Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 489
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Вестерос
Не пускате ли само стерилна? По касата моята АГ до сега два пъти с ПКК и т.н. ме кара да пускам само стерилна урина.

# 391
Днес след ковида си пуснах кръвна картина и урина....Така оказа се , че съм с високи левкоцити, и бактерии 😞 Утре съм на стерилна..... Днес се отбих до ДМ и нещо от вътре ме накара да купя памперси за недоносени 0 номер взех си един пакет и два пакета 1. Лека полека започвам вече ...

# 392
  • Варна
Днес след ковида си пуснах кръвна картина и урина....Така оказа се , че съм с високи левкоцити, и бактерии 😞 Утре съм на стерилна..... Днес се отбих до ДМ и нещо от вътре ме накара да купя памперси за недоносени 0 номер взех си един пакет и два пакета 1. Лека полека започвам вече ...
След Ковид знам че е нормално се променят показателите. За жалост самия Ковид (поне аз го минах леко) ,но има по-сериозни последици след това. Но просто мисля,че си действала много крайно, защото познавам бременни минали Ковид и си родиха без проблем на термин. Пази се и мисли позитивно 🤗
Другата седмица и аз съм на изследване за кръв и урина и вече нямам търпение,че като чета какво става 😵‍💫 и мисля, че и при мен АГ не пуска стерилна урина.

# 393
  • Вестерос
След ковида има повишаване на левкоцитите точно, както и д-димера трябва да се следи. Даже се казваше по едно време поне две седмици да са минали след преболедуване и тогава да се пуска ПКК да се види кое, как. Црп-то е много важно също да се следи заради ковида.
Следят ли ви го сега по време на бременност д-димера? Аз си го следя на две седмици с другите заради тромбофилията.

# 394
Аз съм в шок след моите изследвания. Понеже следя от време на време витамини Б12, Д и желязо. Началото на април б12 ми беше 1500, бях предозорала, уплаших се и спрях да го пия. Фолиевата също ми беше на горна граница и я пиех само в комбинирани витамини. Но преди месец спрях и комбинираните, защото уж ям плодове. Та б12 от 1500 е паднало на 260 и вече ми е в дефицит. Не знам възможно ли е толкова да пане за 4-5 месеца. Преди също бях с недостиг около 250. Витамин Д учудващо ми е добре 50. Обаче за него пръсках спрей. Желязо на долна граница 8 от 17 преди два месеца, хемоглобин от 130 на 109. Изобщо всичко много зле... Днес се стреснах и пак започнах да пия б12, поръчах си и билкова кръв. Дано засиля малко бебето и мен. Все пак има още 3 месеца. Въпреки че и аз съм с нагласа за преждевременно раждане предвид, че имам 4 аборта един от които в 23 седмица и сега треперя.. Чакам да стана поне седми месец, че да се успокоя малко. Също и аз си предписах сама Алеракт. В него има повече магнезий, отделно б6, а и се води против аборти .. поне хормона ми е добре, както и кръвните за тромбофилията.

# 395

Ето ги мойте изследвания не разбирам абсолютно нищо.... И винаги съм принудена да разчитам из нета да питам и така да стигам до извъди , а АГ не дава много пояснения

# 396
  • Вестерос
Защо не отидеш при друг, щом твоят не ти обяснява?

# 397
О, да бебето започва да си дърпа своето и показателите падат. Аз Билковата кръв въобще няма да я спирам. Да ви споделя, че утре ще повторя ФМ.

# 398
Здравейте,днес бях на втора фетална (23г.с),като цяло всичко е наред.Само ме попита професора дали вдигам кръвно и дали са ми изписвали аспирин и отдолу на листа след прегледа пише “Уместно е консулт с АГ за Doppler-ова оценка поради високи стойности Rl - Pl “ .Чак във вторник ми е прегледа с Аг понеже е отпуска,обаче изчетох какви ли не неща и започвам да се притеснявам доста.Попринцип нищо притеснително няма към момента в изследвания и прегледи и т.н,но ей тва сега доста ме стресна…

# 399
Здравейте,днес бях на втора фетална (23г.с),като цяло всичко е наред.Само ме попита професора дали вдигам кръвно и дали са ми изписвали аспирин и отдолу на листа след прегледа пише “Уместно е консулт с АГ за Doppler-ова оценка поради високи стойности Rl - Pl “ .Чак във вторник ми е прегледа с Аг понеже е отпуска,обаче изчетох какви ли не неща и започвам да се притеснявам доста.Попринцип нищо притеснително няма към момента в изследвания и прегледи и т.н,но ей тва сега доста ме стресна…
Излязъл ви е явно риск за преекламсия. При мен още на първата в 12 седмица ми излезе и пия аспирин, въпреки че бия и клексан и съм по принцип с ниско кръвно.

