С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 915
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Е, сега, да не водила детето на маникюр бабата. Тя толкова е искала да заведе детето на маникюр. Да не си помисли някой, че майката ѝ до е връчила.

# 211
Моля за вашето мнение- дете на 5 г  е било с баба си на маникюр и не е стояло мирно, катерило се е по някъква стол, щяло да бутне някаква лампа, в случая не съм го възпитала добре или може и от възрастта да е палаво.
Би трябвало да познаваш детето си и свекървата по-добре от  нас, да знаеш как се държи при подобни ситуации и да игнорираш коментарите на свекървата.
Ама маникюра на детето ли е правен?
на бабата е правен маникюр, реши да  я вземе с нея, първо, че детето беше с дрехи, които не и харесали, то и на мен не ми харесват, но и позволих днес да е с тях, понеже всяка сутрин се тръшка, че не иска да облича потник и дълаг ръкав, след това, че там не е слушалка, катерела се, незнам си какво. Нахроса ме здраво, на нея не и харесвало как се държи детето, тия дрехи да ги хвърля, другите деца са били хубаво облечени. Дъщеря ми има проблем с новите дрехи и съм вдигнал ръце, трябва да я набия за да облече нещо дето аз искам. Стана ми доста обидно, може би не съм си възпитала детето както трябва.

# 212
Какви са тези дрехи, които и на двете не ви харесват? Бабата си е виновна. Ако не е всеки ден с внучето, не е нужно да го води на маникюр с нея. Мястото на детето не е там. Като порасне, тогава.

# 213
  • France
Добре де, защо просто не си казвате, каквото ви е на сърце. Бабет имала претенции. Ами кажи ù, че просто следващият път детето ще остане с теб, да не ù се пречка. Мълчите, а после изпускате парата тук.

# 214
Никога не съм разбирала родителите, които позволяват на малките си хлапета да се тръшкат за това как са облечени и да правят циркове. 5-годишно да не можеш да го накараш да облече дадена дреха, че и да му търпиш лиготиите. Разпасана работа.

Моля за вашето мнение- дете на 5 г  е било с баба си на маникюр и не е стояло мирно, катерило се е по някъква стол, щяло да бутне някаква лампа, в случая не съм го възпитала добре или може и от възрастта да е палаво.
Би трябвало да познаваш детето си и свекървата по-добре от  нас, да знаеш как се държи при подобни ситуации и да игнорираш коментарите на свекървата.
...но и позволих днес да е с тях, понеже всяка сутрин се тръшка, че не иска да облича потник и дълаг ръкав...Дъщеря ми има проблем с новите дрехи и съм вдигнал ръце, трябва да я набия за да облече нещо дето аз искам.

# 215
Защо не водите детето самО да си избира дрехи като му купувате?
Моето тригодишно също има проблем при смяна на сезоните и преминаване от сандали на маратонки или тениска към блуза с дълъг ръкав и тн. Ама ден-два-три малко реве, ама после свиква.. ама аз си измислям някакви обяснения примерно слънчевите му очила "отидоха да спят зимен сън и на пролет ще си дойдат пак" и ги скривам някъде и готово. Миналата година направих така със зимната шапка - тя още април замина на море и сега ще я чакаме да върне за тази зима.. и така измислям си някакви глупости, за да минимизирам драмите при смяна на гардероба за друг сезон.

# 216
  • France
Какво по-естествено от това детето само да си избира дрехите. Нали то ще ги носи. Монстито беше на 2-3 години, когато се влюби в една тишъртка от магазина. Беше останал само един номер - за 9 годишни. Купих я. Стоеше му като рокличка и му стана любимата пижама. Още си я носи.

# 217
  • някъде в орбита...
Никога не съм разбирала родителите, които позволяват на малките си хлапета да се тръшкат за това как са облечени и да правят циркове. 5-годишно да не можеш да го накараш да облече дадена дреха, че и да му търпиш лиготиите. Разпасана работа.
Ако свободата самО да си избира дрехите са ми проблемите с детето, с мед да го намажеш...

# 218
  • София
...
Неразбирането на нещо толкова елементарно не ми се вижда като повод за гордост. Много по-добре е да го оставиш само да си избира дрехите. В повечето случаи.

# 219
Скрит текст:
Моля за вашето мнение- дете на 5 г  е било с баба си на маникюр и не е стояло мирно, катерило се е по някъква стол, щяло да бутне някаква лампа, в случая не съм го възпитала добре или може и от възрастта да е палаво.
Би трябвало да познаваш детето си и свекървата по-добре от  нас, да знаеш как се държи при подобни ситуации и да игнорираш коментарите на свекървата.
на бабата е правен маникюр, реши да  я вземе с нея, първо, че детето беше с дрехи, които не и харесали, то и на мен не ми харесват, но и позволих днес да е с тях, понеже всяка сутрин се тръшка, че не иска да облича потник и дълаг ръкав, след това, че там не е слушалка, катерела се, незнам си какво. Нахроса ме здраво, на нея не и харесвало как се държи детето, тия дрехи да ги хвърля, другите деца са били хубаво облечени. Дъщеря ми има проблем с новите дрехи и съм вдигнал ръце, трябва да я набия за да облече нещо дето аз искам. Стана ми доста обидно, може би не съм си възпитала детето както трябва.

Хайде сега! Бабата си е виновна, защото е искала да заведе детето да се изфука с него, пък плановете и са излезли криви. Така и се пада - не може да води детето някъде и да очаква да стои като кукла, докато на нея и  направят маникюра. Ако беше го занимавала нямаше да се катери по стола, като му е скучно - ще почне да се чуди какво да прави, то е ясно. Кажи и че детето е малко и не може да стои като препарирано,  като го взема, да го води на места, които на него са му интересни, а не където тя ще си свърши работа.

За дрехите, разбирам те много добре и не бих се притеснявала, да ходи както се харесва. Ако е нещо съвсем неподходящо за сезона - за пране е, прибрано е, има дупчица и трябва да я зашиеш, все ще измислиш нещо защо трябва да си избере нещо друго - наблягам - да си избере..

# 220
Аз се чудя, какви толкова са тези дрехи, които и майката, и бабата не харесват? Чак пък толкова. Става въпрос за 5-год. дете нали? Разбирам някой тийн, който се е "избарал" като последния клошар, ама 5-год. дете. Thinking

# 221
А бабата защо води детето в салона? Да го заведе на площадката да си играе, а не да го мъкне по салони.

# 222
Е, според бабата детето трябва сигурно да е с бяла колосана якичка и да седи като препарирано на някой стол, докато тя му каже "Свободно!".

# 223
Има някакво приемливо средно положение между седене като препарирано и вилнеене като пощуряло. На 5 години не е толкова малко, за да не е усвоило поне нещо минимално от приемливото средно положение.

# 224
Голяма драма, че бабата взела 5-годишното в салона. Да, сигурно му е било скучно на детето, но на 5 години не е толкова малко, че да не разбира как трябва да се държи. Не му е работа да се катери и да се прави на маймуна, но пък и бабата явно не може да се оправи с него.
Съгласна с thewishmaster.

Общи условия

Активация на акаунт