Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 419
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Фифи и аз взех лятна количка, но още не съм я ползвала. Определено си спомням, че с каката се преподих от тежката като монах на лека Hug

# 421
Момичета, кажете за незапознатите още като мен, лятната може ли да се ползва и зимата с чувалче? И на мен ми тежи шасито, ужас направо.

И моят само издава звуци и вика. Чат пат казва ба-ба, но не е с умисъл както си мисли свекървата 🤣 Иначе дава боц и му е много забавно.

Жоржи има значение дали ти избягва погледа или изобщо не те гледа в очите. А обръща ли се на името си? Но още са малки за каквито и да е притеснения.

# 422
Водна виолета, може да се ползва с чувалче, ние взехме малкия сайбекс eazy s+2, просто е доста лек и компактен за колата. Иначе старата ми взима целия багажник.

Обръща се по име, понякога ми избягва погледа, иначе се гледаме в очите често. Ама нали е инвитро и беше “не добър ембрион” и аз се напрягам. Може би търся под вола теле Cold Sweat

# 423
Жоржи, понеделник сме на алерголог и ще ти кажа схема на захранване за глутен и мляко кк ще става, още не съм почнала. Че моята нали беше болна и изчаквам сега. Понеделник дано ми дадат зелена светлина.
Фифи, може ли да кажеш коя количка взе? Пфф, на мен зимния ми кош беше супер, но сега с летния е ад. Тя не иска да стои в него, тежи ми, просто е чудо.
Днес в емаг големи намаления на Памперс премиум, който ги ползва да поръчва. Медицинслата козметика за атопична кожа също е много намалена, имат черен петък.
Аз поръчах интерактивно гърне и уред на Авент за готвене на пара.
Моята не знам вече колко тежи, тоя месец не съм я водила на консултация. Началото на декември може би, и ваксина дано успеем да сложим, че сме много назад.
Поръчах вече календари, картички, албуми коледни, всичко + записах час за Коледна фотосесия.

# 424
Аз си продавам старата количка, не мога с нея просто, даже един ден щях да обърна детето с нея на един висок тротоар…

Иначе взех Cybex Melio и ще я използвам и зимата. Аз не виждам разлика в защитата от студ между тази и комбинираната количка с кошче 6+.

Има три позиции на коша (легнало, седнало и средно положение), огромен сенник за разлика от повечето летни колички, кошът може да се върти в двете посоки. И учудващо се справя много добре с разбитите улици, почти не ми запъва по ръбчета като старата. Друса, но в границите на нормалното.

Аз също поръчах памперси премиум кеър от емаг, сториха ми се на добре цена, нищо че имам заспи вкъщи, няма да останат.

Гърне и аз ще взема, но мисля най-обикновено. Играчки не се изкуших да взимам. Ние вече сме готови с коледните подаръци, всичко избрахме от комсед и не е нещо уау, най-нормални детски играчки. Смисъл, че не сме се изхвърляли с големи неща. Simple Smile

# 425
Ние имаме Макларън лятна, но още не сме я ползвали с малката. Удобна си ни е голямата. Аз вкарах вече глутен и яйчен белтък. Др седмица започвам млечни. Глутен започнах с 4-5 дни овес, после още толкова ръж, после директно пшеница. За около 2 седмици го счетох въведен и минах на белтък. Давам днес 4ти ден. Мисля още ден-два и от понеделник сирене ще дам. Само че аз съм заредена със всякакви противоалергични, а също и инжекция в случай на тежка реакция недай си боже. 

Може да се дава масло и жълтък в едно пюре, стига да се дава 1 нова храна на ден. Тоест едно от двете вече тр да е въведено.

# 426
Аз даже прекалих с памперсите от черния петък, но си бяха доста на оферта. Минаваме на 4 скоро така че да не ги мисля.
Ние бяхме на коледна фотосесия и се получи много добре сега ще видим и крайния резултат. За Ема подаръците са готови не че ще разбере какво се случва😂 за нас с баща ѝ подаръка е общ, а за останалите от семейството ще е по-натам.
Ема основно крещи🤪 и сега най-новото е да прави бррр ако се сещате какво имам предвид…много е добре да гонправи докато яде🤪🥴 няма ма-ма, няма та-та, даже като цяло съгласни букви май не използва.
Слагам я на гърне от около месец и вече рядко сменям наакан памперс. Не че ми показва😂 ама горе долу държи един график и като я видя да се напъва…гаааз. Но съм доволна тя свикна с него, взели сме най-обикновено по съвет на консултантите в магазина и някакъв семинар бях гледала.
Заместих и закуската вече, но с кашите май често преяжда и връща от време на време…много е лакома.
На мен основната количка ми е доста удобна, да обемна е за разлика от летните, но ние не пътуваме кой знае колко. Гледах за летни сега на намаленията, но се въздържах, ще е догодина. Особено сега за зимата тези малките не ми вдъхват уют🥴
И да добавя…при нас дневният съм е пълен хаос къде 3, къде 4. По 30 мин до час и нещо, нооо какво си показва и не е за сметка на нощния.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 20:54 от DareAngel

# 427
Май прекалих и аз с памперсите, имам 2 кашона и сега още 2, ама предпочитам на промоция да взема и да си имам, а не да ходя до магазина през седмица.

Иначе аз си взех лятна количка, защото свалих много след раждането (станах почти 42-3 кг) и тези 14 ми станаха непосилни на количката. Sad Даже успях да продам старата и ми падна камък от сърцето.

Аз се притеснявам дали не закъснявам с гърнето, моята бебка е на 7 месеца, но сега започна да седи и преди това беше много кекава и ме беше страх да я слагам седнала. Още утре отивам за гърне, защото започна много да ака през деня и да се подсича от акото. Освен това смятам, че може да се развият инфекции към отделителната система от тези акита.

Това захранване нещо много ми стана мътно, четох, гледах и като дойде момента - петно. Sad

Някоя от вас мами би ли искала да си разменим координати в някоя социална мрежа за бърза комуникация? Simple Smile

# 428
Ники има 3 заместени хранения. Обяд, следобедна и от една седмица и закуска. За сега давам попарка, като предварително по два дни давах масло, сирене и сухари (чрез които се води че вкарах глутена). Месните пюрета не са му най- любими, но ги хапва. Като количество яде между 160-170. Личната ме предупреди да не му давам повече от 180, за да не му разширявам стомахчето, че е лаком и колкото бутна толкова ще хапне. Бях гледал и няколко семинара дето казаха същото. Сутрин и вечер си пие мляко. Нощни хранения рядко прави. Бях ви се оплакала, че е вкарал нощно, ама за две- три седмици и сега си влезе в режим. Яде общо 5 пъти за денонощие, понякога 6.
Плодове давам в мрежичка и той много се кефи. Явно го чеша. Има две долни зъбчета.
Но със заспиването е кошмар…. Реве, пищи, дере се около 10-15 мин и изведнъж се кротва, ляга и от раз. Гушкам, галя, пея, тупкам и какво ли още не, нищо не помага. Пробвах и сам да го оставям, ама още по- зле става. Дано е период. Тамън се беше научил да заспива за 10 мин почти сам.
Аз си използвам комбинираната количка. Разглобявам си я две и така не ми тежи като я качвам в колата (почти всеки ден, поне по два пъти).
Мм също поръча едно кашонче памперси от емаг.
Не го слагам на гърне, първо не може да седи още съвсем сам, второ за мен лично са мънички, но всеки си преценява най- добре за своето детенце. Най- вероятно ще започна около годинката.

