Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 298
  • 828
  •   1
Отговори
# 435

Скрит текст:
Когато се напише с малка буква, е форма за множествено число.

Скрит текст:
но ако уважаваш или трябва да уважаваш навалицата пак е с главна Wink за близки - с малка

сирене елена на промо в била. отврат, даже не знам като какво да го определя.

# 436
Защо е проблем сухото мляко в мляко, а не е проблем сухото мляко за бебета.
Ами , предполагам защото , като разбиете сухо мляко с вода и го давате веднага на бебето, не го оставяте няколко дни разтворено и после да го употребите.
За да се "стабилизира" готовия продукт му наблъскват една камара Е-та и после има срок на годност 2-3 месеца.
Аз помня времето на киселото мляко в стъклени бурканчета, вкисваше се 48 часа ,след като е произведено.
Просто нямаше консерванти и сухо мляко в него.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 09:57 от боботоо

# 437

Скрит текст:
Когато се напише с малка буква, е форма за множествено число.

Скрит текст:
но ако уважаваш или трябва да уважаваш навалицата пак е с главна Wink за близки - с малка

сирене елена на промо в била. отврат, даже не знам като какво да го определя.

Аз в последво време купувах точно то това сирине, но не на промоция.
Мисля, че има разлика в различните партиди. До колко е истинско...не мога да кажа.

# 438
  • до най-прекрасния мъж
Кисело мляко Елена ми се е надувало за една нощ, забравено на плота през нощта. И беше доста кисело, като го опитах.

# 439
навремето киселото мляко елена го харесвах, имах спомени и за сиренето, че биваше. е, явно вече не е така.

# 440
Сиренето Елена в кутиите за промоциите във веригите няма нищо общо със сиренето, което продават в магазините си.
Преди години сиренето в кутии на Елена беше само за износ и беше разкошно, запасявала съм се с тенекии от тях и отлично познавам вкуса.
Елена 3,6% бива като мляко, но 2% е гадно

# 441
  • София
Скрит текст:
Преди време си направих експеримент с кис.мляко Верея. Оставих го над 1 година  извън хладилник неотворено.Нищо му нямаше, изглеждаше по същият начин - не посмях да го опитам.

😂 Мармотът не го ли докопа? Или той си завиваше шоколадите и не се разсейваше?

Бих разбрала иронията ви, ако сте правили подобен експеримент и резултатът е бил различен . В интерес на истината ,  първоначално кофичката не се изду, както очаквах, а се сви, тоест опита се да стане четвъртита. След месеци се отпусна и възстанови първоначалната си форма.Не ми е ясно  защо и какви процеси са протичали, но определено ме озадачи.
Сигурна съм, че не само Верея, но и почти всички марки млека не са читави и биха реагирали така. Синът ми преди години работеше в  склада  на една фирма. Произвеждаха млечни продукти.Рекламата беше много яка -  овце пасат по слънчеви поляни, на чист въздух  в едикойси балкан, био, еко  и т.н. Редовно шефовете му  го пращаха да търси унгарско сухо мляко в търговската мрежа. Сиренето и млякото им бяха вкусни, въпреки това.
Защото и от това, което разказваш, става ясно, че млякото със сигурност не е изглеждало по същия начин. Кофичката е започнала да се свива, защото водата е започнала да се изпарява. След това, явно кофичката се е пропукала някъде и в нея е влязъл въздух. Но вода няма откъде да влезе отново. Независимо какво е млякото, дори и най-големият боклук да е, няма как след 1 година на стайна температура да изглежда непроменено.

Да не говорим за миризмата, която трябва се е носила у вас по времето на този експеримент. Абе издиша отвсякъде, но щом твърдиш, че е истина, добре. Няма да споря.

Всъщност спориш  и упорито  се опитваш да ме опровергаеш.
Защо, да не би да имаш нещо общо с "Верея" ?
Няма никаква спукана кофичка, няма как вода да се изпарява от херметично затворена кофичка от пласмаса.Дори не беше мухлясало.
И от други марки кисело  мляко се е свивало така, че кофичката изглежда четвъртита.Това, при положение, че  е престояло повече от 2 седмици в хладилника.

# 442
навремето киселото мляко елена го харесвах, имах спомени и за сиренето, че биваше. е, явно вече не е така.
Наистина ли вярвате, че продукт, който е нон-стоп на "промоция" в някоя от веригите, може да бива?

Продуктите "Елена" са откровен боклук и няма как да е друго при този обем на производство.
Елена, Саяна, Бор-Чвор, Чех, Белииса, продуктите на Бела, както и производните им под различни марки - Булгарче, Кенана, Дряново, Наборъ, Брей, Родна стряха и прочие, и прочие...Как въобще се купуват подобни боклуци? И то на тези абсурдни цени?
Един добронамерен съвет от мен- дори да не пише кой произвежда съответния продукт, винаги гледайте кода на производителя, който е комбинация от цифри с BG oтпред.
И ако видите, че производителя е някой от гореизброените, просто подминете. Например видите ли този номер: BG 0712004, веднага оставете продукта на мястото му и никога повече не го доближавайте.

А още по-добрия съвет е никога да не купувате млечни и месни продукти от хипермаркетите, защото:
1. В някои от веригите въобще няма продукти, които да стават за консумация и
2. Там, където има такива продукти, те са с надценка многократно по-голяма от нормалната!

