Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 509
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Имам такива менструални болки понякога,но пия но шпа 3по 2. Сега намалих и пия само вечер 2,че повече нощно време ми ставаше така.Имам си и  контракции.Бяха над 20 на ден,но започнах да лежа наз 20 часа дневно,никъде не ходя освен до кофата за боклук и ги намалих на 10тина. Много ми е кофти,но тепърва съм в 6ти месец и страхът е голям.

# 316
  • Вестерос
Аз съм от 16 г.с. на магнерот 3х1 като преди това много рядко за кратко имах менструални болки и само тогава съм пила но шпа.

Флейм, почивай! Ще мине! Пращам ви и на двете положителна енергия.

# 317
Здравейте мамииии. Моята бременност върви доста леко за сега. Спа си нормално, разходки....няма грижи. Вече съм в 25г.с. и както си качвах кг бавно и постепенно, вчера се качвам на кантара и баааам 3 кг за 2 седмици. А се храня по същия начин както преди. Не се ограничавам, но мога да кажа че и въобще не прекалявам. Никога не съм пазила диети и съм била слаба. При вас как вървят килограмите?

# 318
  • Вестерос
От днес и аз съм в 25 г.с. и вчера се претеглих , малко не е срам.. почти +10 кг съм, а не ям много неща 🙄

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 11:57 от Tiffany А

# 319
Аз съм +9 и съм в 23 г.с. ...
Не ми се мисли до края, сега повече се вдижа в сравнение с първите 5 месеца, но много съм надута, краката от коляното на горе, ръце, корема....

# 320
Аз съм +9 и съм в 23 г.с. ...
Не ми се мисли до края, сега повече се вдижа в сравнение с първите 5 месеца, но много съм надута, краката от коляното на горе, ръце, корема....

Аз съм +7 като 3 ги качих последните две седмици. А аз се радвах че няма да кача много, но ако продължавам така.... Нз. Ще се сваля после.

# 321
Аз съм +5кг. 21 г.с. Момичета, как сте в 25 г.с пък с термин декември? Аз ли нещо не смятам как трябва?

# 322
Аз съм с 9кг+ от началото сега съм 23+0 , но мисля , че леко отслабнах заради ковид.... Дано бебчо да си набира сили и грамове от където може и от това , което се опитвам да ям през този период....

# 323
Аз съм +8кг в 24+2гс. Уж не ям както предишната бременност, но килограмите си растат, какво остава до края не знам. Първата бременност бях +18сг, но последния триместър ударно качвах. След раждането пък нямах никакъв апетит, можех с дни да не ям, но се хранех заради кърменето. Сега се надявам да не е така, но каквото-такова. Важното е бебчетата да се появят живи и здрави.

# 324
Аз съм +5кг. 21 г.с. Момичета, как сте в 25 г.с пък с термин декември? Аз ли нещо не смятам как трябва?

25г.с съм с термин 8 декември. И на мен не ми излизат сметките ама докторите така казват 🤪😁🤯

# 325
Смята се от първия ден на последната менструация. Това ти е първа седмица до седмия ден, после втора,трета...та до  39 и хоп бебче ❤️. Simple Smile Моят термин е 22.12, сега съм в 23 седмица или 22 +3 навършени:).
А за килограмите, аз съм +3 кг. Предната бременност качих около 15 кг,което е ок, бързо свалих,но после с кърменето ядях повече въглехидрати,при мен това помагаше да има достатъчно кърма, и качих пак. Ноо отмина време и се въведох в добри за мен килограми. Сега има д и, в които си се увличам в хапването, има един зрънчо дето ме изкушава много в последно време:). Но в други дни се храня по- малко, не ми се яде толко. Гледам да се разхождам, това определени ми помага на мен да удържам нещата прилично за сега Simple Smile. Също и йога, веднъж седмично .

# 326
  • Вестерос
Моят термин е 03.12, от прм днес ми е точно 25 г.с. + 0 , реално от утре почвам 26 г.с.. На преглед при АГ така ми го водят.

# 327
25 г.с + 16кг( бременна с близнаци). В първи триместър имах вълчи апетит, още тогава качих доста. Сега вече не се храня като невидяла.Joy
Спасява ме единствено това, че съм 1.82 и не изглеждам толкова огромна. До преди седмица ходех на работа и там стоях на крак по 8 часа, имах страшно отичане на глезените и по самите ходила от горната страна към пръстите. Сега вече съм в болничен и лежа повече и подуването изчезна. Моя термин е за 02.12.

# 328
Да се включа в темата за контракциите. През цялата бременност имам, понякога са много, понякога малко. Често не ги усещам, но се виждат на ехографа. Пия магнезий, но шпа и слагам утрогестан от началото на бременността. Не мога много да се разхождам заради болки ниско долу в корема. Имам спомен, че и при първата бременност беше нещо такова, тогава родих на термин. Ако плацентата ми се вдигне и престане да е превия, сигурно ще избутам и сега до термин. Искам да кажа, че и с контракции се избутва цяла бременност, но трябва майката да е внимателна. Разбира се, понякога като станат редовни през минута и са часове, звъня на аг. Болницата виси като "заплаха" през цялото време. Преценявам рисковете на момента всеки път. Първо пробвам с лежане и лекарства и засега това сработва. Разбира се, ще вляза и в болница, ако се наложи, с първата бременност два пъти лежах. Но това само по себе си е голям стрес - неприятна, неудобна обстановка, няма какво да се яде, хигиената пада (лятото това ме тормози определено), по стаите е жега или пък духа от климатици, други жени с окъсани нерви, персонал, който те овиква... Аг-то ми обяснява всеки път с какво ще е по-различно, ако съм в болницата от вкъщи и обикновено е само, че ще ми наливат магнезия на системи (това е кофти преживяване, от опит), а но шпа ще е на инжекции в дупето (и това е кофти). Та... Засега се справям и така.

За кг, последните две седмици качих един кг. Засега съм още -2 от зачеването насам, но понеже съм по-пълна, не искам да качвам повече от още 4-5 до раждането. Усещам промяна в усещането за глад. Случва се да огладнея скоро след ядене или да изям нормалното количество и да усещам глад като в началото. Бебето вече е над 1/2 кг и изглежда търси храна. Simple Smile

Забравих да кажа, че при контракции правя също и дълбоки релаксации. Просто отпускам все повече и повече тялото докато лежа, съчетавам с равномерно, малко по-дълбоко дишане, и да ви кажа, върши работа. Трябва само да се упражнява, за да стане навик на тялото да се отпуска. Не знам дали знаете, но всяка мисъл, различна от приятна, предизвиква стягане на мускулатурата. Затова - почивка, приятни занимания и релаксации.

Чела съм, че преди векове в Япония щом някоя жена забременее (аристокрацията, разбира се), са я изпращали в нещо като спа курорт - красиви градини, слуги, за да може жената да гледа през цялата бременност само красиви неща, да си почива и да няма нищо негативно около нея. Как ми се иска да имахме такава традиция в наши дни и тук! Grinning

# 329
Здравейте.
Аз съм с термин 1 януари, от София съм.
Бях на фетална морфология при Чучумишев в 20 седмица +1 ден. Всичко е наред.

Поради прееклампсия в първата ми бременност, ще раждам 38 или 39 седмица- края на декември.
Секцио ще е, защото първи път беше секцио.

Как мислите как работят болниците по време на Коледни празници?

Общи условия

Активация на акаунт