В момента чета... 79

• 44 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Да, иначе няма смисъл да се включва това в сюжетната линия.
Май ще трябва все пак междувременно да прочета и нещо, написано от Хенрик Фексеус, интересен автор ми се струва, макар и вече в друга насока да са неговите книги.

# 421
И на мен Фексеус ми е много любопитен, гледам негови клипчета във ФБ и в някои от тях демонстрира интересни трикове и начини за психологическо въздействие върху останалите хора.

# 422
Прочетох последната книга на Исабел Алиенде - "На жените - с обич". Интересна е. Няма нищо общо с нито една нейна предишна книга. В нея разсъждава за положението на жените по света, феминизма, мачизма. Разказва за епизоди от живота си, кои лични, кои свързани с работата на фондацията, която финансира с доходите от" Паула" и посвещава на дъщеря си.

# 423
  • Mediterraneo
Миж ме накара да си погледна мнението за Шантарам в ГР-
 На подобна книга най- много й приляга определението епична. Не откривам друга дума, която може да обхване света на Шантарам. Роман с елементи на автобиографичност, който така те разтърсва, че се чудиш какъв живот живееш в сравнение с този на героя. Цялата гама от чувства се пораждат в читателя, гарантирано. Роман- вселена. Една от моите книги евър, предполагам!
Ей затова толкова я обичам тази тема! Заради това колко сме различни и как една и съща книга поражда различни емоции у всеки Blue Heart

# 424
И аз съм от феновете на Шантарам,а имам общи харесвани книги с много от пишещите тук,които не я харесват:),беше ми много колоритна,изчетох всяка една страница с интерес и разнопосочни чувства,даже си купих и продължението,но съм го забравила наред с много още чакащи по списък.

# 425
  • София
Приключих Тайният живот на пчелите снощи. Разкошна е, поплаках си, мина през мен и моята емоционалност като вихрушка. Втората ми твърда 5-ца за тази година.

Шантарам не можах да си причиня до края…

Утре чакам от размяна Тайната на Димана, има доста висок рейтинг пък и ми я препоръча близка. Надявам се да е поредна 5-ца.

# 426
  • Русе

Прочетох и съм адски разочарована. В моите очи тази книга е тотал щета. Абсолютно побъркана и сбъркана .... За мен хубавото си остава само корицата.

# 427
  • София
"Нощната кучка" аз дори не успях да я прочета... Така че , Лори, ти си героиня.
Минах с мъка 50-тина страници и я пуснах във "Предай нататък книга" да попътува с идеята като се върне при мен да ѝ дам втори шанс, но колкото повече време минава тази идея ми изглежда все по- и по-непривлекателна...
А ми е дошъл ред и за друга провокативна книга , а именно "Топи се" на Лизе Спит.

Rolling Eyes

# 428
Приключих "Аномалията" - Ерве Льо Телие.
В общи линии тази книга затвърди убеждението ми, че аз не съм за книги със sci-fi, фантастика и т.н. елементи. Опитах се да изляза от зоната си на комфорт, но за съжаление не беше успешно. Не ми беше интересна съдбата на героите, стори ми се разхвърляна и все ми се искаше още нещо да се случи. Дадох 3*, вероятно почитателите на жанра ще я оценят по-високо, но просто не беше моето четиво. Simple Smile

# 429
“Аномалията” не е типичен sci-fi, по-скоро само има такива елементи. За тази книга също съм с противоречиви чувства, имаше някои неща - идеи, препратки и игри на думи (в оригинала), които ми харесаха и ми бяха интересни и други идеи, които не. Героите не ми бяха симпатични.
Не се отказвайте от фантастиката само заради една книга, има чудесни такива. Може да опитате да прочетете някой разказ на Светослав Славчев (има и хубава, класическа българска фантастика), или на Клифърд Саймък например. Тогава ще може по-добре да прецените наистина дали харесвате фантастика или не.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 11:16 от fenyx

# 430
Прочетох Нишката от Виктория Хислъп. Не знам как успях.
Толкова елементарна, глупава, некадърно написана книга не съм хващала от доста време.
Събрана информация от уикипедия за важни и интересни събития от гръцката история и забъркани с нула познания към народопсихологията и въобще… адски зле предаден репортаж. Героите са идиоти, диалозите са направо смешни, а сюжетът е толкова повърхностен, че нямам думи.

# 431
Все пак прочетох “Терапията” на Себастиан Фитцек - по диагонала, спестявайки си скучната реч става, не е лоша като идея историята, но стилово никак, ама никак не ми хареса. Не знам дали е до превод, този език в оригинал трудно чета и нямам намерение да правя такива опити. Смятам като цяло да не давам оценка на тази книга.
Хареса ми началото на “Тайният живот на пчелите”, но мисля да чета и “Странна случка с куче през нощта”, нищо че е с по-ниска оценка от “Домашни правила” и “Фатална изповед”, които оставям за после.  Ще чета и разказите от “Градът” на Клифърд Саймък, харесвам този автор.

# 432
  • София
Прочетох Нишката от Виктория Хислъп. Не знам как успях.
Толкова елементарна, глупава, некадърно написана книга не съм хващала от доста време.
Абсолютно същата беше и "Островът". Толкова много грешни факти бяха натрупани, ужасно непознаване на гръцките нрави, география и имена. Сбирка от неразбрани факти от уикипедия с щипка трагедия.

# 433
Лошо… и нея си купих. Явно съм се прецакала.
Почнах Убийствен джаз от Рей Селестин и нещо не съм обнадеждена.

# 434
Все пак прочетох “Терапията” на Себастиан Фитцек
Дръпнах си я да видя какво ѝ се мръщите. Отдавна исках да я чета. Фитцек се слави като голям психо/пат/, основно пише в този жанр, и "Терапията" е отличавана и като дебют, и с други награди.
"Тайните убежища" не ме впечатли. Досега най-доброто в жанра за мен си остава "Последен изход" на Федерико Аксат, много човъркаща в мозъка книга, каквато е и целта на психотрилърите всъщност.
А в момента чета "Обичам те повече" на Лиса Гарднър. Брилянтна както винаги, истинска наслада и в тази поредна.

Общи условия

Активация на акаунт