Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 504
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Момичета забелязвали ли сте да имате косъмчета по корема ? Аз от известно време забелязах че са ми се появили косми по тъмната линия на корема. Някой хора казват че след бременността изчезват, но аз незнам все още . Да ги махам ли , или да ги оставя  това е въпросът Grinning

# 361
  • София
Важното е да сме живи и здрави ние и бебетата. Аз нещо настинах и сега пия чайове и се надявам да оздравея по-бързо. В сряда съм на преглед и ще видя юнака. Върви си 1 седмица напред и от последната фетална. Вече ми става по-тежко и по-бързо се изморявам. Вечер имам болки в срамната кост и от време на време крампи. Магнерота дори и в малки дози ми предизвиква сърцебиене ще кажа на АГ в сряда. Има ли някой друг с такъв проблем при малки дози? Искам не искам го пия, че иначе много ме схващат краката.

ПС: Почнах с пазаруването на бебешка козметика в Нотино има доста намалени неща на Мустела, ако някой се интересува. Използвайте и допълнителния код "sale" вчера ми даде допълнителна отстъпка.

# 362
Моето коремче е цялото космато😆😅 Четох, че е нормално, и после ще паднат. Не ги махам - мислех за епилиране, но не искам да шумя на бебчето😄

Момичета забелязвали ли сте да имате косъмчета по корема ? Аз от известно време забелязах че са ми се появили косми по тъмната линия на корема. Някой хора казват че след бременността изчезват, но аз незнам все още . Да ги махам ли , или да ги оставя  това е въпросът Grinning

# 363
Няма да се притесняваме за килограмите! Важното са здравите бебчета🥰🙏
Аз съм професионален инструктор по групови тренировки, ще направя на всички ни по една безплатна програма за вкъщи, без оборудване, да свалим излишното😁
Иначе и в момента правя тренировки за бременни, по 20мин вкъщи, помагат ми не само физически, но и да се разсея от безпочвените тревоги😅
[/quote
Оооо супер Simple Smile значи и с това се уредихме, можем смело да гледаме напред Joy
В айко имаше намаление на бебешки неща, вчера ходих и взех един комплект спално бельо, много мекичко Simple Smile 25 лв, 4 неща в комплект, препоръчвам го.
Харесах и кошарка и май ще сменя подвижната с дървена, но още се чудя. Вие какво мислите, като размер е едно и също, просто наистина се чудя. Дървената и тя е на колелц

# 364
  • Вестерос
Аз съм с магнерот 3х1 ,но съм нямала такъв проблем.
Преди две седмици бях настинала аз, един ден ме болят гърло и пет дни запушен нос и хрема. Мога, ако искаш да споделя какви бабини илачи си правих.

# 365
  • Варна
Аз съм с магнерот 3х1 ,но съм нямала такъв проблем.
Преди две седмици бях настинала аз, един ден ме болят гърло и пет дни запушен нос и хрема. Мога, ако искаш да споделя какви бабини илачи си правих.

И аз пия магнерот от началото 2х2 и нямам оплаквания.
Tiffany споделяй бабини илачи и аз предпочитам такива пред хапчета. За сега не съм имала дискомфорт, но есента лека полека идва ще си ги запазя ако имам нужда Yum
Иначе с кг съм  +7кг, което за мен си е много не съм минавала 50кг през целия си живот и сега като наближавам 60 кг Dizzy Face , но имам доверие на тялото си и се надявам, че до лятото ще си върна формата.

# 366
На мен Магнерота точно за сърцебиене ми го изписаха. Не е от него, напротив! Той помага на сърцето! От хормоните е сърцебиенето. Наложи се да посетя кардиолог и откакто пия 2 по 1 Допегит съм ок. При мен проблема с изтръпването и мравучкането в ръцете продължава, не зная какво да правя вече....

# 367
  • София
Някоя имала ли е вече т.нар. "Бракстън Х" контракции? Четох за тях, но още не мога да разбера дали се усеща неволното свиване на мускулите или не при всяка жена? Свиването на мускулите подобно като при оргазъм ли е или е по-слабо изразено? 

# 368
  • Вестерос
Бабини илачи- за гърло- 2,3 пъти на ден изцеждах един лимон, слагах към него една с.л. мед, разбърквах и слагах малко вода. Пиех го и затоплено, много приятно се получаваше.
-правех си гаргари с топла вода, в която е разтворена 1 ч.л. сол

За нос - правех си промивки на носа пак с топла вода и разтворена сол в нея, наливаш в едната ноздра, накланяш глава, докато излезе през другата 😁

Отделно си бях взела да смуча от лукчетата с мед и лимон, които са и за всеки случай един разтвор за нос за бебета с морска вода, ама го ползвах един път само.

# 369
При недостиг на магнезий се получава сърцебиене, може и аритмия. Обаче при предозиране също. Аз от месеци съм на високи дози и сега като лежа на лявата страна често имам сърцебиене. Отдавам го на магнезия, но не мога да намаля.

Бракстън контракциите се усещат като стягане или втвърдяване на корема - частично или целия, би трябвало без болка. Нищо общо не намирам с оргазъм.

# 370
Може би се повтарям, но за това кой как нарича седмиците си има две "школи" 😁

Акушерките ми на 22+3 ще кажат 22-ра седмица, а АГ-то казва 23-та. И двете страни са категорични, че така е редно и всеки си има доводите. Даже в приложението ми за бременност може да си избираш по единия или по другия начин да го изписва. Та, свикнах и не ми прави впечатление.
То иначе не ми е толкова важно, но проблемът идва, когато трябва да си взема час за ФМ и се чудя за коя седмица да запазя Smile. Че и моя върви една седмица напред и съвсем не знам за коя да взема. Но това да са проблемите Smile

# 371
  • Вестерос
И на двете ФМ ходих в други седмици, единия път закъснях със запазването, втория беше в ремонт клиниката. Никакъв проблем не ми е правил лекаря, че не съм точно в определените седмици. Виж за феталната ехокардиография държаха да съм до 24 включително.

# 372
Първата бременност от 4м бях с контракции и освен схващане на кръста, нищо друго не усещах. Спомням си обаче подготвителните контракции 2-3седмици преди раждането -бяха си нормални контракции като менструални болки и то отвреме на време.
Сега пак ехографа показва, че имам контракции, а аз нищо не усещам -нито стягане, нито втърдяване на корема, за "менструални болки и дума  не отварям"...
 А кои от двата вида контракции са "Бракстън -Х" не мога да ви кажа.

# 373
Здравейте мами, на коя от вас дали е запозната от кога влизат в сила новите промени по ЗК, за феталта морфология и увеличаването на прегледите по ЗК.

# 374
Днес за първи път усетих контракции от вида на менструални болки. Притеснявам се веднага си легнах и лежа чакам да се успокои всичко. Имам ужасни киселини и болки в стомаха не знам да ли са от лекарствата? Как се справяте по време на контракции какво се прави?? И кога се търси лекарска помощ?

Общи условия

Активация на акаунт