Малко слънчево е ЮНСКОТО човече - на половин годинка става вече!

• 10 516
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, снежанки   bouquet

Моето джудженце си изпапа манджата и сега си бърка в устата и пее... веселба Simple Smile Вчера се срещнах с новата ни педиатърка, първото ми впечатление е много приятно и от другата седмица сме официално при нея. Дано и Ени да я хареса!
Имам въпрос към мамите на момиченца - нормално ли е според вас гърдичките на Ени да са като топченца. Вчера докато я мажех забелязах, че на пипане под зрънцето е твърдо като топче и се притесних. Не съм се обаждала на нашата лекарка, че според нея всичко е наред, но аз искам да съм сигурна, че това е нормално.

Пепита, на Любчо май му се папа тортичка Wink Голям е сладур!

Mucunka, стискам палци скоро да излезеш от това състояние на духа! Казвай си, че е временно, бебка ще порасне и нещата постепенно ще се подредят! Желая ти го от все сърце! Смени, ако можеш, посоката на мислите в положителен смисъл и вярвай, че доброто е с вас!  Peace

Селиа, Моника е страхотна бонбонка, да я изпапаш! Simple Smile
За месното пюре и аз се чудя дали да давам на Ени. Но аз още не съм въвела зеленчуковите, защото тя хич не ги харесва и сега сме на каша. До колкото знам няма проблем след 6-я месец да се дават месни пюрета, като се започва с най-леките - пуешко, заешко, телешко.

Емси, при мен кърмата постепенно си намаля и сега я кърмя само сутрин и вечер и то се налага след това да я дохранвам с АМ, защото вече съвсем не й стига. То нали по принцип количеството кърма се регулира според сученето на бебето.

Сонка, антибиограмата се прави, не за да се видят какви са бактериите, а за да се разбере от кой антибиотик се повлияват вече откритите бактерии. Но това изследване се прави заедно с изследването на урината, не знам защо на вас са ви го направили после?! Аз винаги искам да правят и антибиограма, защото само така може да се изпише правилния антибиотик, който да се справи с конкретните гадинки. Стискам палци скоро да сте здрави!  Praynig

# 271
Много благодаря за подкрепата момичета   bouquet
На прегледа се оказа, че нямам проблем и по скоро било от упойката или остатъци от камъка Simple Smile Та вече съм спокойна...  Praynig
Пожелавам на всички много здраве и повече усмивки на лицата, за да греят и усмивките на децата ни Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Анитка благодаря за предложението  bowuu
За сега лек ден от мен  Wink

# 272
И тъй изчетох ви и сега да драсна нещо пак на бързо,че то станало време Дидито да папа  Rolling Eyes
Таталинка ами аз неправилно съм се изразила доки ми разясни всичко и да освен с посева на бактерийте и антибиограмата.Като дадохме 2 урина и тя беше пълна с бактерии като преди това му направих тоалета  #Crazy
Ама тез бебоци са много сладки и пораснали и Ени и Любима и Ванко Моника абе всички да не пропусна някой  Naughty
Ние отиваме да папаме   bouquet

# 273
# 274
Здравейте пак!
Ние направихме една голяяяяма разходка в този прекрасен ден,но стана време бебка да папка и се прибрахме! Grinning
Таби,този бебчо сякаш се опитва да заучи нещо, smile3532 newsm62,много е сладък hahaha Joy
Айде,че малката ми мушмулка ме вика Hug Heart Eyes

# 275
 Здравейте и от нас!
Първо честити месечинки на всички бебчовци от изминалите два дни! Да са живи и здрави, много да слушкат и да папкат!
На всички болни бебчовци пожелавам скоро да оздравяват, а мамите по-малко да се притесняват, че така се предава притеснението и на малките душички.
При нас няма нищо ново, бебата папка на обяд зел. пюре и през дан месно с пуешко за сега, а през другото време сме на 4 кърмения.
Емси, и аз много се препълвах в началото като отпадна обедното кърмене, но за десетина дни се регулира лактацията и сега нямам проблеми. Докато се регулира и при теб може да цедиш по мъничко колкото да не те болят гърдите.

# 276
  • София
TABBY, съжалявам, но аз хич не обичам такъв род бъзици... не ми е смешно как възрастните прехвърлят простотията си върху децата.... но разни хора....

# 277
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета   bouquet
Тия дни малко не бях в час та затова не съм се включвала, но се опитвах поне да попрочитам по нещо. Сега ще ме извините ама малко по диагонал попрочетох, та което се сетя ще кажа, за другото ще допрочета и пак ще се включа.
TABBY мисля, че ти беше споменала за тортички, ама ако се лъжа извинете ме. Та сега на прима виста не ми иде нищо наум осен тортичката с рула, от която можеш да направиш страхотна тортичка Барби, за госпожицата. Става страшно лесно и много ефектно, ако те интересува идеята пиши ми за да ти обясня по подробно.
Таталинка страхотна е мъничката Ени, много сладко дете е. Да ти е жива и здрава и много усмивки да ти носи. Относно питанката ти за гърдичките. Еми е нямала подобно нещо, но съм чела за това и наистина няма място за притеснение. Според моето скромно мнение това най-вероятно е от хормоните, още от времето когато е била в коремчето ти (от твоите хормони). Това нещо отшумява самичко и няма от какво да се притесняваш  Peace
Оф, спирам, че Сами мрънка от глад. После ще пиша пак.

