Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 478
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Моето АГ също ми каза след 24 г.с. задължително да си меря кръвното всеки ден. Аз съм с много ниско по принцип. Но нея явно я притеснява нещо, дали тромбофилията ми, дали, че съм на 35 год., щом от началото ми говори все за това.

# 406
И аз от първата ФМ пия аспирин протект, но последния месец съм на Нотреклот, ръй като ми тече кръв от носа, венци и ... хемороиди Sad
Сега на последната ФМ ми спряха всички такива за 2 седмици, да видим дали ще спрат течовете на кръв. При мен също излезе риск от прееклампсия, заради хормона на разтежа. Беба върви седмица надпред, сега другата седмица съм на лекар  да видим дали продължава да расте и до кога ще мога да не пия лекарствата.
Иначе витамини пия Прегна Формула, доволна съм, всички около мен пият такива, и доки и той изписа тях Simple Smile

# 407
И на моя последен преглед за ФМ лекарят ме пита дали приемам аспирин и дали съм пушачка, заради тенденция към завишаване на показателите на кръвотока (а аз никога не съм пушила). Оттогава съм доста притеснена и изчетох много неприятни неща, броя дните до следващия преглед и отново ще моля да ми направят Доплер, както и вече всеки път. Започнах отново да пия Натаспин, пия много течности, правя разни упражнения за подобрявяне на кръвотока, ям много плодове и по-малко сол. Обнадеждаващото е, че кръвотокът се мени, така че може и да е било моментно нещо.

Звучи така,сякаш има светлина в тунела.Понеже пише страшно неприятни неща по темата,наистина се надявам всичко да е наред.Дано до вторник само не се побъркам от притеснение,защото това при мен е предпоставка за високо кръвно (много се вглъбявам в нещата) .Надявам се всички ние да гушкаме здрави бебенца на финала. 💛

# 408
Здравейте. Много внимавайте с кръвното и отоци, белтък в урината.
До вторник можете да си пуснете основен панел тромбофилии в Майчин Дом. Аз си пуснах за 80 лева трите стойности (най -.критични както ми казват лекарите).

И да си премервате кръвното в едно и също време сутрин и вечер.

Аз бях с прееклампсия в първата бременност и сега доста внимавам. Взимам акард  150 от 10 г.с.  Моят кръвоток по ФМ е добър.

И аз съм на аспирин протект от 6 г.с. заради тромбофилията, но той се пие само до 32 г.с. и от сега малко съм притеснена после как ще е. За сега така и не стигнах до инжекции, седят в хладилника и чакат...

Futuremom, до вторник може превантивно да ограничиш солта примерно. Моето АГ от началото ме кара да ям безсолно за всеки случай, даже сиренето си обезсолявам.

Благодаря Ви,попринцип не ми е правено изследване за тромбофилия,нито за прееклампсия.При мен освен килограмите,вдигането на кръвното се влияе много от емоциите ми главно.Вкъщи си го следя 171/75 беше днес,попринцип е 120/75,125/70,120/80…веднъж беше 130/80 като цяло съм ограничила сладкото,соленото,пърженото…Не знам защо така излезе днес на феталната,дано не е нищо сериозно,че доста съм се притеснила. :/

# 409
Аз, всеки месец изследвам кръв и урина. Кръвното при АГ винаги е в небесата, а вкъщи нормално. Натаспина не помага ми казаха, аспирин си трябва. Едното е добавка, а другото лекарство. И при мен бебето е голямо 578 в 22+2 но то си върви от първата седмица така. Водите са много също и за това ще ходя на второ мнение. Правих натоварване-всичко е ок там

# 410
Не съм правила до сега доплерово изследване и то какво представлява по-точно? При АГ ли се прави или се ходи на някое по-специално място? То отчита риск от прееклампсия и тромбофилия ли? Дали е някак възможно за момента само да са ми били завишени стойностите,а после всичко да е окей? Ако някоя мама е по-запозната ще ми е много от полза. С първата си бременност нямах такива проблеми,бях насочена към кардиолог тогава заради високо кръвно,но се оказа,че кардиограмата ми е окей и всичко и ме писаха с “Синдром на бялата престилка” 🤷🏼♀ ..Не знам дали да звънна на АГ още утре или да изчакам до прегледа в вторник..

# 411
На мен на всеки преглед ми пуснат доплера и проверяват кръвотоците от двете страни на матката и от пъпната връв на бебчето. Със сигурност най-малкото на ранния скрининг и ФМ са ви го правили 😎 просто не сте разбрали че е това.

Flame Аз от 12г.с. съм на акард, защото се видя проблем с кръвотока от дясно и продължавам да го имам. На ФМ Чавеева ме успокои че се гледа общия кръвоток и да не се притеснявам излишно. Но на абсолютно всеки преглед се проверява, защото си ми от отбелязано в картона, че има проблем и АГто също го следи. Според мен щом на ФМ не са ви изписали нищо, значи не е за шашкане положението… аз съм със завишение показатели още доста одавна.. важно е бебчето да върви добре и да се развива добре, а не да изостава.

