Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 500
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
Лекарска помощ според мен, ако не ти минава известно време. Пи ли но шпа?

# 376
Kaderay, в деня, в който се разболях усещах болки тип менструални и АГ ми каза, че заради вируса може да се появят такива контракции. Пия си магнезия, но-шпа и алеракт и вече не съм усещала.

Итилия, на мен няколко пъти ми се случва да  се събудя от такова усещане, което в първите секунди е точно като стягане долу като при оргазъм, само че неприятно. Не знам дали са контракции, защото не ми се стяга целия корем (матка).

# 377
Днес бях на поредния преглед. Всичко с бебка е наред, вече е 776гр. Спеше на прегледа. На АГ не й хареса разположението на пъпната връв, но каза, че не е притеснително за сега. От няколко дни след хранене ми става зле -причернява ми, доспива ми се, все едно ми пада кръвното. Споделих това с АГ и ме праща на ОГГТ. Направих си екперимент КЗна гладно 4.3, доядох закуската на детето(макарони със сирене) и 1ч след това беше 8.9. Споделих го с АГ, но тя каза, че не може да се гледа по храна, затова се прави обременяване с глюкоза, ако има нещо- ще се проличи там.
Контракциите са понамаляли, каза, че добре ми се отразява магнезия.

# 378
Привет!
Аз бях скоро на фетална - бебка върви една седмица напред от самото начало, но няма нищо притеснително, освен дълги кости и дълга раменна кост (каквото й да означава това). Проф. Марков ме увери, че притеснително е по-скоро скъсени кости, а не дълги. Татко й е висок и плесна с ръце, иска да е височка, само аз се изпопритесних, но май няма за какво.
Хемоглобимът ми е 114 и пия Сорбифер по 1 на ден. Магнезият ми е Биолектра. Оксид се води. Май само аз пия такъв. Забешязвам, че повечето от вас са на популярните Магнерот и Магнерич. С първото ми дете пиех Магнерич в огромни дози.
За бебешки покупки не бързам, по-скоро бременнлийски си купувам засега, да си улесня ежедневието - олио за мазане (Bio oil против стрии), възглавница за спане, колан за корема (предния път носех такъв в последния триместър и много облекчаваше кръста.
Смятам да сменя витамините Фемибион с Елевит, хвалят ги много. Някой, някакви наблюдения?

# 379
Здравейте.
Да споделя, че от Тотема(желязо) имам леки отоци по краката Sad

# 380
А фемибион 2 има ли ги по аптеките? В нашия град трудно се намира, дори ми казаха, че са ги спряли и няма по складовете налични. Заместих ги с Прегнакеър макс.
През първата бременност пих Магнерич, но не си спомням дозата, може би по 1 на ден. Сега си взех magnesium complex на Natures way и пия по 1 вечер. Първата седмица пих по 2, ударна доза, после минах по 1 вечер.

# 381
Аз пия Сорбифер и нямам оплаквания. Нито киселини, нито отоци. Не беше особено скъпо, дано е ефективно.

Здравейте.
Да споделя, че от Тотема(желязо) имам леки отоци по краката Sad

# 382
Момичета, аз пак се озоновах в болница.. от вчера с гадни болки в дясно, предимно като се движа и болки в кръста. Та и с неспокойна матка и ме включиха отново на системи гинипрал. Голяма чуденка сега какви са тия болки в дясно, отпред и одзад, които не се повлияват нито от гинипрала, нито от спазмалгон мускулно 😳

# 383
Butterfly, сещам се че с предната ми бременност, точно 6 ти месец беше, една сутрин се събудих с адски болки в ляво. Не можех да си поема дъх от болка, ужасно ми беше. Едвам станах от леглото, отидохме при Аг, тя ме прегледа, но не откри нищо притеснително. Даже и бъбреците ми огледа с нейния ехограф, би ми папаварин. Каза да си ходя и каза ако продължи и след 3 часа , да ходя в болницата. Прибрах се, легнах, боля ме още час, почнах обаче и да се успокоявам и ме отпусна. Това беше. Мина. И аз не разбрах какво беше. Но искам да ти кажа, че спокойствието е най- важно, приемаш случващото се и вярваш, че скоро ще премине. Успех

Момичета, аз пак се озоновах в болница.. от вчера с гадни болки в дясно, предимно като се движа и болки в кръста. Та и с неспокойна матка и ме включиха отново на системи гинипрал. Голяма чуденка сега какви са тия болки в дясно, отпред и одзад, които не се повлияват нито от гинипрала, нито от спазмалгон мускулно 😳

# 384
Сега предполагат някаква уроинфекция заради левкоцити в урината и често пишкане.. а и тази болка в дясно е само като ставам до тоалетната и от нищо не се повлия - гинипрал, папаверин, спазмалгон 🤔 кръста също.. Сега пуснаха стерилна урина и ще включат антибиотик пък да видим 🤷🏼♀

# 385
  • София
Butterfly_Lilly, стискаме палци всичко да се оправи! Важното е, че си взела мерки на време и си отишла в болница. Вярвам, че там ще си в добри ръце и ще ти обърнат внимание.

Възможно ли е бебето да се е позиционирало по такъв начин, че да опира от тази страна, от която те боли? Чувала съм за такива случаи.

# 386
Аз петък и събота бях с ужасни болки и проблем с уринирането , 4х2 нош па и 4х2 магнезий.В понеделник като отидох на лекар се оказа че бебето натиска десния ми пикочен канал .Вече съм ок , предполагам и при теб ще мине за 2-3 дни

# 387
Благодаря ви момичета! Не са ми казали такова нещо, ама знам ли.. нищо не изключвам, ще видим сега и стерилната урина как ще е. Аз вече веднъж лежах с контракции преди месец и сега като са видяли неспокойна матка, решиха да не рискуват, че и леко се е скъсила шийката и е към 27-8мм от 33 преди три седмици. Явно тежкия емоционален уикенд също оказа влияние.. два дни притеснение за баща ми, не спане и отслабване и ей го на.. Надявам се наистина това да ми е последно влизане в болница преди раждането 🤗

# 388
  • Вестерос
Бъди силна! Знам, че е трудно, но трябва за бебето!

# 389
Благодаря ви момичета! Не са ми казали такова нещо, ама знам ли.. нищо не изключвам, ще видим сега и стерилната урина как ще е. Аз вече веднъж лежах с контракции преди месец и сега като са видяли неспокойна матка, решиха да не рискуват, че и леко се е скъсила шийката и е към 27-8мм от 33 преди три седмици. Явно тежкия емоционален уикенд също оказа влияние.. два дни притеснение за баща ми, не спане и отслабване и ей го на.. Надявам се наистина това да ми е последно влизане в болница преди раждането 🤗
Всичко  ще е наред!Извинявяй в София ли лежиш?Аз бях в болница преди месец,преди дни пак ме сви яко корема,бях цяла нощ с болезнени  контракции,но издържах два дни и ми помина.Глупаво звучи,но си назначих Алеракт (добавка се води,но док като я питах не пожела да го изпише преди месец,а от Магнерот получих единствено силна диария).Дали е от него не знам,но сега имам по-редки болки.Изчаквам си прегледа другата седмица и съм на тръни.Дано нямам повече скъсяване,че и моята беше 29мм,но уж не било толкова зле.
Аз също  имам  левкоцити (12 на брой) в урината  и сигурно ще пускам стерилна.Пия и  червена боровинка.

Общи условия

Активация на акаунт