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 21:53 от korneliia_h

# 278
Здравейте мами и бебоци ! Искам да благодаря на абсолютно всички за подкрепата и да ви гушна виртуално  Hug
На Нана бъбреците са добре слава Богу  Praynig но антибиотика ще си го пием 10 дни през 12 часа -казва се Аугментин ЕС 600 и се дава по 3 мл на прием - е поне това е нашата доза. Confused
Емси споко кърмата ще се регулира постепенно , но моят съвет е да изцеждаш по малко колкото да не стане беля със запушен канал.
Анита -колежке мерси за разяснението - и аз подозирах нещо подобно , ама си траех че като не знам  Embarassed  newsm51
sonka стискам палци и за вас  newsm10Вярно е че всичко с тези бактерии е индивидуано  но до вторник ако можеш запази спокойствие - каквото и да се лекува!Важното е да го открият yes
Mucunka и аз ти съчувствам и не мога дори да си представя колко ти е трудно - още повече че си в друга страна  Sad милата  не знам дали ще ти помогне  , но пиши по-често при нас -човек като си споделя му олеква  !  love001
Селиа и Пепитка много сте хубави бе - пу пу !
Селиа мисля че вече можеш да даваш месни пюрета - на мен педиатърката ми каза -заешко , пуешко и пилешко.За другите било рано.
Момичета Нана не ми харесва - днес нещо е омърлушена и спи повече от необходимото ...дали не е от антибиотика незнам newsm78 много се тревожа за това дете.Днес тази , която ни гледа на ехограф каза че ако така продължава да не иска да яде сме щели да отидем в болница.Сърцето ми се къса от мъка - как да я накарам да се храни просто незнам! Weary и на мен това отказване от каши и пюрета ми иде много в повече , но дано и се върне апетита като се оправи от инфекцията.Направо се побърквам от мъка smile3518

# 279
  • Пловдив
TABBY, съжалявам, но аз хич не обичам такъв род бъзици... не ми е смешно как възрастните прехвърлят простотията си върху децата.... но разни хора....

Подкрепям те напълно мила. Мисля, че това е бебето на една от майските мами  newsm78
А за тортичката, Любчо направо си бръкна в нея, но мама набързо му облиза пръстчетата  Wink

Приятна вечер от мен, по-късно ще пусна новата тема  Simple Smile

# 280
 Tired

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 18:00 от TABBY

# 281
ЗДравейте, мамчета!
Първо да се отчета с консултацията, която беше за 5 месец, ама нещо позакъсня. вече тежим 7 кила, дълги сме 65см.
сестрата ни мери с един кантар, който е от оме време, нправо пълна трагедия!
Първо ни изкара 6.400 при условие, че сме били толкова за 4 месец, После аз започнах да роптая и на второ теглене - 7 кила. Ако се бях заяла повече сигурно повече щеше да го изкара.
Нямам думи. тези джипита - педиатри са като 2 в 1 - нищо не както трябва. Важна е бройката и отчета да върви.
След празниците , и като навърши 6 месеца доктора каза ,че ще пусне урина, но не стерилна, за което аз много се зачудих . повечето момичета тук споменават за стерилна урина newsm78
Нашият режим също е по-различен от режиите на момичетата тук.
Ама доктора нищо не ми каза за ражеим.
6.00 кърма
9.00 кърма+сокче/не винаги/

13.00 кърма+зеленчуково /от два дни го давам/
16.00 кърма
19.00 кърма
21.30 кърма
виждам, че повечето са изпуснали храненето следобед и са на 5 хранения.
Аз кога да го направя това  - когато заместя кърмата с каша ли? newsm78
Уж не сме от съвсем малък град, пък тези доктори нищо не обяснават...
Честито на всички порурожденичета - да са живи , здрави и да слушкат много.  bouquet

# 282
mama_iana и на нас първата урина не ни беше стерилна .После пуснахме такава , заради основателните съмнения на педиатърката че нещо не е наред с левкоцитите. Tired
Ние сме от тези без режимите  Embarassed така се случи newsm78
Таби да изтриеш този виновен емотикон - чудо голямо!Сигурна съм че никой не ти се сърди за клипчето. HugМомичетата са си казали мнението.Знам че не си искала да предизвикаш такива реакции. Peace

# 283
Здравейте и  от нас  Hugмило семейство!
 Ще разчитам на вашето ведро настроение и да  си правим компания с тези който са на прага на истерията и депресията-взаимно да се подкрепяме Hug едно задружно гуш от мен.
 Нашия  режим  е доста странен днес -упорито си протестира и ми яде през 4-5 часа (а досега си е била стриктно  на 3-по собствено желание ).Та се чудя дали е някакав период или се мъчи да  мине на 4 часа.Иначе сме изцяло на кърма и само в 10.30-11ч. и давам тиква лед ядене (или тиква,кърма и каша-елда/ориз)през ден редувам.
  много съм разсеяна  и не ми се получава постинга -затова спирам
   Heart Eyes и лека вечер на  всички

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 00:09 от StoneSour

# 284
Здравете милички!

Аз от нещо съм се забола в сатурнова дупка преди рожденния ми ден и направо не ми се живее.
Днес ходихме до ортопедията в Горна баня , но не прегледаха бебка понеже точно с пециалиста по гръдни кошове го нямало, та в понеделник ще идем пак. Самото ходене си е приключение, че ние сега сме с една двуместна кола и едвам се натъпкваме вътре аз , бебе в столче и тате едвам сменя скоростите. Кръв и урина още не съм дала за изследване и е крайно време да го направя.
Цял ден не е спала малката и направо луднах .... мрънка цял следобед и не може да заспи .... в 19 часа я иакъпах  и  нахраних и заспа .... надявам се да не се буди много , че на няколко пъти ми се буди в 22 и си играеме до 00 часа....

Честито на всички които празнуват !

Таталинка, моята педиатърка ме беше предупредила , да не се плаша ако са й подути гърдичите или има кръв на памперса, но нямам идея до каква възраст това се дължи на майчините хормони.

Общи условия

Активация на акаунт