С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 911
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
А какво да прави в салона? В салона за манкюр е пълно с неща, които едно дете може да бутне и повреди, освен ако седи неподвижно на стола за чакащи 40 минути (минимум). Въобще що за идея, да заведе детето с нея и какво е очаквала да прави там то се чудя.

# 226
Може би поне да не се катери по столовете, както е правило детето на авторката? Да бутне случайно, ходейки напред назад, може, случва се. Да се катери като маймунче - вече е достатъчно голямо за подобни изпълнения. Все пак е на 5 години, не тодлър, нали?

# 227
Мястото на децата не е по салоните! Това е неуважение към работещите там! Повечето деца (не всички разбира се) намират за супер интересни шарените шишенца с лакове, обичат да отварят чекмеджета, и въобще в един салон има много неща, които са интересни за 1-2-3 годишно дете. Маникюристката не може да си свърши работата, защото трябва да следи да не направи нещо на оборудването детето, а клиентката също е постоянно заета да се обръща след него, да му подава солети, да му пусне телефона и т.н., пълен ужас, била съм свидетел многократно и винаги съм се питала тия хора дето ходят на маникюр (или друга по-дълга процедура) с децата си защо го правят...
Бабата какво иска, да се радва на внучето, или да си гледа кефа? Аз не бих й оставила детето, ако не й се занимава с него и очевидно маникюра й е по-важен.

# 228
  • София
Бабата може да не е имала избор, а детето се е държало по детински – нищо изненадващо.

# 229
Аз не бих й оставила детето, ако не й се занимава с него и очевидно маникюра й е по-важен.
Ти не би ѝ го оставила, но оплакващата се авторка очевидно го е оставила.
Съгласна съм с написаното от теб, че малките деца не трябва да се водят в салоните, защото може да стане голяма беля.

# 230
Може би поне да не се катери по столовете, както е правило детето на авторката? Да бутне случайно, ходейки напред назад, може, случва се. Да се катери като маймунче - вече е достатъчно голямо за подобни изпълнения. Все пак е на 5 години, не тодлър, нали?

По принцип да, но на 5 години едва ли може да седи спокойно и да не му доскучае. Предполагам има начини да седи мирно и да не пречи (детско на телефона, книжка, някаква игра), но си мисля, че бабата очаква детето да е като от едно време, дето а си мръднал от стола, а са ти отвъртяли един шамар.

Едит: По-добре детето да не е облечено като за модно ревю, а да му е удобно и да не е голяма драма, ако си сипва пясък в джобовете и затъква пръчка в колана.

# 231
  • France
Монстърчето е почти на 6 (леле, как лети това време). Но ако го заведа някъде без книжка, играчки или някакво друго занимание и той ще почне да се катери по столовете на 10тата минута.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 21:40 от Philomena

# 232
A, сама го каза, Фил. Книжки, играчки, оцветявки, видео и игри на телефона.

Но за конкрения случай няма какво да гадаем. Майката сама сподели, че може да облече детето с подходящи дрехи, само след като го набие. Тук аз вече онемях.

# 233
  • France
Няма друг начин. Ние сме го оборудвали с "кутия за приказки". Въртиш едно копче и сам създаваш няколко варианта. Има и слушалки. Ама да се надявам, че 40 мин ще стои мирен - направо си е тото.

# 234

Но за конкрения случай няма какво да гадаем. Майката сама сподели, че може да облече детето с подходящи дрехи, само след като го набие. Тук аз вече онемях.
Кой ли му ги купува тия дрехи, с които всеки се срамува да го изведе навън?

# 235

Кой ли му ги купува тия дрехи, с които всеки се срамува да го изведе навън?
говоря за едно костюмче спортно, за две пранета се развали, стана на барабонки, а суичара- ципа при прането стана на вълни.  Благодаря ви

# 236
  • France
Значи нищо фатално.

# 237
Да носи анцуга тогава в детската градина, щом си го харесва. Там и без това през половината време се търкалят по земята. Кое му е трудното? Като видиш, че някоя дреха е некачествена, но детето я е харесало, обясняваш, че сега ще се носи само в детската градина, за където е най-подходяща, а при баба други дрехи. 5-годишните не са тъпи, като им се даде избор и смислено обяснение с нормален тон, се съгласяват.

Щом бабата не гледа детето по цял ден, би трябвало сама да се сети, че фризьорския салон не е място за деца. Ако по някаква спешна причина се е наложило детето да се заведе там, трябва да му се намери някакво занимание. Децата са всякакви, едни стоят мирно, други - не. Но като си знаеш детето, взимаш мерки. Изглежда все едно бабата за първи път е с внучката и не я познава.

# 238
Моля за вашето мнение- дете на 5 г  е било с баба си на маникюр и не е стояло мирно, катерило се е по някакъв стол, щяло да бутне някаква лампа, в случая не съм го възпитала добре или може и от възрастта да е палаво.
   Майче, оправи си своите настройки и си повиши самочувствието. Същите проблеми ги имах със свекър ми( преди има няма 27 години). Ще води дъщеря ни на детска площадка, ама защо била облечена  трикотажна рокличка с картинка? Явно е трябвало в пясъчника да се ровичка с рокля от тафта?
   Ми насолих го любезно и му казах, че та си е избрала и си се харесва. Е спестих му, че неговите терзания са си негов проблем.
   А за тръшкането за дрехите - замисли се дали не й правите много забележки, че се цапа и трябва да си пази дрехите( ти от едни бабунки се срамуваш и накъдрен цип - та това не са неща, които да ти правят впечатление). ММ и той като дете не е искал да носи нови дрехи. Дъщеря ни(на 4 г) само веднъж ми се затръшка за сандали по никое време, но преживяваше тежък семеен период - имаше си причина. Та замисли се каква е при вас причината.
    А за фризьорския салон - не му е мястото там на 5 годишно дете( има химикали, изпарения - вредни за деца). Следващия път питай бабата къде ще ходят и сама прецени дали е удачно за детето.

# 239
Еее, вие чак лаборатория за химическо оръжие изкарахте фризьорския салон. Вашите деца къде ги водите да се подстригват? Иначе и бабата не е трябвало да води детето там ( аз съм ходила с много по-малко дете, но детето и решението са мои и не е имало проблем), но е майката да се опита да се справи с детето относно седене, обличане и т.н, все пак на 5 не е толкова малко. Доста по-малки деца пътуват в самолети, автобуси с часове и не взривяват превозното средство. А сред една година ще е вече в училище и ще трябва да може да изкара 30 минути седнало.

Общи условия

Активация на акаунт