Отговори
# 2 340
ФБ ми даде ретроспекция от днес:

Преди 5 г

Преди 10 г

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 11:59 от Angel_wing

# 2 341
Става дума за бижу, което mimi си беше подарила преди месеци…
Да, бях си купила пръстенче... Wink
Аня, Магни, пак така ще процедирам...най напред да ми грабне външно погледа...какво ако не ми хареса модела, пък камъка е перфектен, няма да ме радва.
Магни, не го мисли взимай го, това е твоят пръстен, моят е подобен, централен диамант с по три малки диамантчета отсрани! Wink С жълто злато...не харесвам бял метал!

# 2 342
Единствено мога да добавя, че не препоръчвам от завода на острова, но тъй като предполагам, че е свързано емоционално и с повода - късмет при търсенето на съкровища!
И да не е оттам - идеята не се губи и може някъде скоро да те чака нещо по-добро.

# 2 343

И да не е оттам - идеята не се губи и може някъде скоро да те чака нещо по-добро.
Ако мен чака и то ще стане мое... Wink
Все пак диамантите са най добрите приятели на жената... Simple Smile

# 2 344
Разбира се, че най-важно е да ти хареса, да ти стои добре. Затова е хубаво да се купува на живо. Дадох ти информацията, защото ти попита какво да гледаш в сертификатите. Хубаво е, човек да е наясно поне малко, за да не го будалкат търговци.

Все пак диамантите са най добрите приятели на жената... Simple Smile

Това не го мисля, според мен е рекламно внушение за повече продажби. Имам разни бижута, но не нося, с ММ сме си махнали отдавна дори халките.  Аз бих предпочела едно такова опалче пред диамант. Харесва ми играта на цветовете и обичам  сините цветове. Диамантите са ми някак студени камъни.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 11:34 от Diorela

# 2 345
Диорелка, шегувам се, но аз наистина обичам златни бижута. Свърши ми работа информацията ти, ориентирах се...
Не мога да си представя да нося кожени гривни, пластмаси или стомана. Сребро пък просто не ми отива...
Не държа да са с диаманти и с други камъчета ми харесват, но сега поводът е такъв! Wink

# 2 346
  • София
Ох, аз имам РД следващата неделя. Вече получих един куп подаръци, но ще има още нещо на деня и се чудя дали да не си поискам пръстенче и аз ...
Тия дни гладувам на вода, че искам да съм хубава. Simple Smile Между другото, въобще не знам какво ще обличам...

# 2 347
  • Sofia
Напоследък ми привличат бижута с танзанит. Много ме радва синьовиолетовия им цвят. Различно е от аметиста.
Чета, че се намира единствено в Танзания и находищата са пред изчерпване, което качвало цената на танзанита на второ място след диамантите, но може и да е просто рекламен трик.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 12:03 от Karen

# 2 348
Роки, на четвърти септември ли си!
Аз на трети! Wink

# 2 349
Танзанитът е много специален камък. Разкошен цвят. Обмислям едно бижу с танзанит и аз, ще го поръчам след ваканцията за проба.
Бижута поръчвам онлайн, пробвам, връщам ако не отговарят на очакванията ми. На картинка е едно, като го сложиш на себе си - друго.

# 2 350
Ооо, да, танзанит. Много красив камък. Чела съм, че е рядък, май наистина тези синьо-лилавите прозрачни са открити само в Танзания.
Тук има много красив танзанит https://balkanmineral.com/tanzanite/
От цените не се интересувам, евентуално само като сравнение. Но обичам да разглеждам всякакви камъни, най-много необработени, или с малка обработка, колкото да разкрие красотата на минерала. Харесвам да разглеждам и бижута, особено старинните, невероятно са красиви някои от тях, други, много натруфени. Много са ми интересни  и добивът, техниките, обработката на камъните.
Мими, зная, че се шегуваш, просто си казах какво мисля за този твърде разпространен мит за жените и диамантите. Но има и доста такива жени. Дразнещо е, че вече всичките форми на пръстени са ги набедили за годежни. Сякаш вече няма други пръстени.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 12:22 от Diorela

# 2 351
  • София
Диамантите са си диаманти, ама и тук дертове с тях.
Танзанита с качество ААА+ отвява по стойност диамантите, разбира се карати над 9.

# 2 352
  • София
Роки, на четвърти септември ли си!
Аз на трети! Wink
Да! Едно ми е напрегнато....

# 2 353
У нас много се харесват кристалите и последно си накупихме няколко страхотни от Хисаря.

Оттам си взех и комплекти сребро и камъни бижута на чудни цени, а вчера си взехме кожа у сребро медальони с кръст и римски монети.

Първите ми бижута със скъпоценни камъни са жълто злато обеци с рубини и медальон с рубин като 6-7 годишна.
Още си ги пазя, но определено харесвам от девойка  още бели метали и бяло/ синьо камъни.

Тюркоаз, аквамарин, сапфир, лунен камък, кварц и диамант са ми любимите, плюс Сваровски 😘

# 2 354
Показаните от Karen съм ги виждала в Тифани и са много красиви. Танзанитът няма официална скала, по която да се оценява, така че цената му варира според бижутерите, които го предлагат.
Тъмносиният сапфир и въобще сапфирът ме изкушава повече, но и танзанит не бих отказала!

Общи условия

Активация на акаунт