Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 717
  • 276
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте от мен и Алекс,

Благодаря за подкрепата за понеделник- непременно ще ви се похваля или оплача newsm78.
Алекс вече си има активна гимнастика и толкова много игра и пя с нея, че накрая му дръпна един голям рев от умора и заспа Simple Smile

Валентин, кажи ми каква е старата схема на захранване и какви проблеми сте имали с дъщеричката ти... аз му давам сокче от ябълка по препоръка на педиатърката, а и майка ми е шеф на цяла болница в Бургас, та и още дузина педиатри там проверявам като искам мнение за нещо. Всички те ме съветваха да му давам сокче от плод и така й правя още от 50- я ден.

Днес ще ходим на разходка в южния парк- дано да е хубаво времето. Ако има някой за там в топлите обедни и следобедни часове може да се уговорим
чао за сега и хубав ден!

# 16
Благодаря за отговора Валинтин, Разбирам че само споделяш твоето мнение и исках да разбера защо си избрала тази вариант за да мога да реша за себе си.   bouquet Би ли споделила и какъв е източника на информация на тази схема.
veenii благодаря за честитката Hug за чашите - сестра ми ми каза че правели и като разбера къде ще пиша.

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 13:11 от viki81

# 17
Здравейте, ние се преместихме у майка ми и сега пак ще съм на линия. Ще почвам сега да чета всичко което сте писали. Много се радвам, че вече ще мога да ви пиша. Липсвахте ми много... Hug Hug Hug

# 18
teletabis2-От ранното захранване със сок дъщеря ми започна да повръща на фонтан,заради което преминахме на Физовом,освен това имаше жестоки колики до 5-6 месеца,а сега Габи няма никакви подобни проблеми.По принцип има доста теми във форума за ранното захранване и до какви последствия водят,но от опит не бих повторила тази грешка и пак казвам всеки си решава сам,никого не искам да убеждавам,ето и един линк по тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114807.0
Viki81-източника ми на информация е Birdie,той е лекар в Атина и от 10 години се занимава точно със захранване на дечица,има доста негови постинги във подфорума "Здравословни проблеми".Освен това съм разговаряла по тази тема с педиатърката на децата ми и тя е на това мнение.

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 14:15 от walentin

# 19
Аз също ще започвам да захранвам от утре. Защото сме само на адаптирано мляко. А, не мисля че то има достатъчно витамини от които се нуждае организма. Ако кърмих щях да я захраня късно. Както се кърмихме до два месеца и изведнъж започна да ми повръща на фонтан. Отидохме на лекар и ни исписаха "Фризовом" и малко по малко Дани отказа въобще да суче от мен. Сега сме на "Фризолак". Та затова реших да я захраня. А, все още имам много кърма и незнам как да я спра. Мъча се по рядко да се цедя но пак и пак имам много. Имам чувството, че не намалява въобще.Много е кофти...

# 20
Здравейте! Набързо се включвам,за да споделя, че от снощи Спаси определено е в един от осемте ревливи периода н абебетата. Никога не съм го виждала така да плаче истерично с леки паузи почти през целия ден!!! #Crazy Дори гърда като види ако не съм го успокоила временно изпада в още по-голяма истерия. Добре, че я има тази статия за 8те периода, че иначе не знам какво бих направила и помислила. Дано да отмине бързо.
Мария85, радвам се, че щ есе включваш по-редовно вече  Hug Да знаеш, че адаптиранит емлека съдържат всичко необходимо за бебето!!! Разликата между АМ и кърмата са ензимите и антителата, които няма как да бъдат изкуствен осъздадени. В този смисъл ако мотивът ти дда захранваш рано е липсата на необходими вещества, по-добре отложи. Ако просто държиш да захранваш - това е друг въпрос... Confused А за педито, което е препоръчало АМ пред кърма, защото бебо повръща  #2gunfire само това мога да кажа!!!!!! Ако същото ти препоръчва захранване - допитай се и до друг!  Peace
Телетабис, и от мен имаш цялатаморална подкрепа!!! За соковете - виж в библиотеката на кърмаческия, а ако искаш прегледай и линковете на първат ани страничка за захранване, алергенни храни и т.н. Flutter
Веении, аз още нямам идея з аподарък за таткото. Ние често си правим подаръци изненади и затова за празника трябва дае нещо супер различно, но идея си нямам. Аз като видя, че нещо му липса и че ще го зарадва - го купувам веднага. Чаши и календарчета се правят във всяко фото-студио. Календарите са от 1 до 5 лв, а чашите 10-12 лв.
Стелитка, страхотна идилия сте. Направо ви видях всички - така добре си описала предпразничнат апдготовка у вас.  Heart Eyes Страшно ми харесва подобна романтика и хармония - истински празник  Grinning
Щастливке и аз това си мислих тези дни....как ли ще се подготвяме за празника, когато Спаси стане по-голям и започне да разбира повече  Crazy
Приключвам, за да свърша това-онова. /Добре че е любимия, който днес изведе Спаси по мъжки - да вършат разни дейности навън и аз успях да се ремонтирам от главата до петите  Crazy/

До после  bowuu

# 21
iriniмерси за съвета, но наистина това ми предписа един специалист по детски болести. Rolling EyesИ аз също много съжалявам, че не се кърмим. Бях много ентусиазирана още преди да родя, че ще си кърмя бебчето дълго... Confused Даная, сега мърка ей тук до мен и си дрънка с една дрънкалка. Сега сме 4.650гр. и 55 см. Спокойна е вече, като не повръща... Ох наистина честно да ви кажа голям зор с това повръщане беше. В чудо се бях видяла. Аз не съм ви казвала, че нашата Даная за малко да се роди на татко си на рожденния ден 20.09. А, аз бях на 28.10. Един след друг ще си ги празнуваме.   party023
ivelina ти как си? Как се справяте с малкото маймунче?
Ние в началото докато се пригодим с Дани на някакви режими голям зор. Сега спим от 21ч. до 6ч. сутрин и по се наспивам, иначе много ме мореше , че не се наспивах. Понякога испадах в нещо като леки депресии, все ми беше ревливо. Сега сме добре всички. Таткото е много щастлив и само ходи да я закача.
Онзи ден ни идва на гости Хера от октомврийките с неиния Слави, голямо гукане падна и голямо смеене. Гледат се с Дани като котараци. Много са сладки...  madnoel

