В момента чета... 79

• 44 405
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
3 звезди съм й дала, fenyx Simple Smile

# 406
Ок, а може ли и самите впечатления, ако има текстова част оценяването на книгата?
Иначе видях, че е с по-ниска обща оценка от други книги, които са по-напред в списъка ми, но докато чакам някъде да се появи “Култ” , тази засега ми привлече вниманието.
Междувременно май и “Градът” на Клифърд Саймък ми се чете….

# 407
Не, нищо не съм писала, но си спомням, че леко бях завишила оценката, за да не обидя приятел, който ми я беше дал за четене.
Зависи какво ти се чете според мен. Но наистина за мен не е за повече от 3 звезди.
Една друга съм чела на същия автор: "Червената къща" - нея пък ми я подариха. Тя изобщо, изобщо не ми хареса, тягостна и скучна.

# 408
Много книги ми се четат, и то едновременно, но на мен и ниските оценки са ми полезни, защото когато на тях се базирам дали да чета нещо или не, е в зависимост от посочени конкретни детайли за творбата, които имат значение дали ще избра да я чета или не. В допълнение- търся и малко откъси, когато могат да се намерят такива- дават добра представа и за оригинал, и за превод на книга.
За някои от книжните ми придобивки съжалявам, че когато съм ги купувала преди време, не съм правила такава проверка.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 12:37 от fenyx

# 409
Откъде я четете тая Терапията на Фитцек, да не са я преиздали? И кой реши да сравнява книга от 2008 с такава от 2021, ама в обратен ред коя на коя приличала?

# 410
Купих си я от Озон. И проверих- все още я предлагат на сайта им. Но за нея, за мое съжаление, откъси не намерих на български език.
 А пък за сравненията- ревюта са писали читатели, в ГР.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 13:00 от fenyx

# 411
И аз предпочитам ревютата на читатели, пред професионалните.

# 412
Сетих се, че имам един въпрос към прочелите “Вох” - нещо по-странично в сюжетната линия, което е оставено да бъде доизяснено, предполагам, в следващите две книги (знам, че са замислени като трилогия):
Скрит текст:
Кое е според вас момичето, което Мина Дабири следеше - дете, пострадало при инцидент (вероятно пътен), причинен от нея или нейна дъщеря?
Според мен е по-скоро първото. Но ако е така, защо пък продължително се интересува от нея  -  след като е видяла, че няма последици за живота ѝ, освен ако е намесена някаква друга криминална нишка и затова иска да я закриля по някакъв начин?
Книгата четох преди месеци вече и ми се губят детайли около тази случка, но така, както е загатната историята в книгата, смятам че ще търпи развитие и в предстоящите нови книги.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 14:17 от fenyx

# 413
fenyx,
Скрит текст:
На мен изобщо не ми хрумна подобно нещо, предположих, че е или нейна дъщеря (изоставена и осиновена), или сестра (пак осиновена впоследствие).

# 414
Пак за “Вох”
Скрит текст:
Мисля, че някак опосредствено покрай терапиите, на които ходеше Мина направих такива връзка, а може и нещо да се е споменавало в текста, което да ме е навело на мисълта за пътен инцидент- вече не мога да си спомня, но имаше някаква причина тя да я наблюдава -  периодично и това ми остана като дразнещ любопитството елемент.

# 415
Не съм чела книгата "Вох". Заглавието е изписано с главни букви на корицата. Някаква абревиатура ли е или е на латиница-кутия. Ако е така, май за пръв път виждам преведен роман с непреведено заглавие.

# 416
На английски е избрано да бъде- “Кутия”.
Свързано е с името на фокус, който има значима роля в историята.
Добавям и това- доколкото виждам, така е и заглавието в оригинал, а на английски език преведена книгата е със заглавие “Trapped”.
Намерих и една статия за двете издадени досега книги:
https://www.thebooktrail.com/authorsonlocation/new-swedish-crime … kberg-and-fexeus/

Третата книга ще е “Mirage”.
И малко игра на думи със заглавията на английски, точно в края на статията е
“This is a Stockholm trapped in a cultish mirage….”

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 15:59 от fenyx

# 417
fenyx,
Скрит текст:
може да имаш право и да съм пропуснала точно този момент. Наистина на Мина й е забранено да се доближава до момичето, то ходи с охрана и в един момент охраната заплаши доста сериозно Мина, тя беше много разстроена. Аз реших, че заради своята зависимост, заради която ходи в АА, може да го е наранила по някакъв начин и затова да е издадена ограничителна заповед срещу нея или нещо подобно.

# 418
Cioccolata, разбира се може и да се заблуждавам, още повече че вече позабравих детайлите, но предполагам, че тази нишка в историята ще търпи развитие. Направо от толкова мислене по книгата ми се дочете “Култ”, но кой знае кога и на английски ще се появи - последното, когато търсих, не успях да попадна на преводен вариант на книгата, а шведски, уви, не съм научила 😅.
П.п. Сега погледнах в Amazon- за Киндъл са го планирали чак за 25 май догодина, а пък на хартия май също, но електронно естествено че по-бързо ще е достъпна.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 16:47 от fenyx

# 419
Да, не вярвам да не се разбере още в следващата книга каква е историята с момичето.

Общи условия

Активация на акаунт