Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 091
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Слънце, да е здраво момчето ти, да е щастливо и удовлетворен от всичко, с което се захваща! 🌹

Скиорче,  малкото Скиорче е като вулкан, бре! Да е живо и здраво!

# 256
Попътен вятър на младежа Слънце! Да е здрав и да следва мечтите си!
Набора е в трескава подготовка за кандидатстване,  засега с основен фокус в УК, та ако има други с това направление,  можем да споделим опит.
Успешна година на децата!

# 257
Слънце, да ти е живо и здраво момчето и много успехи да има през годината!  Да го приемат където пожелае!
Ние стартирахме кандидатстудентската кампания вече.

# 258
  • София
Слънчева, да се присъединя и аз към хубавите пожелания за твоето пълнолетно момче! Жив и здрав, много успешен и винаги усмихнат да е!
И аз завърших лятото с една 5 дневна разходка с уточнението, че не беше "ходене на почивка", а "ходене на море" ... и беше чудесно.
Снощи започнахме лежерно обсъждане на кандидатстудентски планове. Поставям вече ребром въпросът, че щом е пълнолетен, вече е в света на големите и носи сам отговорност. Та да решава ...
Според мен американският университет в Благоевград си струва, стига финансовата част да не е непосилна. Когато големият ми син беше абитуриент отпуската много малко стипендии. Сега не знам как е.
Миван, какво е УК?

# 259
  • София
United Kingdom предполагам

# 260
Наборът от днес до понеделник е в отпуск.Ще ходи на Седемте рилски езера с приятели. Но като се върне смятам да проведем сериозен разговор относно неговите бъдещи творчески планове. Вече конкертно и и с ангажимент от негова страна.
   Чакам с нетърпение РС.

# 261
Да,   УК е Великобритания , като заради новите финансови условия,  изцяло се фокусира върху университети в Англия, Шотландия засега не в плана.

# 262
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според новите финансови условия в UK, има ли опция за намаляване на таксата - било като стипендия, било като заем?

# 263
Има 'home'  такса и достъп до студентски кредит,  ако има 'статут' кандидата. Някой университета имат стипендии,  които зависят от постижения,  диплома и финансови доходи на семейството.

# 264
  • София
Ще ползвате ли фирма- посредник за кандидатстване в чужбина?

# 265
  • тук-там
За немските университети не. Моята от сега кандидатсва за общежития, там където има голяма листа на чакащите и където позволява системата такова ранно подаване на заявка.

# 266
  • София
За немските университети не. Моята от сега кандидатсва за общежития, там където има голяма листа на чакащите и където позволява системата такова ранно подаване на заявка.
И моят младеж гледа към Германия или евентуално Холандия - инженерни специалности. Но ми се струва, че има много детайли и срокове, които може да изпуснем докато събера информацията. Затова обмислям дали ни трябва консултант. Още повече,  има вероятност децата да залитат по модерни специалности и университети, но дали те са най-подходящите за тях? Как се избира точната специалност и университет...

# 267
  • тук-там
С много четене и с получаване на информация от по-големи, които вече учат там. Добре е от сега да се ориентира в специалност и унита. Не малка част вече приемат заявления за общежития. Моят съвет е не вие да събирате информацията, а младежът. Те са напълно способни, ние вече само трябва да подкрепяме! Започнете с изчистване на критериите, по които ще изберете Германия или Холандия. Това ви е първото според мен и тук вие може и трябва да участвате.

# 268
Трудно е за децата да изберат. Но не разчитайте на фирма да еи помогне с избора. Най -много да ги объркат. Фирмите помагат главно с документите.  Ние ползвахме и консултант от такава фирма за професионално ориентиране. Нищо не я ориентира пак си кандидатства в 15 университета и все различни специалности. Вече ако иска нещо фирмата може да го свърже със студент в тази специалност или университет за подробна информация..

# 269
  • София
С много четене и с получаване на информация от по-големи, които вече учат там. Добре е от сега да се ориентира в специалност и унита. Не малка част вече приемат заявления за общежития. Моят съвет е не вие да събирате информацията, а младежът. Те са напълно способни, ние вече само трябва да подкрепяме! Започнете с изчистване на критериите, по които ще изберете Германия или Холандия. Това ви е първото според мен и тук вие може и трябва да участвате.
Да, и аз си го мислех това, дойде врмето за самостоятелни решения. Но доколкото си го познавам, ще се юрне в последния момент. Няма да има време спокойно да се обмислят и изговорят детайлите. Иска ми се да имам и аз някаква представа как стоят нещата. Решението ще си бъде негово, разбира се, но търсенето и събирането на информация отнема време и сили, които не съм сигурна дали ще отдели...

Трудно е за децата да изберат. Но не разчитайте на фирма да еи помогне с избора. Най -много да ги объркат. Фирмите помагат главно с документите.  Ние ползвахме и консултант от такава фирма за професионално ориентиране. Нищо не я ориентира пак си кандидатства в 15 университета и все различни специалности. Вече ако иска нещо фирмата може да го свърже със студент в тази специалност или университет за подробна информация..
15 университета?! По колко специалности може в един и същи университет да се кандидатства?
За Холандия разбрах, че може да се подава в максимум 4 Унита. За Германия дали има такова ограничение?

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 09:50 от *kalimbi*

Общи условия

Активация на акаунт