Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 409
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Бързо оздравявяне на всички 😔
И мен много ме е страх от температура. Баткото порасна без да вдига такива чести и високи Т,дано и при бебка да е така..
Засега и ние се разминахме само няколко дни със сополки.

# 496
При нас два пъти е боледувала до сега 😵 първия път беше без никакви симптоми само висока т. -39, свалям само със свещички над 38,5, защото панадол и като цяло никакви лекарства не мога да й пробутам през устата. Ама тя не е и от най-ящните 😬  Второто боледуване се комбинира с избиването на долните два зъба. Тези дни пак ми отказва ядене, не знам вече какво да предлагам, колкото сме и назад със захранването и си е на периоди злоядичка 🤷🏼♀ Няма попара, няма пюре, няма каши.. само мляко ама когато тя реши, миналата седмица пък отказваше млякото искаше само пюрета 😅 Фатки са..

# 497
  • Sofia
😆
И моята е един вид злояда.
Пюретата и кашите ги яде, но категорично отказва шишета с АМ. Дебна я да спи, за да мога да й ги пробутам. И чай не ще, и вода не ще...

Вие въведохте ли масло? Ако да, от кое започнахте? Вид (кокосово, краве и т.н.)/марка...

# 498
Краве на Harmonica.

😆
И моята е един вид злояда.
Пюретата и кашите ги яде, но категорично отказва шишета с АМ. Дебна я да спи, за да мога да й ги пробутам. И чай не ще, и вода не ще...

Вие въведохте ли масло? Ако да, от кое започнахте? Вид (кокосово, краве и т.н.)/марка...

# 499
Въведох краве масло домашно
А белтък кога мислите да въвеждате?
Знам, че е след годинка.Но видях някъде и че след 8мия месец може да се въвежда
А пилешко месо коя марка взимате? Че с тия хормони в пилешкото незнам какво месо да взема.С телешко се снабдявам, но в селото не продават кокошките 😄😄нито пък яйцата им.Така,че ще неща оставаме на купешките😁

# 500
  • Sofia
Аз няма да бързам с белтъка. Ще си изчакам годинката.
А пилешкото (както и другите месни) й давам от купешките бебешки пюрета. Някак си ми е по-сигурно. Все се надявам, че минават някакъв контрол съобразен с крайните потребители.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 15:15 от Brin de muguet

# 501
Захранването на нас ни е съгласувано с педиатър и алерголог. Масло вкарах на 7м като стана, сирене и извара също, а от 2 седмици давам кис мляко. Яйчен белтък и глутен вкарах преди млечните. Сега от януари следва фъстък и други тахани.

Пилешко не давам от магазин. Имах домашно - свърши. Сега давам пуешко домашно или пилешко заготовка пюре.

Това за температура, което е споделила DareAngel работи, но бързо вдига пак и трябва по-честичко да се прави при нас. Термометър - доволна съм от Омрон за чело.

# 502
Не съм въвеждала белтък, извара и кисело мляко все още. И аз не знам защо…
Но вчера ѝ поръчах кухня, днес я взех и много ѝ хареса. Едното основно е със свинско, много рано ми се струва, но е малко и ще го преглътна.

# 503
  • Sofia
Аз въведох глутен и сега мисля да са млечните. Но се чудя в какъв ред да са. В записките ми от големите ми деца, виждам, че съм почнала с кисело мляко като най-немазно. После сирене и след това масло. Сега не съм сигурна дали пак да е така.

# 504
Брин, мен ме посъветваха да е масло, сирене, кис мляко в печиво, кис мляко директно, прясно мляко в печиво, прясно мляко директно и накрая кашкавал (че има много сол). Това от гледна точка на белтъка в млякото и алергиите. 🤷🏼♀ аз така процедирам

# 505
  • Sofia
Оу, супер !
Много ти благодаря, BMR 🤗

# 506
Масло първо въведох кокосово, после краве, Хармония. Иначе с всичко захраних без риба. Ще я въведа другата седмица. Единствено прясно мляко и мед ще са след годинката. Храним се по ЗВБ, вчера даже ребърца му сложих, голям кеф, дъвче, смуче и като отхапе месо така се кефи, направо си ги ползва за гризалка 🤣 Голям фен е на всички зеленчуци, което ме радва, налита на краставици, явно защото и те са по-твърди и си чеше венците. Голям зор с горните зъби 🥴

И голям зор със сополите, 2 седмици ги мъчихме. През нощта едва диша. Но това да е проблема. Като ви чета ще взема да се заредя с температуро понижаващи лекарства. Че Панадола нищо не е.

Весело посрещане на НГ. Да сте здрави и благословени!

# 507
Само кокосово масло съм въвела, пробвах глутен и на ден 2 вдигна Т и после се изрина от кръста надолу, не знам от какво беше. Сега я чакам да закрепи и я почвам пак с глутен, после жълтък и после краве масло.

# 508
Хей момичета HugHeart Честита Нова Година 🥳 Отдавна се каня да пиша и все е късно и сега е много късно, но явно няма да успея по-рано Stuck Out Tongue Winking Eye
Да сте живи и здрави и вие и бебчетата цяла година Flowers Four Leaf Clover Съжалявам че е имало толкова болни дано за новата година всички да са били здрави и спинкащи 🤞 Ние сме добре, досега се разминаваме само със сополи, но бяхме изолирани от близки и роднини точно по Коледа, защото всички бяха болни 🙁 И аз като Фифи нямам други деца и мисля че с две наистина е по-трудно да се опазят, да не говорим за три (поздрави Брин - ти си герой) Та за 2023 пожелавам на всички ни здраве, здраве и пак здраве Flowers Four Leaf Clover Всичко друго ще се подреди с тези прекрасни бебчета, които имаме ❤️
Относно захранването аз давам доста неща - риба, масло, сирене, краве масло и кисело мляко в печиво. Предстои ми да й дам кисело мляко да си хапне и се надявам да й хареса. Обаче рибата и всички меса досега съм ги давала само от готовите пюрета и се надявам наистина контрола там да е по-голям отколкото при купешкото месо и риба, които ние ядем 🤞Белтък й дадох сега по празниците в питката и баницата реално има, но тя си е хапнала малки парченца с ръчичка и не знам дали се води въведен. Иначе глутена беше въведен преди това с овесена каша и след това с попарата. Понякога затваря уста и не иска това онова, но аз не й се впечатлявам и на следващия ден предлагам отново. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 509
Здравейте, мили мами! Бях си дала малко почивка от онлайн пространството и не съм писала. Минавам само да ви поздравя за 2023 и да ви пожелая да бъде здрава, щастлива, богата на положителни емоции с малките ни съкровища и другите ни любими хора Heart
Тази вечер/нощ ще чета последните теми, които сте коментирали, за да вляза в час и да се включа Blush

Общи условия

Активация на акаунт