Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с градините във Варна???

 • 693
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 217
Към мамите от Варна, какво ще кажете за това:
http://www.standartnews.com/stnews/theday/s4325_19.htm
Наистина ли е така??? Ужасна работа, ако е вярно.... #Bad Talk

# 1
 • Мнения: 2 494
Леле ужас, сестра ми трябва да дава малката на градина пролетта, точно в Аспарухово. Ама бива ли такава безотговорност, отново!Идва ми да  #2gunfire , който е отговорен затова!

Кога ще ни се оправи държавата?!Едно нещо няма значи , да е наред! Imp

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 073
Моето момиченце ще стане на три през май и аз съм подала молба за шест детски градини. В "Звездичка" сме №107 Cry , при положение, че отидох още в началото на месеца. Не съм сигурна, че изобщо някъде ще се класира. Детската градина, която е по район не ми е удобна, а около нас има три Sign Exclamation други, но за тях не сме район. Въобще е много неприятно!

# 3
 • Мнения: 8 769
Цитат на: Megche
Към мамите от Варна, какво ще кажете за това:
http://www.standartnews.com/stnews/theday/s4325_19.htm
Наистина ли е така??? Ужасна работа, ако е вярно.... #Bad Talk

Не ми отваря страницата.... Close За какво става въпрос?

# 4
 • Мнения: 217
Ето това е статията:

Гонят хлапета от забавачките
Реститути продават детските градини в центъра на Варна

ВАРНА. Най-големите детски градини във Варна спряха да приемат хлапета. Причината е, че част от сградите са реституирани и собствениците им ги разпродават. Това алармираха родители и шефове на забавачки. Затрупани сме с над 40 молби за приемане на децата, но не можем да ги удовлетворим поради липса на места, заяви шефката на ЦДГ "Мир" Елена Стефанова. Градината се намира в центъра на морската столица. Районът е гъсто населен, а наблизо няма друга забавачка, която да поеме децата. Вече цяла седмица съм в неплатен отпуск, за да гледам сина си. Ако не намеря градина, в която да го водя, ще ме уволнят, проплака млада майка на входа на детското заведение. Всеки ден отпращаме родители, които със сълзи на очи ни молят да приемем малчуганите им. Безсилни сме да им помогнем, част от помещенията, с които разполагахме, вече са продадени, обясни шефката на "Мир" Стефанова. Положението с градините в центъра на града е изключително тежко. След реституцията почти не останаха сгради, където да настаним децата, призна шефът на дирекция "Образование" в общината Коста Базитов. Такова е положението и в детската градина "Успех", и тази в кв. "Аспарухово". Най-доброто решение на проблема е да започне строителството на нови забавачки. Докато се намерят пари за това, местният парламент трябва да вземе решение за преустройството на други общински сгради в градини, коментираха от кметството.

# 5
Аз говорих с директорката на ЦДГ Мир вчера и тя ми отговори, че все пка ще приемат дечица за първа група, но местата са органичени-25/27.

# 6
 • Мнения: 8 769
Цитат на: Anonymous
Аз говорих с директорката на ЦДГ Мир вчера и тя ми отговори, че все пка ще приемат дечица за първа група, но местата са органичени-25/27.

т.е. ще се приемат децата на "спонсорите".... Twisted Evil

# 7
 • Мнения: 8 769
Цитат на: Megche
 Положението с градините в центъра на града е изключително тежко. След реституцията почти не останаха сгради, където да настаним децата, призна шефът на дирекция "Образование" в общината Коста Базитов.

Е, извинявайте, ама процеса на реституция не е за един ден. Къде спаха тогава кретените от кметството? Imp Много ясно,че собствениците ще тръгнат да ги продават, ако ли не, няма да ги отдадат безвъзмесдно на общината или за някой и друг мизерен лев! Питам, къде спаха кметските чиновници тогава? Защо не предприеха своевременни мерки?
Отговарям си сама:защото ги боли оная работа, защото са пълни безхаберници, защото не става въпрос за ТЕХНИТЕ деца и защото по-важната им работа е да се нагушат с рушвети от разни съмнителни сделки, отколкото да помислят за съществуващите проблеми и тези в перспектива! #2gunfire Директорите на детските градини също са "проспали" този период, а е можело те да подбудят процеса! #Splat

Общи условия

Активация на акаунт