# 443
  • до най-прекрасния мъж
Не знам какъв боклук са Елена, но до скоро подквасвах домашно кисело мляко с розовото и резултатът винаги беше прекрасен. Сиренето в кутиите не им го харесвам, кисело и меко е. Но киселото мляко им е добро.
Не така стоят нещата с други големи производители, които не са в горепосочения списък. На Верея ставаше за ядене само това с оранжевата капачка, но и то вече не става за нищо. Няколко пъти му давам шанс и винаги млякото ми става на сопол с извинение. Още преди години съм вадила Верея на повече от година от служебния хладилник. С колежките го опитахме от любопитство. Освен, че имаше силно изразен вкус на нишесте или сухо мляко, не мога точно да определя, нищо друго му нямаше.
За Родна стряха също не съм съгласна да е в този списък. Млечните продукти са им много добри. Сиренето им е едно от малкото, които не става на каша, като го сложиш в чиста вода да се обезсоли. Киселото мляко има вкус на истинско. Казвам го като човек, който 10 години яде само домашно кисело мляко.

# 444
Вкъщи КМ се яде много (12-15 кг на седмица) Joy
Купуваме само и единствено Родопчанка (не Родопея, че доста хора ги бъркат) от кофите по 2,250 кг - гарантирам, че е истинско кисело мляко.
Отворена кофа, ако случайно остане повече време в хладилника, става такъв киселяк, че не се яде.
Лятото бяхме взели 4 кофи и понеже имахме доста работа, а паркингът е на сянка, ги оставих е в багажника, за да ги приберем след това. 4 часа по-късно прибрахме млякото в хладилника, но на сутринта като го опитах, не се ядеше Confounded
От къде купувате кофите,не съм виждала досега такива големи разфасовки максимум килограм и нещо на някои марки

# 445
Реално българското кисело мляко, така известно дори в Япония, от много време е просто йогурт /продукт, създаден чрез доста "химия" и безкрайно дълъг срок на годност/.
Една колежка беше забравила шише с неотворено прясно мляко около 2 месеца в хладилника на работа, според печата на производителя, когато го отвори беше с изтекъл срок , поне от 2 седмици - и, о чудо, нищо му нямаше.
Колежката си го изпи . Laughing
Нямаше стомашно-чревни проблеми.
Аз купувам домашно плясно мляко и след 72 часа престой в хладилника се вкисва.

# 446
  • софия
Прясното мляко на ЕлБи вкисва. Вкъщи не пием, купувам за готвене и ако забравя да пресипя, за да прибера във фризера, не смея да отворя шишето.

# 447
  • софия
Вкъщи КМ се яде много (12-15 кг на седмица) Joy
Купуваме само и единствено Родопчанка (не Родопея, че доста хора ги бъркат) от кофите по 2,250 кг - гарантирам, че е истинско кисело мляко.
Отворена кофа, ако случайно остане повече време в хладилника, става такъв киселяк, че не се яде.
Лятото бяхме взели 4 кофи и понеже имахме доста работа, а паркингът е на сянка, ги оставих е в багажника, за да ги приберем след това. 4 часа по-късно прибрахме млякото в хладилника, но на сутринта като го опитах, не се ядеше Confounded
От къде купувате кофите,не съм виждала досега такива големи разфасовки максимум килограм и нещо на някои марки
Има го в магазин Хит, Метро....

# 448
Прясното мляко на ЕлБи вкисва. Вкъщи не пием, купувам за готвене и ако забравя да пресипя, за да прибера във фризера, не смея да отворя шишето.
Ние вкъщи сме само на ЕлБи и наистина прясното мляко се вкисва за 2/3 дни. Купувам и кисело нляко от тях (Пробиотик) и много ми харесва. Моя приятелка ми каза, че сестра й работи там и нещата наистина са качествени. По нейна препоръка започнах да купувам.

# 449
Защо е проблем сухото мляко в мляко, а не е проблем сухото мляко за бебета.
Специално що се отнася до киселото мляко, направено от сухо, проблемът е, че за да го докарат на вид и консистенция ползват разни "магии".И че това не е естествено ферментирало прясно мляко, при който процес се образува така полезната българска бактерия...
...
Та да обобщя, създаденото по тези способи кис.мляко вероятно не е вредно, но не е и полезно, както би трябвало да бъде. Това е  някаква каша забъркана от сухо мляко и разни други вещества.
Работила си в мандра или си чула оттук-оттам Simple Smile
Много добре си ферментира и сухото мляко. Лактозата си е там, храни си бубите... Трябва й температура и закваска... и те си работят.
В момента традиционно кисело мляко много малко хора ще искат да купят, защото е кисело. А вкусът вече е променен, особено на по-младите поколения.
Примерно Елена е кисело, защото използват такива закваски.
Данон е кремообразно, защото технология е за поизводство на stirred мляко (в големи казани, в които ферментира), а традиционното БГ производство е за set кисело мляко, което си ферментира в кофичката.
Другото е цвика на млякото - в момента ако млякото пусне цвик, със сигурност няма да се купи отново от по-голяма част от потребителите. Това не е едновремепното мляко, но това е което се търси.
Как произвеждаш продукт, които в очите на потребителите не изглежда добре и е киселоч. Пазарът се променя и продуктите също. Това е.
Както домашно мляко / подквасено или не - на много деца и тийнеджърки, които не са израстнали с вкуса, не се  даже няма да повторят.
Та това със стабилизаторите е за да задоволи стандарта и като пусне и се развали млякото на 3тия ден да не мрънкат на магазина или да не спрат да купуват...
..
което няма нищо общо с въпроса ми за сухото мляко в храната на големи и за бебета - и двете са бъркоч на сухо мляко с разни добавки...

Общи условия

Активация на акаунт