# 400
Да, в София лежа. Ще говоря с моята лекарка дали да не си взема и аз Алеракт. Аз като цяло не бях дошла с нагласата пак да ме приемат, но те така прецениха.. 😕 И слушам и изпълнявам каквото кажат.

Иначе вече два месеца не са ми пускали стерилна урина, гледам че предния път като съм лежала тук пак съм била със завишени левкоцити. 🤷🏼♀ Ще взема и аз да си пусна витамините да видя как са ми, че като ви чета и ме хваща страх. 😳

Благодаря ви момичета! Не са ми казали такова нещо, ама знам ли.. нищо не изключвам, ще видим сега и стерилната урина как ще е. Аз вече веднъж лежах с контракции преди месец и сега като са видяли неспокойна матка, решиха да не рискуват, че и леко се е скъсила шийката и е към 27-8мм от 33 преди три седмици. Явно тежкия емоционален уикенд също оказа влияние.. два дни притеснение за баща ми, не спане и отслабване и ей го на.. Надявам се наистина това да ми е последно влизане в болница преди раждането 🤗
Всичко  ще е наред!Извинявяй в София ли лежиш?Аз бях в болница преди месец,преди дни пак ме сви яко корема,бях цяла нощ с болезнени  контракции,но издържах два дни и ми помина.Глупаво звучи,но си назначих Алеракт (добавка се води,но док като я питах не пожела да го изпише преди месец,а от Магнерот получих единствено силна диария).Дали е от него не знам,но сега имам по-редки болки.Изчаквам си прегледа другата седмица и съм на тръни.Дано нямам повече скъсяване,че и моята беше 29мм,но уж не било толкова зле.
Аз също  имам  левкоцити (12 на брой) в урината  и сигурно ще пускам стерилна.Пия и  червена боровинка.

# 401
  • София
Днес мина и моя преглед. Бебока е добре и доста е наедрял почти 650 гр. Моят влагалищен секрет се е загубил. АГ, каза, че утре ще провери дали не е отишъл резултата в друг филиал. Ще пия Диаспорал вместо Магнерот дано ми подейства по-добре. Сега в 6 месец е най-рисково. Повече почивка и спокойствие си трябва. Дай Боже всички да стигнем до успешен финал Simple Smile!

# 402
  • Вестерос
И аз съм на аспирин протект от 6 г.с. заради тромбофилията, но той се пие само до 32 г.с. и от сега малко съм притеснена после как ще е. За сега така и не стигнах до инжекции, седят в хладилника и чакат...

Futuremom, до вторник може превантивно да ограничиш солта примерно. Моето АГ от началото ме кара да ям безсолно за всеки случай, даже сиренето си обезсолявам.

# 403
И аз съм на аспирин протект от 6 г.с. заради тромбофилията, но той се пие само до 32 г.с. и от сега малко съм притеснена после как ще е. За сега така и не стигнах до инжекции, седят в хладилника и чакат...

Futuremom, до вторник може превантивно да ограничиш солта примерно. Моето АГ от началото ме кара да ям безсолно за всеки случай, даже сиренето си обезсолявам.

Благодаря Ви,попринцип не ми е правено изследване за тромбофилия,нито за прееклампсия.При мен освен килограмите,вдигането на кръвното се влияе много от емоциите ми главно.Вкъщи си го следя 171/75 беше днес,попринцип е 120/75,125/70,120/80…веднъж беше 130/80 като цяло съм ограничила сладкото,соленото,пърженото…Не знам защо така излезе днес на феталната,дано не е нищо сериозно,че доста съм се притеснила. :/

# 404
И на моя последен преглед за ФМ лекарят ме пита дали приемам аспирин и дали съм пушачка, заради тенденция към завишаване на показателите на кръвотока (а аз никога не съм пушила). Оттогава съм доста притеснена и изчетох много неприятни неща, броя дните до следващия преглед и отново ще моля да ми направят Доплер, както и вече всеки път. Започнах отново да пия Натаспин, пия много течности, правя разни упражнения за подобрявяне на кръвотока, ям много плодове и по-малко сол. Обнадеждаващото е, че кръвотокът се мени, така че може и да е било моментно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт