Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 500
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм в 26гс (25+1), термин за първите дни от декемрви (пиша го така, защото АГ-тата, при които се следя го изчисляват различно, но би трябвало 02.12.22г.). Качила съм 3-4кг, като с вируса, който боря от няколко дни може и да върна малко назад.

Kaderay, ти как си? Как преминава ковида?
[/quote
Благодаря, да кажа , че днес следобед съм по добре . Карантина ми е 7 дни и след два приключва . Нямала съм температура до сега освен снощи 37.3(най-много) Боря се със световъртеж най-вече и не мога да стоя дълго на крак.... Бебчо си шава , но да и аз съм един килограм назад . Надявам се с бебка всичко да е наред.....

# 346
Kaderay, скорошно оздравяване!

Объркването със седмиците идва от факта, че някои АГ си смятат примерно 24+3гс, а други казват направо 25гс. Същото е и с термините -по правилно е да се смята по датата от предишната редовна менструация, а не по данни от ехографа, защото различните апарати мерят различно.

# 347
Аз съм с термин 25.12 и моето момче върви с 7-8 дни назад, също съм с късна овулация, дано да наваксаме малко. И той така риташе по 2-3 пъти на ден, от една седмица все едно че прави циганско колело в мен.
Същото и аз, седмици и термин😁 При мен беше късна овулация, и вървим 5 дена назад. Ще видим на следващия преглед дали съм наваксала😄

Иначе съм +5кг, но бях с поднормено тегло и все ме е страх, че ще е малко бебе.
Отделен въпрос - случвало ли се е един ден бебчето да е по-спокойно, а друг все едно боксов мач и корема подскача? Не знам дали е от бурята в момента или от баклавата, която ядох, но доста рита🤔 Май ще звънна на АГ в понеделник😅

Аз съм +5кг. 21 г.с. Момичета, как сте в 25 г.с пък с термин декември? Аз ли нещо не смятам как трябва?

25г.с съм с термин 8 декември. И на мен не ми излизат сметките ама докторите така казват 🤪😁🤯

# 348
Няма да се притесняваме за килограмите! Важното са здравите бебчета🥰🙏
Аз съм професионален инструктор по групови тренировки, ще направя на всички ни по една безплатна програма за вкъщи, без оборудване, да свалим излишното😁
Иначе и в момента правя тренировки за бременни, по 20мин вкъщи, помагат ми не само физически, но и да се разсея от безпочвените тревоги😅

# 349
  • Вестерос
Аз съм професионален инструктор по групови тренировки, ще направя на всички ни по една безплатна програма за вкъщи, без оборудване, да свалим излишното😁
Иначе и в момента правя тренировки за бременни, по 20мин вкъщи, помагат ми не само физически, но и да се разсея от безпочвените тревоги😅
Обещаваш лиии?
Аз над пет години ходех редовно на зумба и от време на време на фитнес, от октомври не съм поради ред причини и откакто видях теста също, то и два месеца бях на легло.

# 350
Обещаваш лиии?
Аз над пет години ходех редовно на зумба и от време на време на фитнес, от октомври не съм поради ред причини и откакто видях теста също, то и два месеца бях на легло.

Обещавам! 🤗

# 351
Объркването със седмиците идва от факта, че някои АГ си смятат примерно 24+3гс, а други казват направо 25гс. Същото е и с термините -по правилно е да се смята по датата от предишната редовна менструация, а не по данни от ехографа, защото различните апарати мерят различно.

Започвам да оставам с впечатлението, че всяко АГ си брои седмиците както си иска. На мен АГ-то ми каза, че 24+дни се води 24 седмица, т.е. че се броят пълните седмици. А като гледам коя седмица ме изкарват според ПРМ, то явно първата седмица я броят нулева. И това при трима различни АГ-та (АГ-то, който ме следи, и тези, при когото правих първата и втора ФМ). Та аз тотално се обърках и не знам в коя седмица съм Laughing

# 352
Лекарите използват първата дата на последната менструация, ето този калкулатор е универсален https://www.theivfjourney.com/due-date-calculator/ и използва същата формула и с точност ще ви покаже по цикъл в коя седмица сте. По това би трябвало да се водят. А иначе на самите прегледи могат да кажат че върви напред или назад и съответно на документа да пише друго нещо.Аз например точно влиза в 22г.с. и 0 дни и това си се води 22 докато не се завърши напълно, но бебка върви една седмица напред, защото съм инвитро и имах изместена овулация, заради медикаментите, които ми слагаха. Но от опит покрай мен, бебето си тръгва, когато си реши само… Та това е просто ориентировъчна дата 😎

# 353
  • Вестерос
Може би е така, по този калкулатор, който си дала, съм 25+2 г.с., ако отида днес при моето АГ обаче няма да ми го пише 25+2, а 26 г.с.

# 354
И аз днес съм 25+2 г.с . но аз си го броя за 25 г.с . В събота започвам 26 г.с. В събота започвам нова седмица , така ми е по лесно да си ги смятам .

# 355
  • София
Може би се повтарям, но за това кой как нарича седмиците си има две "школи" 😁

Акушерките ми на 22+3 ще кажат 22-ра седмица, а АГ-то казва 23-та. И двете страни са категорични, че така е редно и всеки си има доводите. Даже в приложението ми за бременност може да си избираш по единия или по другия начин да го изписва. Та, свикнах и не ми прави впечатление.

# 356
Аз за седмиците използвам този календар и си знам, че в петък влизам в следващата седмица. Днес по него съм в 22+3дни, а следобяд съм на преглед и ще видим бебка на какво отговаря по размери.
А за месеците гледам тази схема (календарните)
Скрит текст:

За килограмите не ми се говори въобще Joy 2019г бях влезнала във форма, после пандемия, работа от дивана и спрях да свалям. 2020г ми беше операцията заради извънматочната и оттогава до декември 2021 съм +20кг. Тази година успях до март да сваля 7-8кг, които вече съм "наваксала". Живот и здраве след раждането ще се стягам да си вляза в норма, само да сме добре с бебка.

# 357
Явно има АГта, които по по-различен начин смятат, просто аз не съм попадала на такива 😀 А за месеците, като лежах в болницата, ми обясниха следното https://ohnamama.bg/bremennost/gestacionna-sedmica-znachenie-izc … -bremennostta-467. Другите 3ри момичета бяха близо до термин и голяма дискусия стана по темата 😁

А за килограмите, аз още не съм качила.. след притесненията последните два дни съм даже -1 кг и съм 64 в момента 😕

# 358
Аз винаги си ги водя по последна менструация 23+3 и АГ си ми казва точно така като съм по калкулатор.....

# 359
  • Вестерос
Важното е всичко да е ок до края ☺️☺️☺️

Общи условия

Активация на акаунт