Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за съвет, да задържа ли второто бебе или да направя аборт

 • 6 906
 • 159
 •   1
Отговори
# 150
 • София
 • Мнения: 8 482
Да, точно това е въпрос на избор. Защото никой не пита детето иска или не иска да се роди. Колкото има право да го роди, толкова има и да ги махне.
Морализаторстването няма да гледа детето, защото майката е прозряла, че е направила грешка.

# 151
 • Мнения: 3 759
И аз ще призова да не съдим другите чак толкова. Тези, които се имат за умни и съвестни, да не забравят, че никога не знаеш какво може да ти поднесе животът утре.
Честно казано не разбирам какво общо имат децата, оставени за осиновяване, и защо изобщо бяха намесени в тази дискусия.

# 152
 • Мнения: 6 082
Какви са тези глупости? Тялото е на жената и тя ще прави с него каквото реши за правилно.

# 153
 • Мнения: 3 759
Ако някои тук пишат от позицията на жени, които са искали дете, но желанието им се е сбъднало трудно (или изобщо не), нека все пак имат предвид, че не абсолютно всяка бременност на света е желано и щастливо събитие. Да, на теория майката би могла да роди детето и да го остави за осиновяване. На практика в конкретния случай, както вече многократно се спомена, е важно тя да се освободи от настоящия мъж и нищо да не я свързва с него. Нероденото дете няма вина, така е, но тя вече има едно налично и според мен то би следвало да бъде приоритет.

# 154
 • Мнения: 18 008
Има толкова много случаи, в които бременността не може и не трябва да бъде задържана, че е безсмислено тука да се впускаме в такива спорове. Все пак това не е наказание за непредпазливост,  или несработила контрацепция, а сериозен личен въпрос.

Авторката не е изправна пред вариант да дава детето за осиновяване, а изобщо дали да роди от тоя човек. Според мен вече в решила и спря да пише в темата, така че може би няма смисъл и ние да я обръщаме в  нещо друго.

# 155
 • Мнения: 15 971
Не съм заченала трудно, даже много лесно за възрастта, на която бях, но не разбирам безразличието, с което някои се отнасят към живота, който се е зародил в утробата им. Щом нямат проблем със себе си да го "изчистят" оттам, няма пречки за това все пак.

# 156
 • Мнения: 3 759
Lorelada, не го приемай лично, въобще нямах предвид точно теб. Решението за аборт може да не е никак лесно, но все пак мисля, че трябва да бъде налично като избор при определени ситуации. А 2-3 жени тук се изказват така, сякаш изобщо не трябва да съществува право на избор.
И аз смятам, че темата се изчерпи, и е лесно да предположим какво е решила авторката, след като вече не пише тук.

# 157
 • Мнения: 2 567
Санитарният минимум също включва разумът да осъзнаеш грешката си и да вземеш решение на време , а не да гониш голямата вероятност за два нещастни живота. В живота си всеки се е срещал както с осиновени така и с нежелани отгледани от родителите си деца - при всички се усеща едно тежко бреме , което носят в същността си. Не виждам смисъл да оборваме изобщо някой , който смята раждането на деца като да скъсаш полско цвете и да го сложиш за продажба на селския мегдан.

# 158
 • София
 • Мнения: 4 021
Аз съм против тази нова консуматорска мода, където всичко се "купува". В идеалния случай, е "безплатно" с любезното съдействие на правителствени и неправителствени организации.
Доискало ти се, "купуваш" си бременност. Доискало ти се, "купуваш" си аборт. Доискало ти се, "пазариш" си издръжка.
Това определено стимулира безразсъдно и непоследователно поведение. Като допринася за хаоса в модерните СО.

Но в случая, мисля, че абортът е оправдан.
Освен ако авторката не желае именно да е "домакиня" и "до печката". А мъжът да носи парите. Но много от тоя тип мъже имат определени изисквания към жените. И едно от тях е те да излизат, че и да хойкат, а жените им, не.
Предвид, че мъжът е разведен с 2 деца, напълно е възможно да го направи още 2-3 пъти, с други жени. Особено ако доходите му не са легални.
Така че е напълно възможен сценарий за + 2 деца + развод.

# 159
 • Мнения: 45 157
Авторката не се е включвала в темата от седмица. Вероятно е взела своето решение. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт