Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за съвет, да задържа ли второто бебе или да направя аборт

 • 6 904
 • 159
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 818
Поведението му е контролиращо и ще става още по-зле. Не знам какво толкова се чудиш, при положение, че той ти нарежда какво да правиш все едно си му собственост. Не искаш и второ дете все още, но си решила да му угодиш, при все, че нямате брак и той вече е зарязал една жена с която има две деца. Защо?!

Махай зародиша, събирай си багажа и беж при майка ти и сестра ти. Намери си работа, учи и се развивай. Не бързай да скачаш на следващия, първо се научи да си бъдеш самодостатъчна.

# 31
 • Мнения: 3 696
Авторката явно не си е научила урока от първия мъж и пак се е събрала с подобен, повтаря същия модел. Време е да си вземе поука, че така не се прави. Освен нея страда и детето й, а тя се чуди дали да не роди и още едно, макар че не го иска много. Според мен - аборт, незабавно прекратяване на връзката с настоящия мъж и много внимателно избиране, когато дойде време за следващ (за предпочитане да не е скоро).

# 32
 • Мнения: 2 749
Пак добре, че не те е ошамарил да ти избие мераците за излизане. Само си пишем, ще си родиш и ще си го търпиш. Явно си слабохарактерна, пък и не можеш да вирееш сама.

# 33
 • Мнения: 4 141
То и тва е въпрос на време. Особености на етноса се наричат.

# 34
 • Мнения: 449
Според мен проблемът е в теб, ти си допуснала да те "направляват", какво да правиш. Зряла жена си. Вече веднъж ти се е случвало, ти го позволяваш втори път. Да не е ок, че си много ревнива, но неможе някой да ти казва кога да излизаш, не си на 15. Отървай се навреме, не си пилей най-хубавите години.

# 35
 • Варна
 • Мнения: 34 322
Аборт.

Раздяла.

Хапчета.

Учене.

Работа.

Няма да коментирам останалото, че ще бъда много груба.

# 36
 • София
 • Мнения: 3 355
Добре де, това бебенце какво е виновно, че донорът му е идиот, а майка му не смее да остане сама и прави грешка след грешка, че да умира. Но поне е видяла червените светофари и ѝ светва  някаква жичка и на нея в главата. Просто да си събере багажа, да си седна на Д-то, да се върна в България , ако трябва и да започне сериозно себеусъвършенстване.
Почти всички проблеми на жените с партньорите им идват от самите тях. Да, да, от тях. Като започнем от незачитане и неуважение, минем през обиди, лъжи и предателства и стигнем до побоища.
В крайна сметка ако ти звънне някой на вратата и започне да ти крещи и да те обижда, да те блъска и да иска да влезе у вас какво ще направиш?
Ще затвориш вратата, нали.
Тогава защо не го правиш, когато стане така във връзката?
Ей, тоя пусти страх да не остане жената сама! А, после, когато все пак остане (да не говорим, че тя е сама и във връзка, но това не го установява), независимо поради каква причина пак се нахвърля на поредния боклук само и само да не е сама. Някои даже установяват плюсовете в това да си сам, само че времето вече е минало безвъзвратно. А тези, които си живеят без страх да са сами, в повечето случаи си намират стабилен партньор, точно защото не се хвърлят на първия льольо от страх. Защото идиотите и насилниците само на такива могат да попаднат, другите ги подминават като пътни знаци.
И в края, обикновено същите тези неуверени и мачкани жени се питат ама защо, ама как, нямах късмет и т.н.. Не, можеше и да имаш късмет, ако не беше пропиляла Х години с Мухльото.
Затова, народът има една приказка - "По-добре късно, отколкото никога".
Не, никак не е лесно. Но  се постига. С кураж, търпение, работа (духовна и физическа).

# 37
 • Мнения: 2 512
Аборт- изобщо не подлежи да обсъждане друг вариант в ситуацията. Нормално е човек да прави грешки, така добива мъдрост , но да ги повтаря говори за наивност и то за сметка на деца. Животът е предизвикателство , научи се първо да мислиш , помисли какво искаш и в какво да влагаш енергия , за  да го постигнеш.

# 38
 • Мнения: 17 907
Извиняваай, че ще го кажа, но от миналата година секс без предпазване, а сега започваш да мислиш не е ли рано и дали той е мъжът.

Както казах той много искаше от самото начало, а аз не чак толкова. А и споменах, че в началото ми беше казал, че като има свободно време иска да го прекара със семейството си, мислех си, че не е като бившият ми мъж, защото както казах съм му споделяла какво съм преживяла и какво не искам пак да се случва и мислех, че ме разбира. Но реалността ми показва, че това което каза и това, което прави сега не е едно и също и затова сега се притеснявам и съм объркана незнам как ако постъпя ще е по-добре…


Добре, той много искал, ама става въпрос за твоето тяло, как така решаваш да угодиш на него за нещо, което ти не искаш особено много, при положение, че той вече е зарязал една жена с две деца, а на тебе не позволява да излезеш до 11 часа, нещо, което е позволено и на децата?
Освен това ти си вече майка, носиш отговорност за вече роденото си дете и то трябва да ти е първи приоритет, а не какво ти се струва добре за някой мъж. Това нали го разбираш, ти си възрастния в твоето семейство, което се състои от теб и детето ти, трябва да живееш така, че да можеш да му осигуряваш необходимото и да не си зависима дали някой ще реши да те изгони. Как ще стане това, ако си вързана с още едно бебе?

Не знам, говори с жените около тебе, майка ти,и сестра ти и решавай без да се съобразяваш с този мъж, защото от него не вярвам да произлезе нещо добро.

# 39
 • София
 • Мнения: 22 152
Той е настоявал за бебе, та съвсем да си му в кърпа вързана вкъщи. На 27 г с две деца от различни мъже е наясно, че ще си седиш на д-то и ще те мачка както си му е удобно. Не бих се учудила, ако започне да те респектира с шамари, когато решиш да му се опълчиш след като родиш. Момиче, опичай си акъла, че ще ревеш зверски. Казали са ти вече как да постъпиш.

# 40
 • Мнения: 2 155
Не ми отговаряй, ако не искаш- ти си туркиня, а те са от друг етност, кой ?
Все пак, къде бяхте със сестра ти до 23 часа?

# 41
 • Мнения: 771
Аз съм против аборта по принцип. А и твоята ситуация не е кой знае колко сложна. Оплакала си се от бившия си мъж, че е прелюбодеец, но не си дала лоша оценка за него като баща. Не се оплакваш от материални проблеми. Изглежда с това се справяш. Не се оплакваш и от насилие.
Не е сериозно да не се пазиш, после да правиш аборт, заради спор кой излиза с приятели и кой не. Дори не вярвам, че той те ограничава от разказаното. Просто “щом ти можеш, то и аз излизам” звучи по съвсем различен начин и дразни от нормалното “излизам да се видя с приятелка, да си поговорим”. Звучи напук. А изглежда ти нямаш такава нужда изобщо да излизаш, а искаш просто да го дразниш.
И в цялата ситуация най-малко виновно е нероденото дете, което се е случило след умишлено непазане. Що за простотия?

# 42
 • Мнения: 9 767
Авторката не се оплаква от материални проблеми, но всъщност не работи и не се самоиздържа. Тоест, ако мъжът я изгони, ние не сме сигурни дали ще има кой да издържа нея и детето. Тя не споменава, че е готова да се справя сама.
Жената единствено иска да излиза на разходка с мъжа си. Само толкова.
Недейте да съдите по себе си, дами. В някои общества обичаите са други и други неща са редни / нередни по подразбиране.

# 43
 • Мнения: 11

Дори не вярвам, че той те ограничава от разказаното.

Той ако не ме ограничаваше нямаше да стигна до мисълта че от нас няма да стане. Аз ви дадох просто пример, не съм преживяла само това то се трупа нали знаете… и след това се замислих и затова реших да пиша тук за да видя другите как биха постъпили, ако бяха на моето положение, но все пак благодаря за отговорите ви, всеки си има свое мнение, аз просто не искам децата ми да растат без баща, много е трудно…

# 44
 • Мнения: 3 696
Съгласна съм, че идеалният вариант е децата да растат с двама родители, обаче при условие, че тези двама са достатъчно качествени. Има случаи, когато точно за доброто на децата е за предпочитане единият родител да се разкара. Ако си готова да търпиш ограничения и унижения (и децата ти заедно с теб), стой при този мъж.

Общи условия

Активация на акаунт