В момента чета... 79

• 44 406
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
Миж, наистина е хубава книга, а Виктор дел Арбол е интересен и добър автор. Подсещаш ме, че отдавна не съм чела нищо от него. А си мислех и за Сомоса.

# 391
Междувременно понеже потърсих нещо по темата художествена литература и Аспергер, намерих тази статия, заглавията на книгите, описани в нея още не съм търсила, публикувам линка, в случай, че още някой се интересува :
https://amp.theguardian.com/books/booksblog/2007/jul/06/thebestaspiefiction

И още един- добри и не толкова добри заглавия:
https://sarahscorner82914520.wordpress.com/2018/04/13/novels-abo … rs-best-to-worst/

“Инцидент с куче” съм срещала като заглавие, май трябва да я погледна пак.

В книгата на Лекберг и Фексеус Винсент Валдер вероятно достатъчно правдоподобно е описан (не съм се задълбавала досега по темата, но ми стана интересен), а Мина Дабири е също персонаж с нетипични действия, но странното ѝ поведение носи някаква особена очарователност.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 10:18 от fenyx

# 392
  • София
А, и друго забравих да споделя...
Със сина ми вечер четем по две глави от "Златно сърце" (Калина Малина) Heart
Толкова емоционална книга! Толкова красив български език с релефни описания и образи!
Мисля, че и възрастни биха я оценили по достойнство! Едно истинско бижу е в нашата литература!

# 393
Гениален е Хавиер Мариас! ❤

Първата ми среща беше "Сърце тъй бяло".

# 394
  • София
За Трябва да поговорим за Кевин, за мен бащата е основният виновник за всичко, което се случи, не че и майката няма де. Не може да си заравяш главата в пясъка и да се правиш, че всичко е наред, когато очевидно не е.

# 395
А според една позната психоложка, която работи с проблемни деца, вината е в майката. Че била много дистанцирана и хладна. Тя мисля, само филмът е гледала и по него си беше правила изводите. Аз също не съм чела книгата, но пък докато гледах филма си мислех, че понякога хората просто се раждат такива като Кевин. Беше ми любопитно да я прочета, но сякаш не ми се ще да си я причинявам.

# 396
Happy Mijjj ツ, винаги ми е много интересно да чета ревютата ти. Благодаря за споделянето!

Иначе аз в момента чета "Лев" на Бел Аурора и нямам търпение да свърши. Все едно чета 365 дни. Със сигурност ще получи ниска оценка.

# 397
  • София
Аз не мога да кажа нито че майката е виновна, нито, че е бащата според моя прочит. Но изхождайки от моите досегашни усещания в живота, не мога да си представя точно този набор от емоции към дете - хем нищичко да не изпитваш към него като близост и обич, хем да си неотклонно до него, хем като виждаш проблем, да не опиташ да реагираш.

# 398
  • София
Да и според мен е роден така, с такива наклонности или как да го кажем, но и самите родители все пак можеха да предприемат нещо, а не да оставят нещата да се влошат.

# 399
Мисля, че си избрах още една книга за едновременно четене с останалите- “Странна случка с куче през нощта”. Чудя се дали да я потърся в оригинал, тъкмо бях решила да си поставя предизвикателство с оригинала на “Момичето с гръмовния глас” (заради другата тема), но отново отзив с 1* (и то на нигерийка- читател) затвърди първоначалното ми намерение тази книга да пропусна.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 11:52 от fenyx

# 400
Чела съм я "Странна случка с куче през нощта" в оригинал. Не останах кой знае колко очарована от нея.
Имаше някои интересни заигравки с начина на мислене на хората с въпросния синдром, но една такава никаква ми беше.

# 401
  • София
Мисля, че си избрах още една книга за едновременно четене с останалите- “Странна случка с куче през нощта”. Чудя се дали да я потърся в оригинал, тъкмо бях решила да си поставя предизвикателство с оригинала на “Момичето с гръмовния глас” (заради другата тема), но отново отзив с 1* (и то на нигерийка- читател) затвърди първоначалното ми намерение тази книга да пропусна.

Аз мисля, че по този начин - фокусирайки се предимно върху отрицателното - човек може да пропусне доста интересни книги Simple Smile

# 402
Странно, но сега пък за първи път ревю на книга с 1* ще ме подтикне да я прочета - за “Странна случка с куче през нощта“ става въпрос.
Но първо ще потърся и откъси, за да видя дали ще ми допадне.
На “Момичето с гръмовния глас” ми бяха достатъчно няколко цитата, за да ме откажат.
Скрит текст:
Тъкмо редактирах по-горе поста, но го преместих в нов (за да не наруша хронологията), когато видях последните две мнения😄.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 12:02 от fenyx

# 403
Сега ще ме накараш да потърся в ГР да видя как съм я оценила Simple Smile))

# 404
Моля сподели после и тук, може би няма веднага да я взема книгата, че искам все пак да си дочета и книгата на Изабела Шопова (харесвам я тази авторка, на мен пък ми допада как разказва за приключенията си).

Общи условия

Активация на акаунт