Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 781
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, в коя болница сте? В Надежда дават до 5 дни след пункция и до 15 дни след трансфер. При свеж стават общо 20 дни. Ако бяха 30 щеше да е супер. 😁
Докато не се чуе сърчице пък няма как да ти дадат още болничен. Получава се един луфт между положителния тест и установяване на сърдечна дейност, което за жени с определени професии е проблем. В случая аз и на това съм доволна, защото във Варна не дават никакви болнични!!! Нито след пункция, нито след трансфер...беше ужасно и само молех ЛЛ, че иначе няма как.

# 196
  • София
Моят работодател знае още от самото начало. И вече толкова години не е имало проблем. Болнични ми даваха по 2 седмици след пункции в Щерев. Сега в новата клиника не дават, взех си отпуска 1 ден за пункция и 1 ден за трансфер. Сега мисля пак да си взема 1 ден за ЗЕТа само. Но пък работата ми е не е физическа.
Предпочитам да им казвам, също не искам да се крия, ако имат проблем с това, то най-добре да напусна и да не се мъчим един друг. От 10г. Се боря за дете и от също толкова работя при този работодател, проблем не е имало, напротив, даже усещам подкрепа и вълнение покрай трансфери и тестове Blush
А когато забременях, много се радваха , после като го загубих също получих подкрепа. И да уточня, че работя в голяма компания, не е да сме 5-6 души в офиса.
Би ми се искало всички работодатели да влизат в положение, но едва ли е така....

# 197
Здравейте, в коя болница сте? В Надежда дават до 5 дни след пункция и до 15 дни след трансфер. При свеж стават общо 20 дни. Ако бяха 30 щеше да е супер. 😁
Докато не се чуе сърчице пък няма как да ти дадат още болничен. Получава се един луфт между положителния тест и установяване на сърдечна дейност, което за жени с определени професии е проблем. В случая аз и на това съм доволна, защото във Варна не дават никакви болнични!!! Нито след пункция, нито след трансфер...беше ужасно и само молех ЛЛ, че иначе няма как.
аз съм в Репромед Плевен и това, което ми казват, че ми се полага си го взимам. Нищо, че сега и аз съм в дилема дали да си ползвам отпуската, която ми е останала, а тя не е малко имам 15 дни да ползвам или да си взема полагаемия болничен, но както вие казвате този луфт който го има след това е по-добре да не си гърмя отпуската. За съжаление няма как да се предвиди всичко. Но като цяло мисля да си взема това което ми се полага от клиниката.

# 198
Аз работя в малка фирма и работата ми я върша само аз. Шефката ми смятам че ще прояви разбиране и мисля да си взема болничния който е 20тина дена. Някои неща мога да ги върша от вкъщи въпреки че работата ми е за офиса. Но нали знаете като се разбере всички питат  резултати, тестове.. ето това е напрежение според мен.

# 199
Аз работя в малка фирма и работата ми я върша само аз. Шефката ми смятам че ще прояви разбиране и мисля да си взема болничния който е 20тина дена. Някои неща мога да ги върша от вкъщи въпреки че работата ми е за офиса. Но нали знаете като се разбере всички питат  резултати, тестове.. ето това е напрежение според мен.
В началото всички бяха енусиазирани, радваха се и се притеснявха заедно с мен. После когато замразихме дори им беше по-гадно от мен.😁 Но се усеща подкрепата им, нищо че един човек да го няма в офис от 5 човека, става хаос.Те не ме питаха, дори аз изпитва желание да споделя, защото никой не знаеше, аз пък си мислех, че ако кажа на роднини нищо няма да стане, то така и не стана не стигнахме до свеж трансфер. Въобще не го мислете и аз имах голяма главоблъсканица и общо взето слушах само доктора си.Не взимах много пари болничен, да плащат го на 100%,но връщат 18 месеца назад, а аз имам 4,5 от тях осигуровки на минималната. Дали за хубаво или не, никога няма да знаете.

# 200
Аз не съм съвсем убедена в чистите намерения на шефовете ми и затова предпочитам да си мълча. Законът не защитава жените в процедури, а само бременните, така че ако решат да ме уволнят, защото смятам да забременея, ще имат пълното право да го направят без последици.
Наистина е много важно какви са отношенията с колегите и шефовете.

# 201
Аз не съм съвсем убедена в чистите намерения на шефовете ми и затова предпочитам да си мълча. Законът не защитава жените в процедури, а само бременните, така че ако решат да ме уволнят, защото смятам да забременея, ще имат пълното право да го направят без последици.
абсолютно права сте, дори и тези които имат добри намерения, могат по всяко време да ти "спрат кранчета" както казваме по нашия край. 😁РИСК ПЕЧЕЛИ, РИСК ГУБИ.

# 202
Аз също съм от тези, които не казват на шефовете. Взимах си отпуска, от колегите ми само двечки знаят и то не всичко, просто с тях съм по-близка и наистина ги чувствам като приятели. Може и да са се досещали, но не ме засяга вече. Всеки има право на личен живот и да споделя каквото прецени.Ние дори не казахме  на всичките ни роднини за процедурите. Даже и сега мислим да не казваме, дори да разберат това си е наша работа. От нсчслото много се притеснявах, но осъзнах че няма защо, това е нашият живот и нашият избор. Дори не сме и длъжни, всички инжекции и процедури са на мен, значи от мен зависи! ☺️☺️☺️
Само да допълня, че всички в работата ми колеги и шефове много се зарадваха, като разбраха че съм бременна, предполагам, че са искрени. Но това не значи, че съм длъжна да си споделям житейските драми. Така че момичета всяка от вас има право да прецени до каква степен да споделя и с кого. ❤️Не забравяйте, че най - важното е да сте спокойни и уверени!

# 203
  • гр. София
Не е съвсем така, след предоставяне на документ, че сте в инвитро процедура работодателя следва да ви третира като бременна, има такава наредба. Друг е въпросът, че дори и бременна вратички има и пак могат да ви махнат. Успех!!!

# 204
Не живея в България. Тук не съм защитена от закона.

# 205
Напротив, законът в България предоставя на жени в напреднало инвитро защита от уволнение. Просто трябва да сте уведомила работодателят си, най-добре писмено.
Мария Венциславова, болничният се заплаща на 80% от работодател и на 70% от НОИ. Дори и майчинството не се изплаща на 100%, а на 90 от средния осигурителен доход за последните 24 месеца

# 206
Напротив, законът в България предоставя на жени в напреднало инвитро защита от уволнение. Просто трябва да сте уведомила работодателят си, най-добре писмено.
Мария Венциславова, болничният се заплаща на 80% от работодател и на 70% от НОИ. Дори и майчинството не се изплаща на 100%, а на 90 от средния осигурителен доход за последните 24 месеца

В България може и да е така. Не съм запозната.
И да бях защитена, пак нямаше да кажа. Дори и да не ме освободвт, спокойно могат да ми дават най-гадната работа и да ми направят следващите месеци или години ад.

# 207
Много неприятно, чувала съм такива неща че са възможни в чужбина. Все пак дано ако се разбере по някакъв начин или се наложи да им кажеш, да реагират обратно на очакваното - а именно да проявят разбиране.

# 208
На мен друго ми казаха в Нои, че този болничен се плаща на 100% и връщат 18 месеца назад. Но все тая смисъл, аз каквото ми се полага си го взимам.

# 209
Момичета имам един малко глупав въпрос ,но все пак ще питам.Ще стартираме процедурата сега доктора ми каза на втория ден от цикъла  да отида при него.Вчера ми дойде ,но по скоро ми прицапва и днес също този ден го броя като първи нали така

Общи условия

Активация на акаунт