Не съм правила до сега доплерово изследване и то какво представлява по-точно? При АГ ли се прави или се ходи на някое по-специално място? То отчита риск от прееклампсия и тромбофилия ли? Дали е някак възможно за момента само да са ми били завишени стойностите,а после всичко да е окей? Ако някоя мама е по-запозната ще ми е много от полза. С първата си бременност нямах такива проблеми,бях насочена към кардиолог тогава заради високо кръвно,но се оказа,че кардиограмата ми е окей и всичко и ме писаха с “Синдром на бялата престилка” 🤷🏼♀ ..Не знам дали да звънна на АГ още утре или да изчакам до прегледа в вторник..

# 412
  • Вестерос
От чисто любопитство си гледах пак резултатите от втората ФМ и видях нещо, което ме притесни, а докторът нищо не ми каза. Данните ми за UmA PI, което в Гугъл видях, че е утеринни артерии пулсативен индекс, при граници 0.92-1.30 ми е 1.44. Утре май ще звъня на АГ, че чак на 30-ти имам час. Не ми го побира ума как може докторът да не изкоментира това 🙄

# 413
Искам да вметна нещо за витамините. Когато си пускате изследвания да им видите стойностите, трябва да сте спрели да ги пиете поне две седмици преди това, а може би и повече, защото резултатите се изкривяват. Второто нещо е, че това, че в кръвта се замерва определено количество от нещо, не означава, че то влиза в клетките и се усвоява от тях. А специално за Б12 не знам как го приемате, но двете му форми не се усвояват през устата. Цианокобаламинът (едната форма) се прилага като мускулни инженкции, а метилкобаламинът през устата има незначително усвояване, по-добре става през носната лигавица. Затова просто не се шашкайте с тия витамини, че са с много високи или много ниски стойности. Ние не живеем по джунглите и пустините в дефицит на протеини и полуглад. Бебетата ни всичко ще си намерят в майчиния организъм. Действителното изчерпване на резервите в организма се усеща 10-12 месеца след началото на кърменето, ама това е съвсем друга тема. Лекари ме предупредиха, че витамините при бременни допринасят за твърде едри бебета. Аз специално не пия други добавки освен фолиева киселина и пробиотици. Но с кърменето и отшумяването на коликите ще се погрижа за себе си и "запасите си" подобаващо. Вече имам опит.

# 414
  • София
Искам дълъг отговор да напиша по толкова от нещата, които сте споделили, но май ми се спи Joy

Относно формата на Б12, на мен ми изписаха един спрей метилкобаламин, който се впръсква от вътрешната страна на бузите. Уж се усвоявал, но не съм задълбавала.

Днес ходих на ангиолог, че съм с разширени вени и си бях запазила час при една дама с добри отзиви в Superdoc. Отговорите на няколко мои въпроса + профилактичното изписване на фраксипарин/клексан около раждането ме притесниха. Това второто особено ми е въпросително, та затова в петък съм на второ мнение, да видим. Много съм мнителна значи. Обаче ако ми повторят същото, ще послушам, разбира се.

А, и очаквах да ми изпише компресивен чорап за крака с разширени вени, но не ми обясни защо трябва да нося и на другия крак. И с компресивни чорапи трябва и да раждам Expressionless

Носила съм такова чудо преди и беше гадост, а тогава дори не беше жега. Ще направя, каквото трябва, де, само да си измрънкам. И да си лягам.

# 415
Аз като ви чета и се чудя при какви лекари се следите! То големи изследвания, голямо чудо! За това все сте с кръвно, притеснени и се взирате във всеки дискомфорт! Ми нормално е по време на бременност да са "разбъркани" дадени стойности в кръвната картина и витамините. Това не винаги е сигнал за тревога. Колкото повече се ровите в глава лук, толкова повече ви люти на очите! Разбирам тревогите за дамите с теомбофилия, риск прееклампсия и подобните реално застрашаващи състояния. Ама останалите не може ли да се поуспокоите малко 😀 цялата ви бременност мина в тревоги и докато се усетите ще мине времето без да се насладите на този период! Като родите пак така ли ще се взирате в децата си за най-дребната пъпка? Не е здравословно за вас и семействата ви! По-спокойно и с усмивка гледайте на нещата!

# 416
Според мен няма нужда да се шашкаш, моето средното е 1.55 и д-р Чавеева каза, че всичко е точно и щом бебето си върви добре, няма нужда от притеснение. Да си пия акарда и така 😊 Според мен ако има нещо притеснително, докторка още на прегледа ще ви индикира и ще назначи необходимата терапия.

