Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 410
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Леле, Брин и това сигурно е мъка. Единият ми племенник е много злояд, голям зор с храненето. И по никакъв начин не стават нещата. Но ето брат ми също беше така като малък и много слаб, а сега да го видиш, всичко яде.

Иначе синчето като огладнее, майко мила, и трябва сега веднага, свикнал с цицата да му се вади на секундата и сега, дали АМ или друго, хем винаги е приготвено, само трябва да подгрея храна/вода за 2 минути и пищи като луд.

BMR и моят вечеря в 18, но явно задоволително си хапва, защото после чак към 22-23. Като цяло наблюдавам че през 4 часа започна.
А да те питам за сополите на вас друго изписаха ли ви? С тоя солен разтвор нищо не става, само се мъчи детето.

# 481
Здравейте за съжаление не успях да намеря подходяща тема но ще  попитам тук ако някой може да сподели мнение ше съм благодарна.
Синът ни е на 4 месеца и от 1 месец почна да стяга крачета като му правя гимнастика и не ми дава при смяна на памперс също стяга ги и някой път изпъва. Четох много бо все гадни неща пише дали е нормално това случвало ли се е с вашите бебоци?

# 482
Здравейте за съжаление не успях да намеря подходяща тема но ще  попитам тук ако някой може да сподели мнение ше съм благодарна.
Синът ни е на 4 месеца и от 1 месец почна да стяга крачета като му правя гимнастика и не ми дава при смяна на памперс също стяга ги и някой път изпъва. Четох много бо все гадни неща пише дали е нормално това случвало ли се е с вашите бебоци?

Не искам да те подвеждам и е най- добре да се чуеш със специалист щом имаш съмнения.
Николай също го прави това. Изпъва ги и нямат свиване докато той не реши, но при него е характер. Даже ако се заинатя и му ги задържа се повдига целия и остава на врата си, та просто го изчаквам няколко секунди- минута докато ги отпусне.

# 483

Не искам да те подвеждам и е най- добре да се чуеш със специалист щом имаш съмнения.
Николай също го прави това. Изпъва ги и нямат свиване докато той не реши, но при него е характер. Даже ако се заинатя и му ги задържа се повдига целия и остава на врата си, та просто го изчаквам няколко секунди- минута докато ги отпусне.

И при нас прави така вЕче трети човек ми казва че е характер просто като беше по малък не го правеше а сега почна но исках да питам дали и други бебета го правят реално. Благодаря все пак

# 484
Ние отново сме сополиви 😀 няма край това… ама какво да се прави. Баткото мъкне от градината сополи все. Чак на моменти се чудя защо го пращам като съм си вкъщи, но пък там учи много неща и виждам позитиви много.

Моята мома същото го прави с крачетата. Баткото и той така правеше. Винаги съм го отдавала на инат и не съм се сещала да се притеснявам 🤷🏼♀ дори не искам да чета какво пише в интернет

Весели празници желая на всички! Здраве, уют и топлина да ви донесат. И много подаръци 🤪

# 485
И ние сме сополиви, но този път е от зъбките.Няколко зъби едновременно никнат и имаме много зор
Като спи много ги дразни, кашля от тях..

# 486
Ние отново сме сополиви 😀 няма край това… ама какво да се прави. Баткото мъкне от градината сополи все. Чак на моменти се чудя защо го пращам като съм си вкъщи, но пък там учи много неща и виждам позитиви много.

Моята мома същото го прави с крачетата. Баткото и той така правеше. Винаги съм го отдавала на инат и не съм се сещала да се притеснявам 🤷🏼♀ дори не искам да чета какво пише в интернет

Весели празници желая на всички! Здраве, уют и топлина да ви донесат. И много подаръци 🤪

Ами да от няколко дни го наблюдавам  повече когато му пея или играя не го прави и когато се нацупи нещо или се ядоса и веднага ги изпъва и стяга и най вероятно наистина е инат. Благодаря все пак но и на консултацията ще питам. Весели празници 🙏🏼

# 487
Момичета, дано сте изкарали хубави празници🎄🤗
Ние определено ще запомним тази Коледа…но не както очаквах🎅😬 Натръшкахме се всички, включително и най-малката. И вече 3 ден е с температура като днес за първи път вдигна 38,7 и то без дори да я усетя🤔нито беше топла, нито замряла и като видях термометъра ми стана зле.  Чух се вчера с педиатърката каза че няма за какво да се притеснявам при положение, че сваля температурата за минути, независимо дали е Панадол или Нурофен. Като изключим днес беше с около 37,5-7. Утре пак ще ѝ звъня че вече е 3 ден😩 иначе си има апетит както обикновено, свежа е през повечето време и силно се надявам да се разминем до ден два🍀. Взех и някаква хомеопатия от днес.
Най-големия филм ми е термометъра😩😩😩пълен ужас. От няколко места знам че инфрачервените не са надеждни и ѝ взех електронен на Омрон, който уж мери температурата супер бързо. И днес си направих експеримент и го оставих след сигнала…ами от 36,6 стана 37,2…отделно си дадох сметка, че то хубаво да си ползваш обикновения ако ѝ мериш температурата веднъж, но ако са 382827 пъти и на мен ще ми втръсне та поръчах инфрачервения на Омрон.
И така….🥴