Фифи, аз бих се радвала да имаме бърза връзка.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 23:46 от bebolini99

# 429
Малката е на 7++ ,има почти 3 заместени хранения вече.Но ме притеснява,че все още не може да сяда стабилно без никаква помощ.И като я слагам да сяда без възглавници плаче,не иска..Най-обича да се търкаля на пода 😄не пълзи още, само на задно отива понякога😅
Прави пляс пляс с ръчичките като кажа пляс. Казва мам-мам,ба-ба,да-да 😃Много крещи
Май горните зъби са на път,много е кисела Трудно заспива, плаче в съня си и започна пак да се събужда често

# 430
Бахар, браво, че прави пляс пляс, моята изобщо не вдява за пляскане с ръце, но по книгите пише, че е след 10-ти месец, както и боц с пръстчето. Моята стои седнала, ако аз я сложа, но сама не може да сяда. Опитните мами можете ли да ми кажете как стажа сядането само от тях? Като са по корем или гръб се случва? Също така изправянето - има ли как да й помагам някак, освен да й подавам ръка като е легнала и тя да се надига? Защото много иска да се надигне, като е така по гръб, реве да й подавам ръка постоянно. 
Аз започвам въвеждане на глутен, започвам с овес, култура по култура. Но се чудя кога мога да вкарам попара сутрин, колко време от вкарването на глутена трябва да е минало - според алерголога, при когото бях, мога още на 10-тия ден, та се чудя.. И защо на пазара има само спелта сухари, не откривам висококачествени друга марка. Изключвам чичи бебе и там гръцките, защото са с неподходящи съставки.
Бахар, ти каква закуска даваш?

# 431
Момент, овесът технически не съдържа глутен, а авенин. Не го пишат изрично безглутенов по каши и други продукти, защото се преработва на същите поточни линии, където и пшеницата, ръжта и ечемика и е възможно да се получи замърсяване с глутен. Хип специално имат овесена каша, на която си пише безглутенова.
Моя седи сравнително самостоятелно вече, на почти 8 месеца, но не обича да се обръща по корем. Много е далеч от пълзене, изправяне и придвижване. Да не говорим, че едва от няколко дни започна да спи настрани. Доскоро само и единствено по гръб. Не бързам, има време за всичко. Това, че не е шавлив ми осигурява още малко спокойствие.
Тръгнаха зъби, мъка голяма. Тръшкане, смяна на настроения през 5 минути, крещене. Съответно обривите се обостриха, сърби го ужасно и само да се докопа на голо, се дере до кръв. Къпането, преобличането и смяната на памперса са кошмар.

# 432
Овесената каша на хип е изрично без глутен, защото съдържат не алергичен глутен Grin, ако мога така да го обясня. Вайза по-добре го е казала. Реално и нашата лична каза на 10-ти ден да го считам за въведен, ама мен ме шубе… другата седмица ще вкарам овес и месо и май след това ще почвам с по лъжичка глутенова каша…
Вайза нашата се дере яко по корема докато е гола, това чела ли си на какво се дължи Grin относно сядането, ако имаш инстаграм намери ме там и ще ти пратя едно яко клипче как се приучава.

Иначе пляска, от седнало се обръща да лази, прави йога поза -куче гледащо надолу Joy а днес изби втория долен  резец, след безсънна нощ Cold Sweat

# 433
При нас пробива първи долен резец сега. За късмет така ме хвана за зърното, че рана ми направи кървава. Повърна кърваво мляко 2 пъти и си изкарах акъла докато загрея, че е от това. Сега личната ме посъветва да не кърмя от едната гърда за ден-два докато зарасне. Тя пък покрай зъбите точно отказва храна и съм с една гърда, която няма достатъчно за изхранване 🤣 временно давам АМ. Харесва й

И аз г/д толкова време въвеждах глутен. Овесът като цяло е без глутен, но ако няма спец посочен стикер се счита за замърсен и съдържащ. И аз с него почнах. Гети, ти може реално да въведеш пшеницата с попара и сухари.

# 434
За закуска давам попарка с домашно краве масло и сухар,понякога директно от нашия хляб давам.И овес с плодове или жълтък.Искам малко да разнообразя закуската, така че чакам идеи от вас 😄
Сега аз въвела ли съм глутена с маслото? Че не мога да схващам нещо тези неща, кое с какво,как се въвежда...
Иначе взимам от готовите каши, пише че съдържат глутен
Месни пюрета яде.Като му готвя аз понякога слагам и ориз..Едни измислени от мен неща готвя 😅😅
А за зъбите - аз чаках от горе да пробие третия зъб,преди малко забелязях, че пак отдолу излиза..

Общи условия

Активация на акаунт