От чисто любопитство си гледах пак резултатите от втората ФМ и видях нещо, което ме притесни, а докторът нищо не ми каза. Данните ми за UmA PI, което в Гугъл видях, че е утеринни артерии пулсативен индекс, при граници 0.92-1.30 ми е 1.44. Утре май ще звъня на АГ, че чак на 30-ти имам час. Не ми го побира ума как може докторът да не изкоментира това 🙄

# 417
  • Варна
Аз като ви чета и се чудя при какви лекари се следите! То големи изследвания, голямо чудо! За това все сте с кръвно, притеснени и се взирате във всеки дискомфорт! Ми нормално е по време на бременност да са "разбъркани" дадени стойности в кръвната картина и витамините. Това не винаги е сигнал за тревога. Колкото повече се ровите в глава лук, толкова повече ви люти на очите! Разбирам тревогите за дамите с теомбофилия, риск прееклампсия и подобните реално застрашаващи състояния. Ама останалите не може ли да се поуспокоите малко 😀 цялата ви бременност мина в тревоги и докато се усетите ще мине времето без да се насладите на този период! Като родите пак така ли ще се взирате в децата си за най-дребната пъпка? Не е здравословно за вас и семействата ви! По-спокойно и с усмивка гледайте на нещата!

Много хубаво написано. Честно казано и аз съм от тревожните хора , но установих  едно - колкото по- малко ми казва доктора, толкова по добре. Въобще не съм се взирала в резултати си, пращам ги какво каже това е. По принцип ходя при двама лекаря и двамата не са много обяснителни, но приемам че всичко е ок и се опитвам да не се тревожа излишно, че преди втората ФМ си бях изпаднала в тревога без причина и много ме тормозеше. За жалост сме много информирани и това ни товари допълнителни, чета разни неща и се притеснявам излишно.
Със сигурност е трудно, когато някой каже нещо притеснително и аз имах такива моменти, но трябва да се доверяваме на лекарите и да мислим позитивно 🤗

# 418
  • Вестерос
Според мен няма нужда да се шашкаш, моето средното е 1.55 и д-р Чавеева каза, че всичко е точно и щом бебето си върви добре, няма нужда от притеснение. Да си пия акарда и така 😊 Според мен ако има нещо притеснително, докторка още на прегледа ще ви индикира и ще назначи необходимата терапия.

Благодаря ти! Аз днес говорих с моето АГ, каза за сега така да си продължа в понеделник да пусна пак коаголационен статус и като ида на преглед във вторник ще видим какво ще правим.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 10:22 от Tiffany А

# 419
За жалост не може да се доверим само на докторите, защото понякога пропускат доста! Аз лично вече само на доктори не разчитам! Ама човек трябва да си изпати, че да почне да чете и да разбира от медицина. Преди две години като бях бременна и стигнах до 23 седмица карах супер лека бременност, работех си, ходех на прегледи, уж всичко беше наред и аз спокойно си живеех. Смеех се тук на жените във форума как се филмират, как изследват витамини, как пият една камара хапчета, как още от положителен тест излизат болничен. Дори пишех, че бременността не е болест... Да де, ама като загубих бебето в 23 седмица и след ада през който минах вече мисля по друг начин. Оказах се със скъсена шийка, която никой доктор не беше мерил незнайно защо... Питах докторите да се изследвам ли и за тромбофилия, защото имам и други аборти, а те твърдо казаха НЕ! Аз САМА реших и се оказах с тромбофилия, повишени НК клетки, витамини в недостиг, инсулинова резистентност и какво ли още не. А уж здрава, слаба, не пуша, не пия и т.н. Вече съм на мнение, че всяка жена ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се изследва за тромбофилия, защото доста познати след мен загубиха бебета дори в късна седмица заради нея, без да знаят, че я имат. Витамините също не са за подценяване. Има една много хубава книга- " А дали не е Б12" писана от доктор, в която дори пише, че при липса на б12 вътреутробно детенцето после може да е с аутизъм. Повечето АГ особено по здравна каса не разбират нищо, не препоръчват да се изследват витамини и т.н. Не може да се разчита на тях! Ние носим отговорност за бебетата в корема си! Дай боже да са здравички и да се родят на термин! Но не подценявайте оплакванията си, изследвайте се редовно за всичко необходимо! Аз сама решавам да си пусна стерилна урина оказах се с бактерия Клебсиела и моето АГ вика оле, за болница си! А добре де, а защо ти не ме накара да пусна стерилна урина? След антибиотично лечение искам влагалищен секрет айде бам Кандидоза. А реално нямам симптоми ама си имам бактерии, които водят до инфекции, които ако не се лекуват.... Та не чакайте само докторите! Те изобщо не се интересуват от вас!

Общи условия

Активация на акаунт