# 22
Аз отдавна не съм писала поради липса на време, но се опитвам да ви чета отвреме навреме. Може ли и сина ми да го включите към групичката ви:

12.09 - Енис -3850, 50см на мама She термин 26.09

Не знам вие как успявате да си организирате времето, но аз още не мога да се справя. Дните свършват без изобщо да ги усетя, основно запълнени с хранене, разходки и игра с бебо.

# 23
Някой знае ли някакви хапчета за спиране на кърмата. newsm78 Само се мъча с това цедене. Вие нещо през уикенда не сте много активни. Да не къпите мишоците. Аз вече я оправих Даная и вече спинка. Лека нощ на всички. До утре. smile3524 newsm46

# 24
Ирини, много хубава темичка. Спомних си за миналия декември с много любов!

Искам да ви се похваля - днес се почувствах наистина съботно. Таткото пое грижите за бебко сутринта и успях да се наспя (е доколкото може да се каже сън). И сега съм много отпочинала.

За захранването имам известни притеснения, ще видим педито какво ще каже и как ще се споразумеем. Може би ще е след 4 месец, ако всичко върви нормално.
Само за сокчетата се колебая дали от другия месец да не ги включим и тях.

Бебко сам ще си каже.

Пращвам ви цялата си положителна енергия!!! Simple Smile

# 25
Набързо искам да се похваля с моите прекрасни колежки от университета! След като им споделих вероятността да прекъсна, защото няма как да се справя, са се събрали и са си разпределили задачки! Всяка една от тях ще ми помага - коя ще решава задачи по съпромат, коя по динамика, трета ще ми снима и носи лекциите, четвърта ще отговаря за студентската ми книжка и подписите! Просто са страхотни момичета и искам тук публично да им благодаря!

А за чашите със снимки - преди такава услуга имаха двете фотостудиа на Кодак на Витошка /едното е към Съдебната палата, а другото към денонощната каса на Мтел/! Мисля, че все още я поддържат, ако не - някоя фирма, която прави рекламни материали!

# 26
Мами, я кажете какъв цвят са очичките на бебоците ви? Защото на Мони му бяха тъмно сини а от известно време забелязвам че от средата му стават все по светло сини! Незнам какви ще му останат! Кога горе долу им се оформя постоянния цвят? Много ми е любопитно!!! Confused

# 27
  • София - Бургас
Мили мами,
    днес Карина направи първата си КРЪЧМА!Вуйчото на съпругът ми днес направи 50 години и го отпразнувахме в бирария Двете Халби. Навихме се да вземем Кари, само защото бебето е много кротко и дори когато не спи е много послушна - гледка, гука, а пък ако я и носи някой........първо отидохме с оговорка за около един час, колкото да уважим рожденника.това се случи към 14,30ч., но единият час се превърна в ....- до края на празника, който приключи около 20,30ч.Детенцето се представи чудесно, музиката дънеше яко, заведението е с оркестър и гостите от време на време пееха караоке,хора се виеха, песни се пееха абе голям купон.....страхотно си изкарахме.Исках да ви кажа, че въпреки страшният шум бебето спеше непробудно.Събуди се към 17,00ч. леко кисела и гладна, но решихме проблема като се накърмихме в тоалетната, след което отново заспа.....Обрахме точкити на всички гости!никой не можеше да повярва, как е възможно да ими толкова кротки бебета, още повече в една супер шумна среда с толкова много хора.Това което мен единствено ме притесняваше е цигареният дим, дано не съм и навредила.Успокоявам се с факта, че това е екстремна ситуация и все пак не се случва всеки ден......
И така Карина отпразнува втори рожден ден ( първият беше моят на 18,11 ) и първото си посещение в заведение!
Гордея се с дъщеричката си ........ Heart Eyes

# 28
здравейте момичета
напоследък нямам и минутка свободно време и влизам за кратък отчет Алексчето е добре само дето много реве и не може и 1 минутка да стои сам Нищо не може да го заинтригува Иска си човешко внимание и най-вече носене

Иначе аз съм доста притеснена защото се оказа че при операцията ми се е скъсал корема на две места /херния/ и ще трябва да ме оперират като позакрепна малко че сега съм 41 кг и няма да издържа сигурно операцията Най-лошото е че не съм пълноценен човек, не мога да тичам , не мога да се изправя от легнало положение без да се подпирам и не трябва да вдигам повече от 3 кг, а Алекс е над 5
Направо нямам думи да решиш да имаш детенце и да те осакатят и да не мога да имам повече деца Толкова ми е болно

Наоплаквах се , сега да ви се похваля че днес поизръсих тати за дрешки за неговите момичета и с Дари сме много щастливи особено малката кокона на мама Той се опитва да ме развеселява само дето много ми се кара че съм много слаба

отивам да се къпя и да храня Алекс

# 29
Кога горе долу им се оформя постоянния цвят? Много ми е любопитно!!! Confused

До 6 мес. може все още да се промени цвета, после вече става постоянен.

Аз затова не смея много- много да се хваля с нашите хубави сини очи още ( Wink), ще чакам шестия месец да мине, че чак тогава.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт