Студенти в Нидерландия - 14

• 69 500
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Аз пращам с алтернативни превозвачи - намерили сме такъв в нашия град , слагам каквото ми скимне вътре. За 30 кг. колет взима стотина лева . Ама аз го пълня с повече килограми. Другия месец ще пращам, сега са двама и си чакат чинно поръчките . Кооперираме се с родителите на девойката и пълним дружно.

Този същия сладур го чаках 40 дни да докара багажа на дъщеря ми от Хага.
Ужас... Съжалявам, Фрос
 По пронцип е коректен. Надявам се да е било инцидентно.

# 496
  • Cobrs
Здравейте, искам да попитам пътувалите дали в момента се из изискват сертификати за бустер или ПСР?

# 497
И аз се включвам с две питания:
1. Някой знае ли от къде в Айндховен може да се купят луковици на лалета? Детето иска като си идва по Коледа да донесе за подарък.
2. Като студенти дали има някаква възможност да ползват отстъпка във веригата студентски хотели из Европа за по 1-2 нощувки?

# 498
На летището със сигурност се продават лалета
магазинчето е това https://aviflora.nl/en/eindhoven/

# 499
И аз се включвам с две питания:
1. Някой знае ли от къде в Айндховен може да се купят луковици на лалета? Детето иска като си идва по Коледа да донесе за подарък.
2. Като студенти дали има някаква възможност да ползват отстъпка във веригата студентски хотели из Европа за по 1-2 нощувки?
Да гледа в супермаркетите, виждала съм в алди и джъмбо, на летището януари имаше във фрее шопа. Иначе сайтове колкото искате доставка 3-5 евро.
Това е добър съйт, цветарките от форума хобикафе редовно правят поръчки от него-    https://www.fluwel.com/   

# 500
Здравейте, искам да попитам пътувалите дали в момента се из изискват сертификати за бустер или ПСР?

Нищо не се изисква отдавна.

# 501
Здравейте, мили дами! Отскоро чета темата, намерих изключително полезна информация за мен като родител. Моята дъщеря е 12. клас и е решила да кандидатства Creative Media and Game Technologies (CMGT) в Saxion. Проучила е програмите по тази специалност и д други университети в Холандия, но е категорична, че това е желанието ѝ. проблемът ѝ обаче е, че не намира конкретна информация какво точно трябва да съдържа портфолиото, с което ще кандидатства. Бих била благодарна на тези от вас, чиито деца вече учат тази специалност, да ми дадат малко по-подробна информация

# 502
  • дядовата ръкавичка
Здравейте,
Някой да има опит със закупуване на антибиотик с изпратена от българско джипи рецепта? Дали ще му дадат?
Синът повече от седмица е с температура. Има само ЕЗОК в момента.

# 503
  • Бургас
Би трябвало да може да си купи с българска рецепта, какъв антибиотик му трябва

# 504
Нямам опит, но логично би било да е вписано освен името на антибиотика и неговата активна съставка и грамаж, в случай че търговското име не съвпада тук и там.
Мисля че преди GD беше писала че нейния син е купувал така

# 505
  • дядовата ръкавичка
Някакъв широкоспектърен. Като заминаваше преди 3 години взе аугментин, но срокът му бил изтекъл.
Ще пробваме с рецепта и ще пиша, ако става.

# 506
  • Бургас
Ако е в Айндховен и не успее да си купи, синът ми  със сигурност взе някакъв антибиотик, но трябва да проверим какъв беше.

# 507
Нямам опит, но логично би било да е вписано освен името на антибиотика и неговата активна съставка и грамаж, в случай че търговското име не съвпада тук и там.
Мисля че преди GD беше писала че нейния син е купувал така
Никакъв проблем ако има рецепта говоря за Айндховен.Аз лично му написах 10 рецепти за различни неща още преди да тръгне от България  и го изпратих с тях в чантата.През годините му се наложи 2-3 пъти да посети аптека и нямаше проблем дадоха му лекарствата.

# 508
Здравейте мами,
Да споделя несгодите на моят първокурсник.Ландлорда сега им съобщи че имат за 1 месец 47 евро вода над допустимото,но никъде в договора не намерихме колко е допустимо.Те са с гаджето в студио сами и ми се скъса сърцето като ги видях с якетата в стаята ,тъй като им е казал че тока е поскъпнал 7 пъти.Имат парно ,но децата не смеят да го пуснат.Полудях.Казах им веднага да пуснат топло .Не знам какво става в Холандия и този “играе “ли ме ,но съобщението за водата го получихме след като сестра му(която също учи в Холандия) малко се поскара с него,тъй като нямат хладилник.Имаха един малък мини бар ,който се развали.Преди малко им донесе хладилника и им е изпратил съобщение по телефона колко им е сметката.
Моля,информираните мами да кажат къде и как може да си следят консумацията за вода,газ,ток..

# 509
Доколкото разбирам нямате описана точна сума за всеки един консуматив в договора? Ако имате възможност снимайте да видим как е формулирано, за да знаем как да помогнем. Трябва да има уреди, които отчитат, търсете ги в сервизни помещения.
Според мен е хубаво лендлорда да предостави начин за проследяване на плащанията.
Крайна степен са организациите- медиатори, които помагат на студентите с несправедливо начислени такси и сметки от страна на собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт