Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 дек. 2006, 21:21 ч.

как без малко щях да се хвана на въдицата

 • 2 983
 • 36
 •   1
Отговори
Мили мамчета,
Мисля, че темата ми  вероятно ще се повтори с друга подобна (лятото сякаш четох нещо такова), ала ето че днес се случи и на мен. Пиша го, за да няма други "опарени шаранчета", каквото без малко да стана и аз.
Вечерта е. Звъни се на домашния телефон. Пригтовям вечерята, обажда се синът ми. Търсят ме по име. Непознат мъжки глас на около средна възраст, звучащ малко с диалект. На въпроса ми - кой се обажда - отговор - а сега да видим ще се сетиш ли. Правя, струвам, не се сещам. Той - бе ти братовчеди от провинцията нямаш ли? Казвам - имам. Ми, забравихте ни вие и т.н.
Сетих се за един роднина, когото не съм чувала отдавна и който обикновено ни търси, когато има нужда от нещо. Припознах се за него. "Иване, ти ли си". Аз съм. Той - как сте вие, как я карате, аз  започвам да обяснявам. Ами вие, питам - как са децата - той - добре са и бързо обръща темата. Виж сега какво - намирам се в едно село близо до вас, по работа съм. Може да ви дойда на гости по-късно вечерта, но сега спешно ми трябва ваучер на Вивател, трябва да проведа няколко разговора, а тук в селото всичко е затворено. Моля те за услуга. Казвам - кажи. Отиди до най-близкия магазин и ми вземи един ваучер, аз ще ти го платя като дойда. Казвам - ок, но сега съм заета. Почват кандърми - ама моля ти се, спешно ми трябва, ще ти дам парите и т.н. (не ми е до парите, учудих се на настоятелността му, но нейсе, склоних да ида.)
Мислех да взема ваучер от 5 лв, но онзи продължава да нахалства - колко пари имаш в момента, от 10 лв няма да ми свърши работа, не може ли от 20 или поне 50. Казвам - не може, нямам тези пари в себе си. Отсреща - абе моля ти се бе, човек, иди до съдедите, вземи назаем, обещавам ти до 2 часа съм при теб и ще ги върна. Казвам - никога не съм вземала пари от съседи назаем и сега няма да го направя. Той склони - добре тогава, иди ми вземи ваучер, след 10 мин. ще ти се обадя и ще ми издиктуваш цифрите. Чак сега се светнах, че нещо не е наред - нахалство, нахаластво, ама чак пък толкова..........
И все пак - облякох се и без малко да хукна (нали съм услужлива патка загубена), при което ме светна, че имам телефона на тоя наш роднина и ще звънна да проверя нещата как стоят. Познайте от три пъти какво стана - жена му се обади, той си бе вкъщи и нямаше нищо подобно, горски. Тогава вече се сетих за тоя номер, за който вече бях чувала, но не сметнах, че някога ще се случи и на мен. Одисеята не свършва дотук обаче.
(Не отидох никъде, мъж ми се върна след малко. Телефона през това време загря от звънене, аз не вдигам, докато не си дойде мъжа ми. Връща се той, вдига и същата история се повтаря и на него - абе ти не ме ли позна, как може и т.н. (егати наглеца). За да спечеля време да обясня случката на мъжа си, му казах да каже, че ме няма и пак да се обади оня. Така и става.
При по-късното позвъняване тоя звъни и вика - дай да чуя жена ти, обеща да ми купи ваучер.
Мъж ми го разиграва едно хууууубавичко да му свърши ваучера и му вика - като дойдеш у нас на гости, жена ми ти е приготвила ваучера, тогава ще ти го дадем. Явно онзи се усети, щото, без нищо друго да е казал мъж ми, взел да псува просташки и затворил.
А кажете ми вие, случвало ли ви се е подобно нещо. Всъщност да, случва се, и то много често, но не вярвах, че точно на мен може да се случи. При това - назова ме по име, демек, знае домашният ми телефон и името ми, човекът. При разговорът ни, мисля, че споменах и името на мъжа ми, така че, обаждайки се мъж ми, онзи назовава и него по име. И като нищо ще те изкара "хахо", че видиш ли ти, не можеш да си познаеш роднината.
Мили мамчета, изписах тоя дълъг постинг, за да ви предпазя от подобни глупости и да ви кажа: НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТАЯ ВЪДИЦА!
Тия се бетер от циганките-врачки по улиците, големи психолози са и умеят да те оплетат, колкото и мнителен и предпазлив да си.

# 1
 • Мнения: 2 716
Преди правеха номера за пари. Сега са се изхитрили. Благодаря, че разказа! А името са го взели от телефонния указател например.

# 2
 • Мнения: 918
Преди около седмица на майка ми и се случи  абсолютно същото. Tired Добре, че се е сетила да ми се обади веднага след случката за проверка, защото въпросния мъж объркала с наш приятел.

# 3
Да и на нас се обаждаха - бъдете внимателни  Peace

# 4
 • Мнения: 4 452
Подобна случка се случи на свекър ми преди няколко месеца. Обажда му се някакъв, назовава го по име и се представя като роднината Георги. Свекъра веднага пита:"Свато, ти ли си?" Баща ми се казва така човекът се припознал. А онзи:"Да, аз съм. Случи ми се нещо и ми трябват 2000 лева на заем". Свекъра обещал да си помисли. През това време се свързал с баща ми и лъжата лъснала. После онзи му се обадил да пита какво става, ще му даде ли парите. Свекъра взел да го разпитва: "Я, кажи сега ти кой си, от къде си?'' И измамника затворил слушалката. Край!

