди са се давали такива дискове скоро и аз не съм попадала на такива. Явно има опция трябва да се поиска ако по принцип не дават

# 221
Здравейте,
[
Доктора не каза каква е причината. Каза само, че това не се повлиявало от начина на живот.Аз не усещам контракции. От време на време само кръста леко ме стяга, но от страната където имам травма и не съм сигурна дали са контракции. Аз пия Алеракт 2х1, магнерот х1, шустлерови соли магнезий. Вече и утрогестан вагинално х2 вечер.

# 222
Здравейте,
meri.d.3 първата ми морфология беше при д-р Марков мисля че същите пари, но само в един сайт ми дадоха потребителско име и парола и там бяха снимките. Знам че преди са се давали такива дискове скоро и аз не съм попадала на такива. Явно има опция трябва да се поиска ако по принцип не дават

Нямам идея дали са виновни те,но при мен бяха болезнени и чести.  Сега пак имам ,но по-рядко. Във Мц където ходя дават диск срещу 30лв.Важи само за третата морфология.

# 223
  • София
Момичета под колко мм се смята, че има скъсяване на шийката под 40 мм. ли? Колко сме смята за оптимално?

# 224
Моето АГ каза че под 25мм се смята за скъсяване, най-добре се смята ако е 40-35мм.

Общи условия

Активация на акаунт