Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 077
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofiа
Честит шофьор, Pisa! Безавариен шофьорски стаж му пожелавам
На моето момче днес му е последният първи учебен ден. Много особено се чуствам.

# 196
За Рилските езера има варианти. Единият по магистралата за Дупница, после Сепарева баня и нагоре. Аз лично понеже живея точно на другия край на София, минавам през Бистрица, Железница, Белчин, Сепарева баня. След Сепарева баня си има бая завои, но не е като на Петрохан. Има къде да се пре колата покрай лифта. Препоръчвам да се отиде раничко - макс до 10.30, за да има достатъчно време за разходки. Да си проследи и кога е последния лифт за надолу. Не е необходимо никакви допълнителни застраховки - всичко си е супер. По хижите има къде да се хапва, но все пак една раничка със сандвичи и вода - препоръчвам.

# 197
  • София
Безаварийно на набора, Pisa!

# 198
Pise, безаварийно да е шофирането на наборлето.
Аз нещо засега, много спокойно го давам покрай наборката, най- голямато желание - мечта, тя сама си го гони, там с нищо не мога да съм полезна, резервните варианти, още не са съсем избистрани,  та още няма проучвания и  драми, пък и толкова съм се напрегнала покрай бъщещия седмокласник, че нейната самостоятелност ми е екстра

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 13:18 от kasmet4e

# 199
Имам си шофьоор 🥳

Честито, Pisa и безаварийно!
И на моят тийн му предстоят шофьорски курсове и вече няма търпение, но ще почака още два месеца. Къде ги карахте вие, че аз нямам идея от школите (ако сте в София, де  Simple Smile  )

# 200
Имам си шофьоор 🥳

Честито, Pisa и безаварийно!
И на моят тийн му предстоят шофьорски курсове и вече няма търпение, но ще почака още два месеца. Къде ги карахте вие, че аз нямам идея от школите (ако сте в София, де  Simple Smile  )
Не сме в София, дълбоката провинция сме. Поне минахме по старите тарифи, че след като се записа се качиха.
Мерси на всички за пожеланията. Дано пресните шофьори имат акъл и късмет. Сега само колата му да стане. Изшкурил я е, чака от баща си финално одобрение и да я боядиса. Предчувствам, че докато излезе документа ще е готова, постоянно му виси и мели на главата. Като знам, че 2 години стои в гаража и чака ред този Голф, ама с мерак става работата бързо.

# 201
Pisa, безаварийно на младия шофьор.

# 202
  • София
Pisa, безаварийно и леко шофиране!

Марулетке, и аз като сестра ти, затова ще замълча. 😎

Наборката днес имаше онлайн консултация за обучение в Нидерландия. Това го измисли преди 2 седмици. Втори вариант и било след АУБ. Силно се надяваме с баща и да се откаже сама, а не да я отказваме ние. След консултацията взе леко да дава заден.

# 203
  • София
Вале, за Нидерландия да се информира сама, да се разтърси по сайтовете на унитата, да привери сама рейтинги и т.н.
Тези консултантски фирми са на принципа - едно си баба знае, едно си бае. Освен това, академичните университети не си дават зор да работят с тях, тоест консултантите ще направят всичко възможно да я ориентират към унита, с които работят. Няма да й предоставят цялата информация, на чиято основа тя да направи информиран избор.

# 204
  • София
Благодаря, Слънце, ще ѝ предам!
Макар че ако бях егоистка, щях да си замълча😁.
То и това, дето иска да учи тя, го няма повсеместно, засега Маастрихт само.
Нищо, аз ще си се моля да я приемат със стипендия в АУБ, щото иначе ни ядене, ни пиене ще ми помогнат.
Вчера в пристъп на ПМС ми каза с невиждана ярост😎, че ако искам да е нещастна, ще настоявам второто и желание да са СУ и НБУ😁.

Редакция🙂
Предадох ѝ.
"Е, да, разбира се, аз и други университети си  гледам сама."
Да се разбира:
" Много ясно, толкова ли ми нямаш доверие, много ясно, че си търся и сама." 🙃

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 14:57 от Валенцето

# 205
Много полезни постове, макар че за нашето желано инжинерство няма много отзиви.
Pisa, безаварийно шофиране на наборчето!
Имало полза от новите шофьори. Вече има кой да ме отменя в пазаруването. Две вечери наборът ходи до Кауфланд само и само да покара моята кола:smiles:.
 Уж следя темата, но съм пропуснала от какво инженерство/и къде/ се интересувате.
При двама инженери у нас, лично на мен също ми се иска и наборът да се насочи към специалността на брат си. Все още нищо не е решил, а голям проблем виждам в бъдещата математика. Големият ми син не беше доволен от преподаването в ТУ, който завърши.  Преподаваха доста поостаряли и неактуални неща/например учиха само за двутактови двигатели по някакъв предмет/. С интерес ходеше на лекции и упражнения при преподаватели, които имаха някакъв бизнес и им преподаваха практически приложими неща. Но все пак го завърши. Доста от неговите колеги още не могат да завършат дори за бакалавър. Влачат с години по няколко изпита.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 15:20 от Мари-ана

# 206
  • Варна
Pisa, леко и безаварийно каране на младежа.

# 207
Мари-ана, загледал е Мехатроника и Информационна Техника (на немски език) в ТУ, но на мен ми се вижда доста висока топка. Не пречи да опита. Иска по принцип автомобилно инжинерство, та ще гледаме и другите специалности. Нали работи с баща си в автосервиза, но вече нещата са с много електроника, компютри и т.н, та иска да се развива в тази посока. Не че онзи ден не правиха пълен ремонт на една електрическа кола, която всички майстори върнаха. Влече го това, според него има бъдеще.

# 208
  • В светлината на слънцето
Pisa, честито на шофьора! Леко и безаварийно да върви! Hug

Една приятелка тия дни изрева от консултантска фирма. С две думи: детето прието в желаното уни, след месец и нещо им пишат, че като прегледали документите, се оказало, че нещо липсва. Кой обаче да им го каже. От фирмата вдигат рамене, колежката била нова, объркала се нещо. За допълване на документите - вече късно. И сега търсят резервни унита, за да спасят положението, а детето реве. И това е една от най-големите и популярни консултантски фирми. А детето (завърши испанската) е супер читаво и много конкретно насочено. Сега няма как да учи това и то заради грешка на фирмата. Та имайте едно наум с консултантите.
Валенце, вие верно ли сте готови да изръсите един чувал пари баш за АУБ, само и само да не е в бг уни?

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 15:41 от lulumba

# 209
  • София
Лулумба, тя ще кандидатства за сериозна стипендия.
Но да, понеже често ще отговаряме на  точно този въпрос, склонни сме. При една стипендия от 30 процента, а се надяваме на повече, ще го направим. По много и все важни за нас причини.

Но ако не стане в АУБ, ще учи вероятно в НБУ. Или като краен вариант-СУ.

lulumba, пак те прочетох сега. Защо  " баш за АУБ",  би ли споделила ако имаш лично мнение? 🙂

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 18:03 от Валенцето

Общи условия

Активация на акаунт