# 5
 • София
 • Мнения: 4 187
Мерси за предупреждението!
Ама аз понеже съм любопитна, а и бавно схващам понякога, та се чудя за кво му е тоя ваучер?  newsm78

# 6
 • България Сливен
 • Мнения: 226
И нашето семейство не бе подминато. Внимавайте много!

# 7
 • Мнения: 4 805
Да си зареди с нов ваучер тел. Mr. Green Деси от Пелово го правеше същият номер, гада.

# 8
 • Мнения: 1 100
Да! Една сутрин звънна един вкъщи.
Приповдигнат мъжки глас:
- Алоооооо, здрастииии! При което аз казвам сънено: Здрасти   - сънено и провлачено  Tired 
Той със същият приповдигнат тон:
- Дай ми майка си или баща си! Явно ме е познал, че съм дете, защото гласът ми е наистина много детски, като на пет годишно детенце  Joy
Естествено давам телефона на майка ми. Разговорът им приключи за 2 секунди. Не знам как, но нещо ми светна и я питах какво точно и е казал тоя. Тя каза, че казал: Алооо, ти роднини извън града имаш ли?
Майка ми му казала НЕ. И оня казал, че явно имал грешка.


Сигурна съм, че е от онези. Защото първо ме попита за майка ми или баща ми. Ако беше роднина на майка ми, нямаше да му е все едно кой ще му дам. Освен това, толкова приповдигнат глас... Видимо театралничеше. Та, ако се бях усетила по-рано така щях да го напсувам. #2gunfire Гад мръсна! Ще ми печели пари с измама. Баща ми седи понякога до 10 часа на работа и пътува посред нощите, а тоя ще си прави парите от неговия труд. Ай сектир бе, келеш! На такива и боят им е малко. Втори път няма да пропусна шанса си и ще го направя на 2 стотинки.

# 9
 • Мнения: 155
Бабата на моя приятелка вдига телефона и чува мъжки глас :''Бабо, катастрофирах!Трябват ми пари, за да се прибера в БГ!". Горката женица си мисли, че това е внук й, който живее в Чехия и така се панира, че загубва ума и дума. Продължава оня да нахалства и да звъни, докато най-накрая внучка й не се прибира и не го разкарва по телефона. Ужасна работа  #Cussing out!
 fight

# 10
 • Мнения: 2 941
Миналата седмица и на мен ми позвъниха. На въпроса ми "Извинявам се, но кой се обажда?", отговора беше "Не си ли познаваш роднините?", аз "Имам доста роднини и не мога да позная кой си. ", той "А в северна Б-я?", аз категорично "Там нямам." Веднага затвори. После приятелка ме светна какъв бил номера.

# 11
Миналата седмица и на мен ми позвъниха. На въпроса ми "Извинявам се, но кой се обажда?", отговора беше "Не си ли познаваш роднините?", аз "Имам доста роднини и не мога да позная кой си. ", той "А в северна Б-я?", аз категорично "Там нямам." Веднага затвори. После приятелка ме светна какъв бил номера.
Понеже пуснах темата и в "дом и семейство", оттам писаха, че съвсем скоро е имало такава тема за измами в Аксаково. Искам да отбележа, че живея във Варна.

# 12
 • Мнения: 7 285
само не разбрах откъде измамникът знае името на жената newsm78

# 13
 • Мнения: 918
само не разбрах откъде измамникът знае името на жената newsm78

Тел. указател, сметки взети от пощата.......варианти много

# 14
 • Мнения: 4 966
Ооо, при нас се опитаха, но понеже телефонът по разните указатели се води на бившите собственици, а ние си го прехвърлихме преди няма и година, търсеха тях.
Естествено, позната схема:
- Ало, здравей, как сте вкъщи, що сте?
- Кой се обажда?
- Не ме ли позна? Отдавна не сме се чували?
- Оооо, аз недочувам и не мога да позная (понеже акцентът и приповдигнатия глас са впечатляващи, вече започнах да загрявам, че има нещо).
- Ами, ти роднини на село нали имаш (бившите собственици имат и двамата, но аз нямам)?
- Нямам.
- Ама мъжът ти има. Ха сега, сети се.
- В селото на мъжа ми говорят по-различно, а и те ни търсят по мобилния (всъщност, "селото" ни е вила и къщи там имат зълвите ми и братовчедите на мъжа ми, но наистина те ни търсят само по мобилния - дори домашния не го и знаят).
- Що се правиш сега, че не ме познаваш, бе, Силве. Я ми дай Тошко.
- Аааа, Силвето и Тошко не живеят, а и никога не са живяли на този номер (в нашия апартамент не е живял никой преди нас и надали бившите собственици са раздавали точно този телефон на роднините си).
- Майтапиш ли се сега. Сигурно си ме познала и си правиш майтап (онзи продължава да упорства). Хайде, недей така, че имам сериозен проблем и имам нужда от помощ. Ще ми трябва една дребна услуга.
- Не, сериозна съм. Роднините им, предполагам, добре знаят това и странно как Вие сте пръв и единствен, който ги търси на този номер.
(Онзи отсреща само хлъцна и затвори. Добре, че не бях принудена да чуя какво му е било на акъла.)

Общи условия

Активация на акаунт