# 488
  • Sofia
И при нас беба е болна (пак!). От вчера е с температура и е ужасно кисела, реве все едно нещо я боли. Цяла нощ бяхме на ръце, очертава се и тази нощ да е така 😭
И при мен е кошмар с тези термометри. Аз меря в дупето и на челото. И постоянно се чудя кой е по-точният.
Вдига температура, слагам свещичка, до час сваля и след 5-6 часа пак наново.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 00:42 от Brin de muguet

# 489
Аз днес за пръв път сложих свещичка иначе редувам Панадол с Нурофен. И отделно я охлаждам и в стаята държа по-хладно.

# 490
  • Sofia
Аз веднага я разсъбличам и я държа по боди. По принцип спи с чувалче, но снощи го махнах. То не че спа кой знае колко де...

# 491
Пффф, тази Коледа май всички сме се оцветили Confused и ние така изкарахме. Децата преди Бъдни вечер, аз на 26/12 с 38,7 Т. Обаче както каката рядко ми вдига Т, така беба за нищо няма 39,7 и след като не успях да я сваля 4ч тази Т направо я закарах в Токуда. Вирус било, сезонния грип Scream 3 дни ден не видях и таман на 24/12 закрепихме и после аз Tired Face сега таткото нещо мрънкаше, че гърло го боли… а утре каката ни има РД. Забавно е отвсякъде Grin
Ангелче, тази техника ако я имаш на тел прати ми я моля, че ме е много страх мен от висока Т, а туй бебе явно така ще вдига Angry

# 492
Ох, съжалявам да чуя за толкова много болнички. Бързо и трайно оздравяване на всички!
Не, че нас ни подмина. И двете деца бяха болни точно преди Коледа, но с различни вируси. За щастие сравнително бързо се оправиха и без високи температури. Естествено малкия го мъчат и зъби - 4 броя избиха за 1 месец и нощите са кошмар. На всеки 2 часа се буди с див рев. Освен че оглушах, не помня кога последно спах повече от 2-3 часа накуп.
Не знам защо се мъчите с тези безконтактни термометри. Аз съм с 2 дигитални, като единия го ползвам за подмишница, а другия, който е с изключително тънък накрайник - ректално. И двата мерят точно и меря на 3-4 часа. Ако температурата е над 38.5 редувам нурофен сироп с ефералган свещички. Под 38.5 температуропонижаващо не давам, освен при силен дискомфорт от страна на детето, а то може и 7 дни да поддържа температура, но следя дали се понижава от ден на ден или поне след третия ден. Най-стресиращи за мен са ангините. Висока температура без друга симптоматика и си във филма.

# 493
  • Пловдив
Ние нали живеем в къща, родителите ми са на 1-ви етаж, ние на 2-ри и сестра ми с племенника на 3-ти. То хубаво си помагаме и вечно има кой да ти донесе чаша кафе, но племенника донесе от градината Варицела. Уж всички сме я карали без бебето, бяхме в контакт, то няма как, все сме заедно. Мина му на малкия, и сега и баща ми цъфна целия с пъпки. Мислихме си първо за някаква алергия, но се оказа чиста варицела. Милия, дано му мине без последици, че е на 69 години. За бебето четох, че като го кърмя, уж и предавам антитела, ама знам ли. Стоим далеч и се надяваме да ни подмине.
Иначе на Бъдни вечер каката беше с 39 градуса и така 3 дни. Мина ѝ. Какво беше не знам.
Всички да оздравявате ви пожелавам и да се свършват тия болести.

# 494
Наистина има мноооого болни, и аз си помислих, че и ние ще сме сред тях, но се разминахме само с 1 ден адски течащ нос и една вечер мрънкане.

Не знам, до сега моето бебе е било със симптоми 3 пъти (1 ден температура ковид, 2 пъти по един ден сополи), а аз нямам второ дете, не знам от къде ги хващаме тези неща…

Все по празниците трябва да се случат гадни неща, и не защото са празници, а защото има голям дефицит на специалисти или не им се занимава, мен от това повече ме е страх…

Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт